Visos bėdos užklupo vienu metu

Kai Laimos sūnui buvo dar tik 14 metų, moteris sunkiai susirgo ir atsidūrė ligoninėje. Dėl sunkios ligos Laimai net teko atsisakyti savo mėgstamo virėjos darbo. Lyg to būtų maža, prie stuburo ir galvos operacijų prisidėjo mažakraujystė bei stiprūs sąnarių skausmai, kaip sako pati Laima – „visa ligų puokštė“.

Bene didžiausias tuometinis Laimos rūpestis buvo aprūpinti savo nepilnametį sūnų. Vaiką reikėjo leisti į mokyklą, pirkti mokymosi priemones bei drabužius, norėjosi, kad vaikas gautų viską, ką gauna ir kiti.

„Puikiai prisimenu, kaip „Maisto banko“ teikiama parama mums su sūnumi buvo tikras išsigelbėjimas. Iš gaunamų miltų, cukraus, aliejaus, kruopų, konservų, pieno ir kitų produktų galėjau gaminti ir nereikėdavo nieko pirkti papildomai. Sutaupytus pinigus pirmiausia skirdavau savo sūnaus išlaikymui bei vaistams“, – pasakoja Laima.

Sunkiausias laikotarpis – jau praeityje

Dabar Laimos sūnus jau užaugęs ir stengiasi kuo labiau padėti savo mamai. Pačios Laimos pensija truputį padidėjusi, tačiau pašnekovė prisipažįsta, kad pragyventi yra sudėtinga, pagrindinės jos išlaidos – maistas ir vaistai, kuriuos po atliktų operacijų teks vartoti visą gyvenimą.

„Esu be galo dėkinga akcijos rėmėjams už suteiktą pagalbą pačiu sunkiausiu laikotarpiu mano gyvenime. Jų dėka galėjau savo sūnui suteikti tai, ko be jų pagalbos, nebūčiau galėjusi. Manau, kad sunkiai besiverčiančioms šeimoms, užkluptoms įvairių negandų ir praradusioms viltį kažką pakeisti, tai yra lyg dar vienas šansas, kuris paspiria nepasiduoti ir bandyti dar kartą“, – sako Laima.

Prisidėti prie paramos skatinamas kiekvienas

Didžioji dalis paramos „Maisto banką“ pasiekia iš prekybininkų. Šią vasarą vien „IKI“ perdavė į „Maisto banką“ produktų už daugiau nei 1,5 mln eurų. Šiuo metu tai yra vienintelis tinklas, kuris neprekiauja paskutinės dienos produktais, o juos atiduoda skurstantiems.

„Per septynerius bendradarbiavimo su „Maisto banku“ metus girdėjome nemažai istorijų, kai parama paskutinės galiojimo dienos produktais padėjo šeimoms išgyventi sunkią akimirką, iš naujo patikėti savo jėgomis ir ilgainiui išsivaduoti iš nepritekliaus. Pastebėjome, kad prie organizuojamų „Maisto banko“ akcijų noriai prisideda ir vis daugiau mūsų pirkėjų“, – pasakoja prekybos tinklo viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)