10. Daryl Hannah: ūgis 178 cm, kojų ilgis siekia 106 cm

Daryl Hannah

Daryl Christine Hannah – amerikiečių aktorė, daugelio autoritetingų žurnalų tituluota seksualiausia moterimi ir viena gražiausių aktorių, kurios „kūnas įėjo į kino istoriją“. Vienas įsimintiniausių jos vaidmenų – Quentino Tarantino filme „Nužudyti Bilą“ („Kill Bill“).

9. Uma Thurman: ūgis 180 cm, kojų ilgis 108 cm

Uma Thurman

Umos vardu aktorė buvo pavadinta indų deivės garbei, o jos vardas reiškia „dovanojanti palaimą“. Sakoma, kad būtent 41 dydžio elegantiškomis pėdomis Uma pakerėjo legendinį režisierių Quentiną Tarantiną, ir tapo jo visų laikų mūza.

8. Eva Herzigova: ūgis 180 cm, kojų ilgis 112 cm

Eva Herzigová

Topmodelis ir aktorė E. Herzigova į modelių pasaulį pateko atsitiktinai: būdama 16 m. mergina Prahoje praleido vasaros atostogas, per kurias draugės paraginta nuėjo į modelių atranką, čia buvo pastebėta ir tapo viena garsiausių modelių pasaulyje.

7. Marija Šarapova: ūgis 188 cm, kojų ilgis 121 cm
Marija Šarapova

Marija Šarapova - Rusijos tenisininkė, laimėjusi 4 Didžiojo kirčio turnyrus, buvusi pirma pasaulio raketė. Ji - kompanijų „Sony Ericsson“, „Cannon“, „Palmolive“ ir „Colgate“ reklamų veidas, 2006 m. pripažinta pačia gražiausia sportininke pasaulyje.

6. Adriana Karembeu: ūgis 178 cm, kojų ilgis 121,5 cm
Adriana Karembeu

Slovakijos supermodelis A. Karembeu dirba su garsiausiais mados namais, įskaitant ir pankuojančią Vivienne Westwood, kuri renkasi tik išskirtines manekenes savo pasirodymams. Tarp pasaulio modelių Adriana kadaise buvo pripažinta pačių ilgiausių kojų savininke ir šis faktas užfiksuotas Gineso rekordų knygoje.

5. Nadia Auermann: ūgis 180 cm, kojų ilgis 122 cm
Nadia Auermann

Vokiečių modelis ir aktorė 90-ųjų pabaigoje taip pat buvo įrašyta į Gineso rekordų knygą kaip ilgiausių kojų savininkė. Dėl savo įspūdingos išvaizdos dizaineris Valentino ją palygino su vokiečių aktore ir dainininke Marlene Dietrich.

4. Nina Pylskaja: ūgis 193 cm, kojų ilgis 123,5 cm

Nina iš pradžių buvo kazachų, vėliau tapo Rusijos manekene, kuri taip troško patekti į modelių pasaulį ir turėti savo agentūrą, kad įsiprašė į kursus pas garsųjį Rusijos dizainerį Viačeslavą Zaitsevą.

3. Elle Macpherson: ūgis 185 cm, kojų ilgis 123,5 cm
Elle Macpherson

22-ejų ji buvo pripažinta viena gražiausių moterų pasaulyje, vėliau aktorė, modelis bei televizijos laidų vedėja pelnė dailiausio kūno titulą. Tiesa, išskirtinės ne tik jos kojos, tačiau ir pėdos - Elle dėvi 42,5 dydžio avalynę.

2. Sam Stacey: ūgis 180 cm, kojų ilgis 127,6 cm

Būdama 17 metų anglė S. Stacy buvo pripažinta ilgiausių kojų savininke (126,36 cm), vėliau ji dar ūgtelėjo, o kartu - ir jos kojos.

1. Svetlana Pankratova: ūgis 196 cm, kojų ilgis 132,2 cm
He Pingpingas - mažiausias vyras (74,61 cm)  ir  Svetlana Pankratova - ilgiausių kojų (132 cm) savininke pasaulyje

Buvusi profesionali krepšininkė S. Pankratova į Gineso rekordų knygą pateko 2008 m. - ji buvo pripažinta ilgiausių kojų savininke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)