Laimei, yra šioje Žemėje tokių, kuriems rūpi ne tik savi, bet kartais ir svetimi rūpesčiai, rašoma pranešime spaudai.

Vyras nuolat smurtavo

Marija jau daugelį metų gyvena Paežerių kaime, Truskavos seniūnijoje, Kėdainių rajone. Anksčiau gyvenusi su vyru, tačiau neiškentusi smurto artimoje aplinkoje, moteris prieš septynerius metus grįžo pas artimiausią žmogų – mamą.

„Gyvenau su vyru, deja, jis nuolat keldavo prieš mane ranką, – skaudžias akimirkas prisimena moteris. – Todėl nusprendžiau nebekentėti, netraumuoti savo vaikų ir palikti vyrą.“

Šiuo metu Marija jaučiasi ne tik saugi, bet ir laiminga. Ramiu gyvenimu ji džiaugiasi jau septynerius metus.

Padeda geri žmonės

Nors ir kaip sunku vienišai daugiavaikei motinai, likimo ji nekeiksnoja ir pataria kiekvienai moteriai nesitaikstyti su smurtu ir prireikus nesibaiminti ant savo pečių prisiimti visą gyvenimo naštą. Juolab, kad moteris įsitikino, jog kai pati labai stengiasi, tai sulaukia pagalbos ir iš aplinkinių žmonių.

„Namuose labiausiai trūko viryklės, šaldytuvo ir skalbyklės. Tai pagrindinė buitinė technika, kuri, mano manymu, būtina kiekvienuose namuose. Dabar turime viską ir mums nieko netrūksta, nes skalbimo mašina įstengiau nusipirkti pati“, – džiaugiasi Marija.

Daugiavaikė šeima viryklę turėjo, tačiau, kaip sako moteris, ji jau visai nusibaigė. Seniūnas, sužinojęs, kad šeimai reikalinga buitinė technika, nenusisuko ir kreipėsi į labdaros ir paramos fondą „Viltis-Vikonda“. Šis kaip mat moteriai ištiesė pagalbos ranką ir padovanojo taip trūkstamą daiktą.

Marija džiaugiasi, kad nuo šiol jos namai kvepia ne tik gardžiais atžaloms ruošiamais pietumis, bet ir pyragais.

Gavo ir šaldytuvą

Na, o prieš pat šv. Kalėdas gerų žmonių dėka Marijos namus aplankę nepažįstami žmonės atvežė ir naujutėlį šaldytuvą.

„Pažįstu vieną mergina, kuri nuolat man sakydavo, jog mano vaikai jai labai patinka. Būtent ji rekomendavo vienai šeimai prieš šventes pasidalyti gerumu būtent su mumis, – šypsosi Marija. – Atvažiavo, atvežė šaldytuvą ir nė neprisistatė. Esu be galo jiems dėkinga.“

Dėmesys iš seniūnijos

Moteris džiaugiasi, jog gerų žmonių aplinkiniuose kaimuose tikrai netrūksta. Net tada, kai reikalinga transporto priemonė, problemų niekada nekyla.

„Turime puikius seniūnijos darbuotojus, kurie visuomet atsakingai ir plačia širdimi atsižvelgia į prašymus ir nelieka jiems abejingi. Socialinė darbuotoja taip pat visuomet padeda, tereikia kreiptis. Ką jau kalbėti apie bendrovės, kurioje dirbu, vadovą… Labai geras žmogus – niekada neatsisako padėti“, – džiaugiasi moteris.

Savaime suprantama, kai šeima yra atsakinga, vaikučiai prižiūrėti, o mama darbšti ir negirtaujanti, visi noriai padeda.

Apie šeimą atsiliepia teigiamai

Dar visai neseniai Marija išgyveno tikrą sunkmetį. Po atliktos rankos nervo operacijos moteris kuriam laikui turėjo palikti darbą Okainių žemės ūkio bendrovėje, todėl patyrė finansinių sunkumų. Tačiau vėl pradėjusi dirbti moteris pradeda atsitiesti.

„Daugiavaikių šeimų seniūnijoje yra ir daugiau, vienos yra geresnės, kitos blogesnės. O štai bendraujant su šia šeima niekuomet nekyla problemų. Marija – darbšti ir rūpestinga moteris, mama. Labai džiaugiamės ir didžiuojamės jos vaikučiais, niekada neturėjome jokių nemalonių incidentų dėl elgesio – visi jie labai geri“, – apie Marijos šeimą atsiliepia socialinė darbuotoja Lina Gustienė.

„Nors šeima ir daugiavaikė, tačiau tikrai labai darbšti. Šis kaimas niūrokas, tačiau Marijos vaikai tikrai geri, nekonfliktiški. Šiuose namuose gal ir ankštoka, vaikai glaudžiasi dviejų kambarių namuke, tačiau svarbiausia, kad moteris tikrai atsakingai jais rūpinasi. Problemų su šia šeima tikrai neturime“, – tikina Truskavos seniūnas Vytautas Zakaryza.

Net šešias atžalas auginanti Marija be išlygų myli visus iki vieno savo vaikus, tačiau bene labiausiai didžiuojasi vyriausiojo sūnaus pasiekimais. Nors šeima verčiasi gana sunkiai, sugebėjo išleisti sūnų į mokslus. Paskutiniuosius metus Vilniuje studijuojantis sūnus džiugina mamą rodomomis pastangomis ir pasiekimais moksluose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)