Tačiau Ineta įsitikinusi, kad moterys turi nepamiršti šių savo savybių ir jas ugdyti.

Kas yra stipri moteris? Ar turite stiprios moters ar stipraus žmogaus idealą?

– Pažįstu daug puikių moterų, iš kurių galima pasimokyti. Mes visos turime dvi puses: stiprią vyrišką ir trapią moterišką. Gyvenimas mus įsuka į darbus, rūpesčius, kaip čia užsidirbti pinigų ir daug kitų situacijų, kur mes, moterys, turime elgtis vyriškai. Tačiau reikia nepamiršti ir savo moteriškosios pusės.

Man kiekviena moteris yra tarsi mokytoja. Net ir ta, kuri elgiasi grubiai ar agresyviai, tuomet aš tiesiog pasimokau, kaip elgtis nereikėtų.

Ar manote, kad pati esate stipri moteris?

– Kartais tikrai būnu blogąja prasme stipri, paskui kankinuosi ir suprantu, kad tai yra neteisingas kelias gyventi, ne tame yra moters jėga. Man tai yra pastovus darbas su savimi, nuolatinis priminimas sau, kad turiu nepamiršti savo moteriškumo: švelnumo, meilės sau ir aplinkiniams.

Kokios, Jūsų manymu, yra stiprios moters taisyklės?

– Moters gyvenimas laisvas, priklausomas nuo nuotaikų ir ta jų kaita daro jas žaves. Taisyklės joms negalioja. Taisyklės jau yra vyrų pasaulio dalis.

Stipri moteris yra ta moteris, kuri sugeba save priimti ir pamilti. Niekas nesako, kad tai yra lengva, tačiau moters stiprybė yra meilėje, turime to mokytis.

Įsivaizduokime tokius du pavyzdžius. Turime moterį, kuri savęs nekenčia, negali į save žiūrėti veidrodyje, yra viskuo nepatenkinta. Tokia susiraukusi moteris rėkia iš visos gerklės, kad ji norėtų, jog ja kas nors pasirūpintų.

Įsivaizduokime kitą moterį, kuri myli save, yra patenkinta savimi, ne pasipūtusi, bet sveikai save mylinti, net tą savo lašinuką ar kitą netobulumą. Galbūt jai kažkas ir nepatinka, bet ji žiūri į save su meile. Jos žvilgsnis minkštas, ji kalba lėtai, neskubėdama. Švelniu balsu ji sako: „Norėčiau, kad kažkas manimi pasirūpintų“.

Pagalvokime, kuri moteris yra stipresnė ir kuria norėtume pasirūpinti, jei būtume vyras?

Moteriškumo moteriai suteikia išmintis. Moteriškumo jai suteikia ir tai, jei ji viską daro lėčiau nei yra įpratusi. Mūsų skubančiame lekiančiame gyvenime tai nėra lengva: lėtai vaikščioti, lėtai valgyti, lėtai kalbėti.

Galima pradėti nuo paprasčiausių dalykų – lėčiau mirksėti. Tai leis atsipalaiduoti, pažvelgti į situacijas paprasčiau, atlaidžiau, moteriškiau, švelniau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)