Mindaugas sutiko portalo ANGLIJA.today skaitytojams papasakoti apie gyvenimą D. Britanijoje, modelio bei aktoriaus karjerą, ateities svajones bei planus laimę išbandyti pačiame Holivude.

- Papasakokite daugiau apie save – iš kur esate kilęs, kaip atsidūrėte Jungtinėje Karalystėje?

- Gimiau ir augau Šiauliuose. Nuo trečios, ketvirtos klasės pradėjau būti vienas geriausių moksleivių Salduvės pagr. mokykloje. Dalyvaudavau matematikos, fizikos, chemijos, literatūros ir istorijos olimpiadose. Tada atėjo laikas persikelti į J. Janonio gimnaziją, kuriose išsilaikiau savo valstybinius egzaminus: su 96% matematikos egzamino rezultatu buvau 3-ias gimnazijoje, o informacinių technologijų – antras. Kaip galite suprasti, buvau labiau „tiksliukas“.

Būdamas vaiku/paaugliu galvojau, jog studijuoti Vilniaus universitete yra prestižas, kadangi tai geriausias universitetas Lietuvoje. Įstojau čia pirmu numeriu į nemokamas ekonomikos studijas. Studijų metu išvykau studijuoti į Lenkiją ir Rumuniją pagal mainų programą, taip pat gavau stipendiją rudens mokyklai Estijoje ir praktikai Jungtinėje Karalystėje. Savo gyvenimo Lietuvoje pradėjau nebesieti – traukė tarptautinės galimybės.

Pasibaigus bakalauro studijoms, gavau dalinę stipendiją studijuoti International Space University, Strasbūre. Po studijų būčiau galėjas įsidarbinti Nasoje. Studijų atsisakiau – pasirodė per brangi investicija. Išsiregistravau iš Lietuvos ir išvykau į Bedfordą, Angliją, kur mane pasikvietė viena įmonė dirbti klerku („Accounts Administration Clerk“), kadangi Lietuvoje padoraus darbo susirasti nepavyko.

Epizodas iš filmo „White Glove Massive“

- Kas paskatino pradėti karjerą madoje ir kine?

- Praėjus tik 3 savaitėms nuo darbo pradžios buvau išspirtas iš įmonės. Pasirodė, kad įmonė turi savų problemų ir nelabai kas nori joje užsilikti, o ir mano viršininkė per daug prie manęs glaustėsi nuo pačios pirmos dienos – tikriausiai kažką ne to leptelėjau. To ir užteko.

Mažame mieste lietuviui be angliško išsilavinimo kito darbo susirasti nepavyko. Sąskaita tuštėjo, turėjau dvi galimybes: grįžti į Lietuvą arba judėti toliau. Susipakavau ir be jokios vietos apsistoti, be jokio darbo išvykau į Londoną. Pirmą dieną išsinuomojau butą, o antrą – susiradau darbą sąskaitoms apsimokėti. Kiti du mėnesiai darbo paieškų savo sferoje buvo bergždi – kai Lietuvoje dauguma įmonių mane pasikviesdavo į interviu, čia mano CV buvo ignoruojamas.

Dar studijų laikais teko pasifotografuoti, suvaidinti televizijos seriale „Pavogtoje laimėje“ ir pasirašyti kontraktą filmuotis realybės šou „Meilė ar pinigai“ Tenerifėje (deja, vėliau buvau pakeistas Žilvino Trato). Taip pat sulaukiau komplimentų ir paskatinimų iš kelių savo draugų modelių dėl išvaizdos. Nusprendžiau nebegaišti savo laiko bergždžiai siuntinėjant CV, verčiau išbandyti savo laimę madoje ir kine.

- Kokiose dar šalyse yra tekę dirbti? Kokiuose projektuose dalyvavote? Kas labiausiai įsiminė?

- Fotosesijos vyko Italijoje ir Ispanijoje. Intensyvios derybos vyko dėl fotosesijų Olandijoje, Vokietijoje ir Šveicarijoje, bet susitarti nepavyko. Taip pat buvau kalbintas fotografo iš JAV dėl fotosesijos, paskutiniu metu bandžiau patekti į reklamą Singapūre, bet paskutinio etapo nepraėjau.

Dalyvauju visur – madų šou, privačiose fotosesijose, įmonių reklamuose, žurnaluose, trumpuose filmuose ir filmuose. Tikriausiai labiausiai įsiminė darbas naujai pažinčių programai „Hey Boy Hey Girl“, kur buvau aktorius, modelis ir šokėjas bei susiradau gerą draugą aktorių, su kuriuo šią vasarą planuojame keliauti į Los Andželą 2-3 mėnesiams bandyti savo laimės Holivude.

- Dalyvaujate „TOP MODEL Worldwide“ konkurse, papasakokite plačiau apie jį.

- „Top Model“ yra tarptautinis modelių paieškos konkursas ir Jungtinėje Karalystėje vyks jau 8-ą kartą, jei neklystu. Čia, „Hilton Metropole“ viešbutyje dalyvausiu 14-u numeriu (konkurso dalyvius galite išvysti čia), o visas pelnas bus skirtas labdaros organizacijai „Children with Cancer UK“, padedančiai vėžiu sergantiems vaikams. Kiekvienas modelis savo noru turi galimybę prisidėti prie labdaros rėmimo ir individualiai (apie tai plačiau žr. čia ir čia.) Taip pat kiekvienas modelis, pasirašydamas sutartį, įsipareigojo parduoti bent 4 bilietus į renginį savo vardu, kad užsitikrintų savo palaikymą ir paramą labdarai (bilietus įsigyti galite čia).

Kviečiu visus norinčius prisijungti ir palaikyti mane renginyje ir renginio atidarymo bei uždarymo vakarėliuose, kurie įeina į bilieto kainą. Renginiuose dalyvaus ne tik modeliai, bet ir mados, kino ir pramogų verslo profesionalai.

Atrodo, kad nugalėjus, arba net gerai pasirodžius, atsiveria naujos bei plačios galimybės. Pavyzdžiui, viena iš nugalėtojų gavo vaidmenį „Žvaigždžių karai VIII“ ("Star Wars VIII") filme, o praėjusių metų TOP MODEL UK antros vietos nugalėtoja (su ja praeitais metais tapome Colette Green veidais (žr. nuotr.), šiuo metu yra išvykusi į Tailandą pagal trijų mėnesių kontraktą. Gal aš būsiu kitas!

Fotosesija Milane

- Kas labiausia patinka gyvenant Londone? Ar tenka sutikti vietinių lietuvių?

- Londonas – labai gražus miestas. Patinka, kad galimybės čia plačios, o keliai atviri, nors ir sunku jais žengti. Lietuvių čia pilna, turiu pora lietuvių draugų ir modelių lietuvių sutikau. Tačiau lietuviškai šneku mažai ir bendrauju daugiausiai su užsieniečiais, tad kaip gražiai rašau dabar, tikriausiai taip negalėčiau papasakoti.

- Panašu, kad turite tikrai daug veiklos. Kaip spėjate viską suderinti?

- Londonas turi savo kainą gyvenimui. Juk tai vienas iš brangiausių pasaulio miestų (jeigu ne pats brangiausias). Norint kažko pasiekti reikia daug dirbti. Mada ir filmas dar visų sąskaitų neapmoka, bet kas nerizikuoja, tas negeria šampano, o juk žinote, kad Holivude ne centus aktoriai uždirba. Taip ir stengiuos viską suspėti. Rėžimas nustatytas, o be savo dienyno nei prisiminčiau, ką vakar dariau, nei spėčiau viską.

- Dalyvaujate ir labdaringame renginyje. Ar dažnai tenka tai daryti? Kaip modeliai dar gali prisidėti prie visuomeninės veiklos?

- Teko sudalyvauti keliuose labdaringuose madų šou. Renginiai smagūs ir smagu padėti tiems, kuriems reikia pagalbos labiausiai. Man yra padėję nemažai žmonių – širdis džiaugiasi atiduodant duoklę visuomenei. Teko girdėti, kad modeliai turi darbus labdaros organizacijose, ypač modeliai iš Afrikos šalių. Jų ir supratimas kitoks. Gerai, kad, atrodytų, tokioje apsimestinėje sferoje yra nesavanaudžių žmonių!

- Kokia buvo įsimintiniausia jūsų fotosesija, kurioje dalyvavote?

- Rugsėjo galas, Barselona (Ispanija), paplūdimys... O buvo šalta kaip Lietuvoj... Aš stovėjau vien su apatiniais – apatinio trikotažo fotosesija žurnalui. Atsimenu, šalau, o žmonės įdomiai žiurėjo į man,e besistaipantį prieš kamerą. Streso buvo nemažai (šypsosi). Vėliau reikėjo lįsti po vandeniu, kuris, kaip galite pagalvoti, nebuvo šiltesnis nei oras.

Fotosesija Barselonoje

- Minėjote, kad dirbate ir aktoriumi – galbūt jau teko filmuotis kur nors?

- Taip, teko gauti vaidmenų reklamose, muzikiniuose klipuose ir filmuose. Daugiausiai, kaip ne keista, vaidinu nusikaltelį arba „mafijozą“. Gerai, matyt, sekasi įkūnyti blogiuką ir mosikuoti ginklu... Galima rasti mane IMDB puslapyje, dar laukiu poros kreditų. Norėtųsi vaidinti daugiau, bet čia labai didelė konkurencija – profesionalių aktorių daug, o aš dramos nebaigęs. Tačiau neseniai pasirašiau kontraktą su aktorių agentūra – gal duos kokį gerą vaidmenį. Taip pat tenka karts nuo karto pabuvoti statistu (aktorius, atliekantis nedidelį vaidmenį – red. past.), tad sušmėžavau ir naujausiame Džeimso Bondo filme, teko pabuvoti tarp tokių aktorių kaip R. Weisz, Shahrukh Khan, G. Gadot ir B. Pitt.

- Ką patartumėte jaunam žmogui, kuris domisi modelio ar aktoriaus karjera?

- Apsispręsti, ar tai tikrai jam ir pasirinkti kelią, kuriuo eiti. Taip pat svarbu išanalizuoti rinką ir naudotis galimybėmis. O jeigu jau nusprendei, kad tai tau, reikia nepasiduoti ir siekti savo tikslų! Daug kas pasiduoda čia, Londone, nes tiesiog per daug konkurencijos, o greitai karjerą pastatyti ir išgarsėti sekasi ne kiekvienam.

- Kaip įsivaizduojate savo ateitį, tarkime, po 5 metų?

- Kinija (mada) arba Holivudas (filmai). Filmavimai ir fotosesijos – mano pilna darbo diena. Mano vardas žinomas, o žmonių dėmesys nebestebina. Bet aš toks pat paprastas žmogus, kokiu ir buvau, tik įrodžiau kitiems ir, svarbiausiai, sau, kad tai įmanoma, jei tikrai to nori ir sieki!