Tačiau sunerimti privertė sveikata – nuo antsvorio ėmė skaudėti kojas ir nugarą. Tad teko kreiptis į gydytojus.

„Kartą nuvažiavau į ligoninę daryti magnetinio rezonanso. Seselė pažiūrėjo į mane ir pakvietė pasisverti. Paskui sako: „Mūsų aparatas tavęs nepakelia, reikės važiuoti į didesnį miestą, kur yra didesni aparatai“. Man tada kažkoks nušvitimas atėjo į galvą. Tada susiradau „Sporto kodas“ trenerį Vitalijų Smackį per pažįstamus, kuris man padėjo išsikapstyt“,- pasakoja Vaidas.

Vyras neslepia, kad iš pradžių buvo sunku, bet žmona labai padėjo laikytis trenerio sudaryto mitybos plano. „Sunkiausi buvo pirmieji mėnesiai. Bet kai matai, kad svoris krenta, nelabai norisi spjaut. Šeima palaikė, žmona prisidėjo, valgydavo su manim vienodai, kad manęs nenervint. Viską darėm kartu.“

Pašnekovo teigimu, teko atsisakyti beveik visko, ką valgė anksčiau - bulvinių, miltinių patiekalų, saldumynų, konditerijos visokių gaminių. „Iš pradžių labai norėdavosi. Ir užkandžiaut norėdavosi. Dar ir dabar išliko įprotis šaldytuvą darinėt. Prasidarai, pasižiūri ir vėl uždarai. Ir lauki kito valgymo“ - šypsosi. Taip pat nevartoja alkoholio, tik kavos negali atsisakyti. „Per dieną gal 4 puodelius išgeriu. Man tai vienas iš malonumų.“

Užtat racione atsirado anksčiau nebūtų dalykų - grūdų visokių, košių, virto maisto, vištienos. Anksčiau vištienos beveik nevalgęs, daugiausia kiaulieną. Dabar atsirado ir jautiena, kalakutiena. Maistas pasidarė įvairesnis.

Smalsaujam, ar nekamavo žvėriškas alkis, kad kaimyną norėtųsi suvalgyti? Tačiau Vaidas tik juokiasi – porcijos iš pradžių būdavo tokios didelės, kad net nepajėgdavo suvalgyti. „Valgyti reikėdavo dažnai, tad alkio visai nesijausdavo. Dabar pamažu porcijos sumažėjo, bet tikrai nėra drastiškai mažos.“

Į sporto salę Vaidas, kaip ir pradžioje, taip ir dabar, eina 3 kartus per savaitę. Salėje iš pradžių užtrukdavo gal valandą. Darydavo įvairius kardio pratimus, taip pat dirbo su svoriais – su lengvais iš pradžių, kol organizmas priprato. Ir taip po truputį judėjo į priekį, kol per 11 mėnesių numetė nereikalingus 67 kilogramus. Būdamas 185 cm. Ūgio dabar sveria 107 kg ir sako visai norėtų pasiekti 100 kg.

Tačiau pašnekovą džiugina ne tik svarstyklių skaičiai. „Savijauta visiškai kita, darbas geriau einasi. Pasivaikščiojimai atsirado, ko anksčiau niekada nebūdavo. Pirma tik gulėdavau prie televizoriaus, nes būdavo sunku, nenorėdavau net niekur išeit, nes jėgų nebūdavo, tingėdavau. Atsikeldavau jau pavargęs. O dabar viskas 100 proc. apsivertė“,- džiaugiasi vyras.

O tiems, kurie vis dar guli ant sofos, pataria: „Eikit, darykit kažką. Prašykit pagalbos, nebijokit – tikrai verta. Gyvenimas nušvinta kitokiom spalvom. Nes niekas neatpirks tos savijautos. Tai gyvenimo džiaugsmas“.

Vaido lieknėjimo istoriją paprašėme pakomentuoti Šiaulių sporto klubo „Sporto kodas“ trenerį Vitalijų Smackį.
Vitalijus Smackis

„Vaidas labai sunkiai ėjo link pokyčių, stebėjo, klausinėjo draugų, kaip ten kas, ir nusprendęs žengė žingsnį. Na, reakcija į maistą buvo šokas ir komentaras, ar galiu valgyti mažiau? Bet palengva perėjome į jam tinkamas porcijas ir apetitas bei medžiagų apykaita nebesipriešino. Sunkiau buvo su sportu, su kojos skausmu bei dideliu viršsvoriu. Negalėjome atlikti daugelio elementarių pratimų, buvo sąstingis, bet mūsų klube atmosfera smagi, vienas kitą stumia, palaiko, juokais patraukiam per dantį ir išsijudino. Dabar jis neatsilieka sportuodamas nuo jaunųjų sportininkų. Su Vaidu turime idėjų formos gerinimui, o mano svajonė jį parodyti ant scenos kultūrizme.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)