Tiger Woods gimė 1975 m. gruodžio 30 d.

Nepaprastai gabus vaikas

Tigerio tėvai – Earlas ir Kultida Woodsai – jo išskirtinį talentą pastebėjo gana anksti. Berniukas žaisti su lazda pradėjo kur kas anksčiau nei išmoko vaikščioti. Tačiau tai nebuvo vienintelė vaiko aistra. Tigeris aktyviai domėjosi ir sportu. Gimdytojai atžalą paskatino pasirinkti golfą, ir nesuklydo. Mažylis, sulaukęs vos trejų metų, pasirodė vienoje televizijos laidoje, kur buvo pavadintas nepaprastu talentu. T. Woodsas, sulaukęs 8-erių, tapo įgudusiu golfo žaidėju.

Earlas Woodsas neneigė, kad skyrė daug jėgų ir energijos ugdyti savo sūnaus talentą bei kūrė jo kaip profesionalaus golfo žaidėjo ateities planus. Treniruodamasis su tėvu Tigeris išmoko susikaupti, išlikti ramus net tuomet, kai aplinkui tvyro didelis triukšmas. Tuo tarpu Kultida Woods, kilusi iš Tailando, stengėsi užtikrinti laimingą ir įprastą mažylio vaikystę. Nepaisant įvairių golfo turnyrų ir konkursų, Tigeris užaugo kaip viduriniosios klasės amerikietis.

Laimėjimai, šlovė ir turtai

Per pirmuosius metus koledže T. Woodsas laimėjo „U.S. Amateur title“ golfo turnyrą. 1996 m. pastarąjį jam pavyko laimėti tris kartus iš eilės. Tokia sėkmė T. Woodsą paskatino visiškai atsiduoti golfui. Todėl jis metė mokslus ir pradėjo siekti profesionalaus žaidėjo karjeros.

Fortūna ir toliau šypsojosi. Garsiame žurnale „Sports Illustrated“ Tigeris buvo paskelbtas metų sportininku. 21-erių vyras tapo tikra sensacija. Netrukus jaunas žaidėjas buvo pakviestas į prestižinį profesionalų turnyrą Augustoje (JAV).

Priklausyti Augustos nacionaliniam golfo klubui – didžiausia garbė sportininkui. Be to, rengiamų turnyrų laimėtojai apdovanojami įspūdingomis premijomis ir turi teisę vadintis geriausiais žaidėjais visame pasaulyje. T. Woodsas šį turnyrą laimėjo. Praėjus trims mėnesiams, jam pasisekė ir dar vienose svarbiose varžybose. Kritikai ir specialistai Tigerį tiesiog liaupsino.

Nuo 1996 m. sportininkas, žaisdamas įvairiuose golfo turnyruose, uždirbo apie 92,8 mln. JAV dolerių (apie 232 mln. Lt). Vėliau sportininkas pasirašė reklamos sutartis su „Nike“ ir „Titleist“ įmonėmis, už kurias gavo 40 mln. JAV dolerių (apie 100 mln. Lt) ir 20 mln. JAV dolerių (apie 50 mln. Lt). 2008 m. vien iš pasirodymų reklamose žaidėjas uždirbo 128 mln. JAV dolerių (320 mln. Lt). Tais pačiais metais jis tapo turtingiausiu sportininku pasaulyje, kurio turtas vertinamas 91 mln. eurų (apie 314 mln. Lt).

Idealios šeimos iliuzija

Elin Nordegren – buvusią švedų manekenę – T. Woodsas sutiko 2001 m. Tuo metu mergina dirbo sportininko draugų namuose aukle. Tai nebuvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Tačiau atkaklus dėmesys galų gale pavergė Elin širdį – 2003 m. pora oficialiai susižadėjo, o po metų Barbadose susituokė. Vestuvės kainavo apie 2 mln. JAV dolerių (apie 5 mln. Lt).

Atrodo, sėkmingas sportininkas ir gražuolė manekenė turėjo gyventi lyg pasakoje. Iš pradžių taip ir buvo. 2007 m. pora susilaukė dukters Sam Alexis, po dvejų metų – sūnaus Charlieio Axelio. Tačiau šeimą nuolatos persekiojo įkyrus žiniasklaidos dėmesys, todėl bėgant laikui paaiškėjo faktai, sugriovę poros santuoką.

Lemtinga avarija

2009 m. rudenį T. Woodsas patyrė avariją. Sportininko vairuojamas automobilis trenkėsi į pakelėje esantį medį. Tigeris nebuvo rimtai sužeistas. Tačiau įvairiuose laikraščiuose ir žurnaluose buvo svarstoma, kaip ir kodėl golfo žaidėjas patyrė avariją. Dar daugiau intrigų sukėlė sportininko atsisakymas duoti parodymus policijai.

Netrukus pradėta kalbėti, kad T. Woodsas bėgo nuo įpykusios žmonos, kuri sužinojusi apie jo romaną įniršo ir golfo lazda apdaužė automobilį. Vėliau sportininkas bandė viešai neigti tokius gandus ir tvirtino, kad daugelis sklandančių kalbų apie jo šeimą yra melas. Netrukus visuomenė sužinojo, kad žaidėjas dėl per avariją patirtų sužalojimų nedalyvaus artimiausiame turnyre.

Tačiau tikroji T. Woodso apsisprendimo priežastis paaiškėjo dar po kelių dienų. Savo asmeniniame tinklalapyje sportininkas prisipažino, kad neatlaikė spaudos dėmesio, o santykius su žmona apsunkino jo neištikimybė.

Sekso skandalas

Po viešo prisipažinimo apie neištikimybę žmonai kilo skandalas. Paaiškėjus, kad T. Woodsas galėjo turėti lytinių santykių ne su viena moterimi, jis laikinai nutraukė profesionalią sportininko karjerą, nes norėjo išsigydyti priklausomybę nuo sekso.

Kilus skandalui, pasirodo, per 5 santuokos metus, golfo žaidėjas turėjo 120 meilužių. Pastarosios pradėjo viešinti nuodėmingas sportininko meilės istorijas. Rachel Uchitel atskleidė, kad T. Woodsas svajojo apie grupinį seksą. Padavėja Mindy Lawton atviravo, kad geriausias golfo žaidėjas mėgsta grubiai mylėtis.

Anot dailiosios lyties atstovės, kartą jie mylėjosi automobilių stovėjimo aikštelėje prie pat bažnyčios ir visiškai nesisaugojo. Apatinio trikotažo modelis Jamie Jungers pasigyrė, kad romaną su T. Woodsu užmezgė praėjus 9 mėnesiams po jo vestuvių. Anot moters, per daugiau nei 1,5 metų besitęsusį nuotykį ne kartą santykiavo ir sportininko namuose.

T. Woodsas prisiėmė kaltę, viešai atgailavo ir prašė šeimos, draugų bei verslo partnerių atleidimo. E. Nordegren buvo skaudu, tačiau kurį laiką atrodė, kad vyro nuoširdumas, gydymasis bei pastangos išsaugoti šeimą teikia vilčių. Vis dėlto paaiškėjus, kad tarp žaidėjo meilužių buvo ir nepilnametė kaimynų dukra, sutuoktiniai nutarė pasukti skirtingais keliais.

Kalbėta, kad moteris iš sportininko pareikalavo 750 mln. JAV dolerių (apie 1,89 mlrd. Lt) ir vaikų globos, antraip grasino atskleisti visas T. Woodso paslaptis. Tačiau oficialiai tikroji suma nebuvo atskleista, o atžalomis privalėjo rūpintis abu gimdytojai.
Tigeris Woodsas

Nuopuolis ir sugrįžimas

Asmeninio gyvenimo nesklandumai padarė didelę įtaką T. Woodso karjerai. Neištikimybės skandalas itin paveikė vyro reklamos sutartis su įvairiomis kompanijomis. Ekonomistai apskaičiavo, kad smukusi žaidėjo šlovė atneš 12 mlrd. JAV dolerių (apie 30 mlrd. Lt) nuostolį. Todėl T. Woodsą paliko pagrindiniai jo rėmėjai, t. y. „Accenture“, „Gatorade“, „AT&T“, „Gillette“, „Golf Digest“, „The Swiss“ ir „EA Sports“. Taip žaidėjas neteko apie 35 mln. JAV dolerių (apie 87,5 mln. Lt). Vienintelė kompanija, nenusisukusi nuo sportininko, buvo „Nike“.

Finansiniai rūpesčiai buvo ne vienintelė neištikimybės kaina. Nors T. Woodsʼo pertrauka golfo laukuose buvo neilga, tačiau po jos nuo žaidėjo ir čia tarsi nusisuko sėkmė. Daugiau nei dvejus metus sportininkui nepavyko laimėti jokio turnyro. Kurį laiką jį kankino ir įvairios traumos. 2011 m. golfo žaidėjų reitinge Tigeris atsidūrė 58 vietoje. Tačiau praėjusiais metais sportininkui pagaliau pavyko atsikratyti praeities šmėklų. Laimėjęs kelis turnyrus iš eilės jis vėl susigrąžino geriausio golfo žaidėjo titulą.

Teigiamos permainos neaplenkė ir T. Woodso asmeninio gyvenimo. 2013 m. pradžioje turtuolis atskleidė, kad susitikinėja su slidininke Lindsey Vonn. Abu sportininkai neslepia šiltų jausmų vienas kitam, tačiau itin saugo privatumą. Tik laikas parodys, ar visos negandos iš tikrųjų liko praeityje.

ĮDOMU

Visas vardas – Eldrickas Tontas Woodsas.

Slapyvardį „Tigeris“ golfo žaidėjui suteikė jo tėvas.

Sulaukęs 21 m. vaikinas nutarė oficialiai pasikeisti savo vardą į Tigerį.

Tailandietė T. Woodso motina vaikui įskiepijo Rytų religijos – budizmo – pagrindus.

Ūgis – 1,83 m.

T. Woodsas, pasirodęs „Gillette“ reklamoje, uždirbo 20 mln. JAV dolerių (apie 50 mln. Lt).

Dabar sportininko turtas vertinamas maždaug 500 mln. JAV dolerių (apie 1,26 mlrd. Lt).

1999 m. jam buvo atlikta lazerinė akių operacija.

Paskutinę kiekvieno turnyro dieną dėvi raudonus marškinėlius, nes sportininko mama tiki, kad ši spalva jam daro teigiamą įtaką.

2000 m. su „Nike“ kompanija pasirašė 5 metų sutartį, kuri buvo įvertinta 100 mln. JAV dolerių (250 mln. Lt).

Žadintuvas dažniausiai nuskamba apie 5 val. ryto.

Teigia, kad jį įkvepia jo tėvai ir Nelsonas Mandela.

Ideali diena – plaukioti banglente, slidinėti, žaisti golfą ir žvejoti.

Mėgstamiausias filmas – „Caddyshack“.

Didžiausias iššūkis ir tikslas – rytoj būti geresniu žmogumi.

Labiausiai mėgsta 8–9-ojo dešimtmečio dainas.
Tobuliausias laisvalaikis – būti nuosavame laive.