12
Kitas

Toliau

DELFI.lv pateikia 10 labiausiai tikėtinų ir žmonėms gerai žinomų mūsų galimos žūties priežasčių.

10. Gyvenimas ne pagal išgales

Žmonija naudoja didžiulį kiekį gamtos išteklių, kurių dauguma neatstatomi. Naikina gyvūnus ir augalus (kasmet žūsta apie 100 rūšių). Tai gali turėti neatitaisomų padarinių, o Žemėje galiausiai gali išnykti gyvybė.

9. Ugnikalnių išsiveržimai

Pasaulyje daug gigantiškų ugnikalnių, kurių netikėtas išsiveržimas gali sunaikinti didelę teritoriją aplink juos, nes į atmosferą išmetama didžiulis kiekis toksiškų pelenų, o šie pasklinda po didelę dalį žemės.

8. Pamišę robotai

Darbinės techninės priemonės vystosi septynmyliais žingsniais, gali būti, kad greitai atsiras jei ne mąstančių, tai mąstymą imituojančių mašinų. O jei joms šaus į galvą, kad žmonės kelia grėsmę jų egzistavimui?

7. Gama žybsniai

Gama žybsniai – didžiuliai elektromagnetinės energijos pliūpsniai, kai per sekundę pasklinda tiek energijos, kiek Saulė išskiria per 10 mlrd. Metų. Laimė, iki šiol jie pastebimi tolimose galaktikose, nes egzistuoja teorija, kad gama pliūpsnis mūsų galaktikoje žaibiškai sunaikintų gyvybę toje Žemės pusėje, uri būtų atsisukusi į pliūpsnio šaltinį, o kita pusė lėtai ir skausmingai žūtų nuo radiacijos, bado ir karščio.

6. Bičių išnykimas

Didėjant oro temperatūrai ir dėl gausaus chemikalų naudojimo žemės ūkyje bitėms gresia pavojus. O žmonės priklausomi nuo bičių, kurios apdulkina tai, ką valgome – trečdalį augalinės kilmės produkcijos Žemėje apdulkina būtent bitės. Jų išnykimas planetos ūkiui kasmet kainuotų 20 trilijonų dolerių, o būtent tiek pabrangtų maisto gamyba.

12
Kitas

Toliau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)