Štai sekmadienį į čia surengtą antrąjį festivalio nuo „Paberžės iki Pažaislio“ koncertą maestro Virgilijus Noreika atvyko net suplukęs: „Važiavau į koncertą, vėlavau, nervinausi, atvažiavau visas įkaitęs – jokių užrašų nėra, nieko nėra, net navigatorius apie Paberžę nieko nesako... Atvažiavau pripampęs nervų, kad vėluoju, bet kai pradėjau koncertą, viskas atlėgo. Šventoj vietoj negalima pykt, tai didelė nuodėmė, tai aš ir bijojau čia pykt“.

Nustebino ir klausytojai

Tiesa, V. Noreiką Paberžė nustebino ne tik savo nuošalumu, bet ir klausytojų gausa bei jų kantrybe. Po šv. Mišių Paberžės bažnytėlėje, kurias aukojo dekanas Gintaras Pūras, į V. Noreikos ir A. Vizbaro koncertą Paberžės dvaro nedidelėje koncertų salėje susirinkę klausytojai daugiau kaip pusvalandį kantriai laukė vėluojančio maestro. Kad laikas neprailgtų, žmonės klausėsi Paberžės muziejininkės Reginos Galvanauskienės prisiminimų apie Tėvą Stanislovą.

Atvykęs operos solistas buvo pasitiktas karštais plojimais. Salėn netilpę žiūrovai kantriai klausėsi geriausius savo sukurtus personažus įkūnijusio atlikėjo atliekamų kūrinių net ir stovėdami jos prieigose ant laiptų.

Dalijo autografus

V. Noreika klausytojus nustebino scenon pakvietęs ir du savo mokinius – Emilę Eleną Dačinskaitę ir Martyną Kindurį. Jaunuoliai taip pat atliko įspūdingus solo kūrinius.

Po koncerto prie V. Noreikos nusidriekė gerbėjų eilė. Visiems atsinešusiems jo monografiją, maestro rašė palinkėjimus ir dalino autografus.

„Paberžėje esu buvęs tik prieš kokius 30 ar 40 metų. Nustebau, kad čia susirinko tiek muziką mylinčių žmonių“, – prieš išvykdamas į koncertą Pažaislyje sakė V. Noreika.

Šventė gimtadienį

Tądien Paberžėje buvo švenčiamas ir šį renginį organizavusio labdaros ir paramos fondo „Viltis-Vikonda“ 20-asis gimtadienis. Kiekvienas šventės dalyvis buvo vaišinamas tortu ir arbata, o tuoj po šventės į miestelius ir kaimelius išriedėjo fondo gerumo autobusiukas.

„Iki pat Kalėdų šis autobusėlis važinės po Kėdainių kraštą. Dalinsimės su žmonėmis gėriu, kurį turime – vienus nuvešime į ligoninę, kitiems atvešime maisto ar vaistų, gal kokia jauna mama prieš šventes norės pakeisti savo išvaizdą, tad nuvešime ją pas kirpėją ar kosmetologą.

Gal kokia senutė seniai matė savo vaikus ar anūkus – surengsime jiems susitikimą, o gal kažkam reiks papuošti Kalėdų eglę ar sutvarkyti namus? Kartu su fondo savanoriais būsime pasiruošę padėti visiems, kuriems reikia pagalbos“, – apie gerumo autobusiuko misiją pasakojo fondo vadovė Irena Staliorienė.

Susitikimas ir gruodžio mėnesį

Festivalis „Nuo Paberžės iki Pažaislio“ kol kas dar neatsisveikina su savo klausytojais. Gruodžio 6-ąją bus rengiamas paskutinis šio festivalio renginys, kuriame koncertuos Vladimiras Prudnikovas ir Nijolė Ralytė. Šie atlikėjai 13 valandą savo programą pristatys Paberžėje, o 17 valandą klausytojų lauks Pažaislyje.

„Tėvo Stanislovo durys buvo atvertos kiekvienam žmogui ne tik tuomet kai Paberžėje šilta ir jauku, bet ir tuomet, kai atslenka žvarba. Todėl organizuodami muzikinį festivalį norime, kad ir pasibaigus vasarai Paberžėje nestigtų gyvasties, kad iškilaus vienuolio atminimas būtų prisimenamas visus metus“, – sako kartu su fondu festivalį organizuojantis operos solistas Liudas Mikalauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)