Dar gyvendamas Italijoje G.L. Demarco žinojo, kad gyvenime viską reikės pasiekti pačiam. Abu tėvai sunkiai dirbo, kad išlaikytų šeimą, todėl sūnui nuolat kartojo, kad tik tapęs verslininku galės susikurti pilnavertį gyvenimą.

„Dar ankstyvoje jaunystėje pajaučiau aistrą kalnams, tačiau tėvas pasakė, kad, jei noriu slidinėti, turėsiu tam užsidirbti pats. Sutapimas ar ne, tačiau pirmasis darbas buvo būtent restorane, nors tuo metu minties tapti virtuvės šefu net neturėjau“, - pasakojo „Kulinarijos studijos“ šefas, „Electrolux“ bičiulis G.L. Demarco.

Tik sulaukęs pilnametystės G.L. Demarco pajuto, kad maisto gaminimas jam puikiai sekasi ir teikia malonumą. Visgi norint dirbti virtuvėje, ypač Italijoje, vien noro nepakanka, todėl G.L. Demarco karjera virtuvėje prasidėjo nuo indų plovimo.

„Nors darbas nebuvo pats lengviausias ir šeima tam nepritarė, tačiau džiaugiausi galėdamas dirbti šalia šios srities profesionalų. Italijoje taip yra, kad jei kažko labai nori, turi tai įrodyti, todėl, kai tik virtuvės šefas pasiteiraudavo, kas gali pagelbėti ruošiant maistą, visada būdavau pirmasis, kuris pasisiūlo. Taip išmokau pjaustyti, serviruoti, kol galiausiai sulaukiau pasiūlymo tapti virtuvės šefu“, – pasakojo G.L. Demarco. Visgi netikėtai šeimą ištikusi nelaimė pradedančiojo virtuvės šefo ateities planus pasuko kita linkme.

Meilė padėjo įgyvendinti svajonę

Į Lietuvą G.L. Demarco atvedė pasiūlytas darbas Lietuvos biatlono federacijoje, o įsikurti ilgesniam laikui – pažintis su dabartine žmona Egle. „Visi aplinkiniai matė, kad darbas ofise man kelia depresiją, o būdamas virtuvėje aš tarsi atgyju. Todėl būtent Eglė mane paskatino siekti svajonės ir baigti kulinarijos mokslus“, - sakė G.L. Demarco.

Studijuodamas Italijos IFSE kulinarijos institute G.L. Demarco praktikavosi dirbdamas „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose, todėl po mokslų baigimo turėjo pakankamai patirties ir žinių tapti profesionaliu virtuvės šefu bei pradėti nuosavą verslą.

„Niekada nenorėjau didelio restorano ir darbui aukoti viso savo laiko, kurį galėčiau praleisti su šeima. Atradęs vietą kulinarijos studijai dėkojau Dievui, kad mano ieškojimai baigėsi ir viskas stojo į savo vietas“, - šypsenos neslėpė G.L. Demarco.

Keičia lietuvių požiūrį į itališką virtuvę

Virtuvės šefo nuomone, lietuviai vertina skanų ir kokybišką maistą, todėl būtent virtuvėje jis geriausiai atskleidžia savo charakterį. Ne paslaptis, kad itališka virtuvė – populiariausia pasaulyje, todėl gilias maisto ruošimo tradicijas G.L. Demarco stengiasi puoselėti ir gyvendamas Lietuvoje.

„Daugelis nustemba supratę, kad itališkoje virtuvėje ne tik picos ir makaronai. Todėl gyvendamas Lietuvoje džiaugiuosi turėdamas galimybę lietuvius supažindinti su italų virtuve“, - kalbėjo G.L. Demarco.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)