- Kodėl ir kaip nutarei tapti modeliu?

- Gavau paskatinimą iš draugų, kad būtinai man reikia nueiti į modelių atranką. Tą dieną neturėjau paskaitų, tad radau laiko sudalyvauti atrankoje. Po gero mėnesio gavau naujieną, kad esu vienas iš atrinktųjų. Tai buvo mano pirmoji agentūra. Kodėl ėjau? Nes mėgstu iššūkius ir naujoves savo gyvenime. Esu iš tų aktyvių žmonių, kurie savo kailiu nori išbandyti įvairiausias veiklas.

Bet su pirmąja agentūra nieko nenuveikiau, nes ji buvo labai silpna tarptautinėje rinkoje. Per keletą metų gyvenant Londone turėjau nemažai projektų, darbų ir fotosesijų. Dėl to mane facebook'e pastebėjo viena talentinga fotografė iš Lietuvos (Miglė Golubickaitė) ir susisiekė su manimi. Ji kaip tik keliavo į Londoną paatostogauti ir pafotografuoti vyrus modelius iš elitinių Londono agentūrų – pasisemti daugiau tarptautinės patirties. Nuo to laiko vis dar bendraujame, diskutuojame ir dalinamės naujienomis.

Taip pat buvau informuotas, kad į Londoną atvyksta kita lietuvių modelių agentūra "Major Amber models", tai Miglė pastūmėjo mane sudalyvauti jų atrankoje. Ir vėl pasisekė! Aš džiaugiuosi, kad savo kelyje sutikau tokius žmones, kurie mane palaikė, motyvavo ir skatino tuo užsiimti. Sulaukdavau patarimų, kad būtina save parodyti, kad vieną kartą gyvename, kad verta išbandyti save visose srityse ir eiti į priekį. Užtektinai gaunu dėmesio iš merginų, o išvykęs į užsienį jo gaudavau dar daugiau, net ir iš vyriškos pusės. Supratau, kad vis dėlto esu tinkamos išvaizdos pradėti tarptautinę modelio karjerą. Prisimenu savo pirmąją profesionalią fotosesiją. Dabar man ji tik kelia šypseną, tuo metu dar nemokėjau dirbti prieš kamerą.

- Teko girdėti, jog iš Lietuvos kuriam laikui buvai patraukęs į Londoną – kaip sekėsi ir kokių patirčių pasisėmei?

- Atsimenu, Lietuvoje man pasidarė tiesiog nuobodu. Atsibodo ir politinė veikla, ir jau buvau baigęs bakalauro studijas, tai impulsyviai sugalvojau ir nusprendžiau, kad man reikia būtent Londono, visų tų naujų pažinčių, naujų patirčių. Išvykau ieškoti idėjų, kad galėčiau susivokti, ko aš norėčiau iš gyvenimo, kuria kryptimi man eiti.

Londone pragyvenau dvejus metus. Iš tikrųjų labiausiai patiko tai, kad Londonas yra tautų katilas, sutikau daug žmonių su savo įdomiomis gyvenimo istorijomis, iš kurių galima parašyti knygas arba pastatyti filmus. O nepatiko beprotiškas tempas, didelę dienos dalį tekdavo praleisti metro.

Pirmiausia į Londoną grįžčiau aplankyti draugų arba gavęs kokius nors vertus dėmesio pasiūlymus. Londone puikios perspektyvos dirbti modeliu, pasipildyti savo book'ą stipriomis nuotraukomis, susipažinti su šios srities profesionalais, bet ši profesija yra gerokai nepastovi – vienu metu gali gyventi vienoje šalyje, o už kelių mėnesių – jau kitoje.

Kalbant apie patirtis, beprotiškai daug visko sužinojau ir pamačiau savo akimis, praplėčiau savo pasaulėžiūrą, supratau, kas yra tikras gyvenimo skonis, ką reiškia perlipti daug kartų per save ir susitaikyti su tuo, kad kiekviena diena bus kažkuo įdomi – įvykių (blogų ir gerų) bei nuotykių ten apstu.

- Kaip atsidūrei Kinijoje? Kaip sekėsi? Kas labiausiai įsiminė?

- Grįžęs į Lietuvą iškart gavau naujienų iš savo agentūros, kad man siūlo kontraktą kita agentūra iš Pekino, Kinijos. Vien dėl to, kad nesu buvęs Azijoje – sutikau. Pasisekė man ir vienai panelei iš Rusijos tapti „Lenovo“ produkcijos veidais. Taigi mūsų veidai puikuojasi prie naujos telefonų serijos ir pasaulį sudrebinusios portabilios blykstės ryškioms asmenukėms „selfie“ daryti (kantrybės, visa tai palaipsniui ateis ir į Europą). Visa fotosesija vyko kurortiniame Sanya mieste, kurie yra vadinami Kinijos „Havajais“ dėl savo tropinio klimato, viešbučių kompleksų ir begalės turistų.

Taip pat pristačiau prabangią šveicarišką odos priežiūros produkciją "La Prarie" Pekine bei seniausiame Kinijos mieste Siane (Xi'an). Didžioji dauguma mano darbų (show, catalog ir t.t.) buvo kituose Kinijos miestuose, tai labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę dar ir po pačią Kiniją pakeliauti.

Iš tikro, negaliu nieko išskirti, įsiminė visa Kinija, visos emocijos, sutikti žmonės, pastatai, kultūra. Tiesiog VISKAS! Galėčiau valandų valandas pasakoti, ką pamačiau ir ką sužinojau.

- Kokius pastebėjai modelio darbo užkulisius – kas labiausiai nustebino/šokiravo?

- Modelio darbo užkulisiai visur „plius minus“ vienodi. Mane nustebino, kad Kinijoje niekas nevyksta greitai. Ten didžiąją laiko dalį modeliai švaistydavo savo laiką laukdami, kol atvažiuos klientai ir tai būdavo ne kartais, o kiekvieną dieną.

Kinai yra labai neorganizuoti. Labai sunku būdavo rasti kiną, kalbantį raiškia anglų kalba ir logiškai mąstantį. O jei tokius pavykdavo sutikti, tai jie tiesiog yra keletą metų gyvenę anglakalbėse šalyse, tokiose kaip Didžioji Britanija, PAR, JAV ir kt.

Buvau šokiruotas ir patvirtinu faktą, kad Kinijoje valgo šunis. Atsimenu, per savaitę trukusią nacionalinę kinų šventę viename prekybos centre mėsos skyriuje buvo galima rasti šunienos.

- Tikriausiai susipažinai su kitais modeliais – ar jutai konkurenciją?

- Susipažinau su daug modelių iš visų pasaulio kampelių: Australijos, Brazilijos, Amerikos, Prancūzijos, Ukrainos, Vengrijos, Rumunijos, Turkijos, Indijos, Rusijos ir t.t. Sutikau ir lietuvius! Vienu metu Pekine mūsų buvo net 7.

Konkurencijos visiškai nejaučiau, kastinguose susitikdavome, juokaudavome, bendraudavome tarpusavyje, nes, kaip minėjau, dažnai tekdavo keletą valandų, kartais net 5-6 valandas, tiesiog laukti.

- Kokios savybės reikalingos dirbant modelio darbą?

- Modeliu gali dirbti įdomios ir ekspresyvios asmenybės. Žinoma, atitinkantys tam tikrus fizinius reikalavimus/išmatavimus, turintys unikalią išvaizdą ir t.t. Ir vienas svarbiausių dalykų – aktoriniai sugebėjimai įsijaučiant į vaidmenis. Nes modelis prieš objektyvą – aktorius. Reikia nusiteikti rimtai dirbti, nes tai labai rimta profesija, reikalaujanti daug pastangų, fizinio ir psichologinio pasiruošimo išdirbti, pavyzdžiui, 12 valandų sudėtingomis sąlygomis. Nenoriu turėti jokių diskusijų ir reikalų su tais, kurie matydami gražias nuotraukas galvoja – kaip viskas paprasta.

- Ką galėtum patarti žmonėms, norintiems tapti modeliais?

- Pirmiausia įvertinkite savo galimybes. Ar esate pasiruošę daug keliauti? Ar esate pasiruošę daug kartų nusivilti? Ir didžiausias patarimas – paprastumas! Labiausiai atkreipiamas dėmesys į pozityvų, darbštų, profesionalų ir gerą nuotaiką spinduliuojantį modelį.

- Ar tie­sa, kad mo­de­lio dar­bas ku­pi­nas pra­žū­tin­gų pa­gun­dų?

- Pražūtingų pagundų yra visur, ne vien mados industrijoje. Jau vien gyvenant Londone, atsimenu, grįžtant namo, visada atsirasdavo asmuo, kuris tiesiog gatvėje siūlydavo nusipirkti vienokius ar kitokius narkotikus. Taip pat ir toje pačioje televizijoje, verslo sektoriuje, muzikos industrijoje. Kiekvienoje srityje yra dvi medalio pusės. Nėra tik gerai ir blogai. Yra abu! Ir čia tik nuo tavęs vieno priklauso, kurią pusę pasirinksi.

- Ar nesigaili pasirinkęs modelio karjerą?

- Nesigailiu, gavau puikią galimybę pamatyti pasaulį. Kiekvieną kartą grįžtu į Lietuvą vis kitokiomis akimis, daugiau pamatęs. Skaitydamas knygas tiek visko neišmoksi ir nesužinosi, kiek per pačias keliones ir kelionėse sutiktus žmones. Kas rašoma knygose – nebūtinai yra tiesa. Dėl to man norisi pamatyti viską pačiam.

- Kokius kurpi ateities planus?

- Šiuo metu planuose yra savo portfolio papildymas, sportas ir tuo pačiu poilsis. Turiu laiko ir verslo idėjoms, minčių generavimui dėl tolimesnės ateities. Lietuvoje nenoriu užsibūti, dėl to su agentūra dirbam ties kitų kontraktų paieška. O kur toliau keliausiu – priklausys tik nuo pasiūlymų iš užsienio. Bet labiausiai norėtųsi į tas šalis, kurių rinkose būčiau paklausesnis.