Pastatas nebetinkamas gyventi, todėl kėdainietė su atžalomis glaudžiasi greta esančiame, jos buvusiam vyrui priklausančiame namelyje ant ratų.

Neramina artėjantys šalčiai

„Mažoji mano mergaitė buvo namuose, kai įvyko nelaimė. Tik išvažiavau į darbą, ir už maždaug 40 minučių sulaukiau skambučio, kad visas antras namo aukštas dega“, – liūdną istoriją pasakoja Inga.

Visa laimė, kad gaisre nenukentėjo žmonės, pavyko išgelbėti ir apsilankymo metu aplink kojas mielai besisukiojusį mergaičių numylėtą šunelį.

„Vagonėlį šildome dujomis ir elektra. Žiūrėsime, kaip pigiau mums išeis... Aišku, žiemą nežinau, kaip bus. Namelio jau suremontuoti nebeįmanoma, savaitgalį jau nori atvažiuoti griauti tą namuką“, – pasakojo nukentėjusioji.

Tačiau prieš tai apsilankyti turėtų seniūnijos darbuotojai, kurie privalės įvertinti patirtus nuostolius.

Žmonės noriai aukoja

Moters situacija išties nepavydėtina – ji nežino, kiek dar laiko galės glaustis namelyje ant ratų.

„Kas čia žino, kaip vyras sugalvos, kiek dar leis pabūti. Jis nesirūpina visai, net nepaskambino paklausti, kaip vaikai laikosi“, – susikrimtusi pasakoja Inga.

Gyvenamosios vietos klausimas moterį dabar neramina labiausiai, nes reikalingų daiktų nelaimės sukrėsti žmonės paaukojo pakankamai.

„Mums tų daiktų tiek jau pririnko, ir mokyklos, ir žmonės – tikrai labai daug suaukojo, bet pagrindas yra namukas – žiema jau ant nosies. Vienas pažįstamas meistras maždaug suskaičiavo, kad pats karkasas kainuos apie 20 000 eurų. Tai čia tik pats namo rėmas, o kur dar visa kita, apdaila, ir viskas, ko reikės normaliam gyvenimui“, – pasakojo gaisro nuskriausta moteris.

Rengia paramos akciją

Nelaimės ištiktą šeimą aplankęs labdaros ir paramos fondas „Viltis-Vikonda“ paaukojo pinigų ir šią savaitę pradėjo socialinę aukų rinkimo akciją – piniginės aukos bėdos ištiktai šeimai renkamos visose koncerno įmonėse. Įmonių darbuotojai noriai aukoja pinigus, kurių vienišai mamai šiuo metu reikia labiausiai.

„Pinigus rinksime savaitę, bet jau dabar matyti, kad žmonės noriai prisideda. Visi supranta, kad tie keli eurai, kuriuos išleistų skanėstams ar smulkmenoms, jauną moterį ir jos dvi dukreles žingsneliu priartins prie šiltų ir jaukių namų.

Labai tikimės, kad iki Kalėdų moteris jau galės džiaugtis pradėtomis naujo namelio statybomis“, – pasakoja akciją organizuojanti fondo vadovė Irena Staliorienė ir kviečia visus galinčius paaukoti, prisidėti prie šios socialinės akcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)