Paskutinę balandžio dieną 19.00 val. naujojoje Palangos koncertų salėje koncertuos tikrai draugiškas Merūnas Vitulskis ir Klaipėdos kamerinis orkestras. Visi už koncerto bilietus surinkti pinigai atiteks akcijos “Draugystė veža!” įgyvendinimui. Projektas “Draugystė veža!” į Stokholme vyksiantį Eurovizijos dainų konkursą nugabens penkias draugų poras, iš kurių vienas turi negalią.

„Draugadienis“ - puikus įrodymas, kad draugystė veža! – džiaugėsi akcijos iniciatoriaus „Baltijos ugdymo centro“ vadovas Justas Džiugelis. – Mes užmezgėme puikius ryšius su Merūnu Vitulskiu, Palangos meru ir bilietai.lt, kurie mielai sutiko prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo. Drauge mes galime daugiau!”

„Viltis ir aplinkinių palaikymas yra patys svarbiausi dalykai, siekiant savo tikslo,“ - sakė Martynas Girulis, kuriam prieš pusantrų metų pirmajam pasaulyje vietoj neįgalios rankos buvo pritaikyta bioninė ranka. Palaikydamas projektą „Draugystė veža“, Martynas žada dalyvauti „Draugadienio“ koncerte.

„Žmogui reikia žmogaus,“ - kalbėjo Martynas, prisimindamas savo nueitą kelią, kol jam buvo pritaikyta bioninė ranka ir surinktos jai reikalingos didžiulės pinigų sumos. Jis prisimena, kad per tą sudėtingą laiką jis sulaukė tiek žmonių palaikymo ir gerų emocijų, kad dabar norėtų atiduoti skolą. Todėl jis ne tik ketina pats dalyvauti „Draugadienyje“, bet ir kviečia ten atvykti visus savo draugus.

„Labai noriu, kad kuo daugiau žmonių patikėtų, jog jie gali pakeisti savo ir aplinkinių gyvenimą į gerąją pusę. Noriu, kad tuo patikėtų ne tik negalią turintys žmonės, bet ir tie, kurie yra šalia,“ – sakė Martynas Girulis.

Martynas, prieš kelerius metus sulaukęs milžiniško kartais visai nepažįstamų žmonių palaikymo ir paramos, dabar gyvena visai kitaip, nei iki tol. Dabar jis jau studentas – mokosi dieniniame Kauno kolegijos Tauragės skyriuje, kur per trejus metus įgis įmonių administravimo specialybę.

„Dabar mano pagrindinis noras – pabaigti mokslus ir įgyti specialybę,“ – sakė Martynas. Tačiau pasikeitimai susiję ne tik su mokslais – Martyną dažnai galima išvysti su drauge Inga, su kuria jis susipažino prieš daugiau nei metus.
Martynas ir Inga

Artrogripoze sergantis Martynas Girulis iš Mociškių kaimo prieš keletą metų išgirdęs apie bioninę ranką, pradėjo svajoti apie tai, kad labai norėtų paspausti ranką savo draugams. Nuo gimimo rankų nevaldęs vaikinas savo svajone užkrėtė ne tik savo šeimą, kuri pardavė ūkį, bet ir daugybę žmonių Lietuvoje ir užsienyje. Geros valios žmonės parėmė Martyno svajonę ne tik morališkai, bet ir finansiškai.

Martynui Austrijoje buvo atlikta keletas sudėtingų operacijų, taip pat neįgalios rankos amputacija, o prieš dvejus metus Austrijos medikai lietuviui pritaikė bioninę ranką. Bioninė ranka nuo įprastinių protezų skiriasi elektrodais, kurie registruoja smegenų siunčiamus neuroimpulsus.Projektas “Draugystė veža!” į Stokholme vyksiantį Eurovizijos dainų konkursą nugabens penkias draugų poras, iš kurių vienas turi negalią. Įkvepiančios draugystės istorijos bus rodomos per Delfi TV, o kas keliaus į Švediją, išrinks žiūrovai. Akcijos laimėtojai bus paskelbti per „Draugadienį“.

„Palanga yra visiems draugiškas kurortas – dedame visas pastangas, kad mūsų mieste gerai jaustųsi kiekvienas palangiškis ir miesto svečias, - Delfi sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus. - Neabejodami jungiamės prie projekto „Draugystė veža!“ ir visus kviečiame į „Draugadienį“ Palangoje. Neatsitiktinai šiam renginiui pasirinkta naujoji Koncertų salė – ši muzikiniams ir televiziniams projektams skirta erdvė yra puikiai pritaikyta ir neįgalių žmonių poreikiams“.

Prieš koncertą visi, neabejingi šiai akcijai, kviečiami į mišias Palangos bažnyčioje.

„Manau, kad yra labai svarbu susirinkus prie altoriaus švęsti buvimą kartu, - sakė Palangos klebonas Marius Venskus. - Maldoje suvokiame, kad nors mes ir skirtingi, bet esame vienodai svarbūs savo orumu ir savigarba. O tų, kuriuos kai kurie vadina žmonėmis su negalia – mums jų reikia. Iš jų galime mokytis gebėjimo džiaugtis gyvenimu ir mylėti“.

Ateik, nes draugystė veža! Projektas “Draugystė veža!” į Stokholme vyksiantį Eurovizijos dainų konkursą nugabens penkias draugų poras, iš kurių vienas turi negalią. Įkvepiančios draugystės istorijos bus rodomos per Delfi TV, o kas keliaus į Švediją, išrinks žiūrovai. Akcijos laimėtojai bus paskelbti per „Draugadienį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)