Žurnalistikos link

R. Montgomery žurnalistės karjerą pradėjo dirbdama leidinyje „Waco-News-Tribune“. Tuo metu ji dar studijavo Beiloro universitete. Karjera įsibėgėjo 1943 m., kai Ruth įsidarbino „New York Daily News“ Vašingtono biure. Šiame garsaus laikraščio padalinyje ji buvo pirmoji moteris reporterė, vienintelė iš 12 žurnalistų, pakviesta dalyvauti prezidento Franklinʼo Rooseveltʼo laidotuvėse.

Po poros metų Ruth tapo Moterų nacionalinio spaudos klubo nare. Per šaltąjį karą su viceprezidentu Richardʼu Nixonʼu nepabūgo leistis į didžiausią tuo metu JAV priešininke buvusią Sovietų Sąjungą. Per 25 metus trukusią karjerą iš viso dirbo su šešiais JAV prezidentais. Šią patirtį aprašė knygoje „Hail to the Chiefs; My Life and Times with Six Presidents“.

Aiškiaregystės dovana

Mirus ilgamečiam draugui ir globėjui Arthurʼui Fordʼui, Ruth pradėjo nesąmoningai rašyti bei kalbėtis su anapilin išėjusiu bičiuliu. Taip atrado savyje aiškiaregystės galių.

Sėkmingai žurnalistei ir rašytojai tai buvo netikėta. Staiga moteris suprato, kad jos tikslas Žemėje – šviesti žmones ir keisti jų požiūrį apie pomirtinį gyvenimą. R. Montgomery pradėjo domėtis reinkarnacija ir suprato, kad visos ligos dažniausiai susijusios su ankstesniais gyvenimais.

Garsi žurnalistė ėmė rašyti apie gimimo žymes, kurios parodydavo, kas žmogui yra nutikę buvusiame gyvenime.

Ruth tikėjo nežemiškų būtybių egzistavimu. Moteris tvirtino, kad 1970 m., gyvendama Meksikoje, su jomis susidūrė. Vienoje savo knygų atviravo, kad praleido progą paskraidyti kosminiu erdvėlaiviu, neva jai tai siūlė atkeliavę ateiviai. Tačiau tuo metu jos vyras sunkiai sirgo, ir ji nenorėjo jo palikti.

Rašytoja tikėjo, kad siela palieka žmogaus kūną ir įsikūnija į jau gyvenančio asmens kūną, o senesnė siela iškeliauja į dvasinį pasaulį. Apie tai taip pat rašė savo kūriniuose ir netgi paminėjo nemažai asmenybių, kurios buvo tai patyrusios.

Kokia bus pasaulio ateitis?

Ruth tvirtino turėjusi dvasinį vadovą, su kuriuo bendraudama parašė ne vieną kūrinį. Vienas jų – „Strangers Among Us“. Šioje 1979 m. dienos šviesą išvydusioje knygoje aprašytos visuomenės dėmesio sulaukusios pranašystės.

Anapusinio pasaulio dvasios R. Montgomery perspėjo apie tai, kad Žemė neišvengiamai keisis. Nepaisant mokslininkų ir inžinierių pastangų, šie pokyčiai vis tiek įvyks. Tačiau gamta apie tai perspės: sulėtės Žemės sukimosi greitis, įvyks klimato kaita, dažniau siautės stiprios ir daug žalos atnešančios audros, bus kur kas drėgniau, Viduržemio jūros regione išsiverš seniai užgesę ugnikalniai, prasidės galingi žemės drebėjimai, kurie apims Šiaurės Europą, Aziją bei Pietų Ameriką. Šie pokyčiai sukels potvynius ir viską nušluojančius cunamius. Žemės plutos judėjimai ir sproginėjimai paskatins naujų sausumos plotų atsiradimą ir kai kurių teritorijų užliejimą.

Anot aiškiaregės, Niujorkas ir Florida išnyks nuo Žemės paviršiaus. Pietinės JAV valstijos, kurios ribojasi su Atlanto vandenynu ir Meksika, taip pat gerokai pasikeis. Kaliforniją sunaikins didžiulis karštis. Vašingtonas irgi bus nusiaubtas, išskyrus teritorijas, esančias arčiau kalnų. Saugiausiai jausis Kanados gyventojai. Šios šalies klimatas taps šiltesnis, todėl bus išvengta gamtos stichijų.

Ne visiems pavyks išsigelbėti

Klimatas keisis taip stipriai, kad tuose regionuose, kuriuose vyravo šaltesnis oras, taps gerokai šilčiau, o tose srityse, kur iki šiol žmonės mėgavosi šiluma, atvės. Kai kurios valstybės bus apsemtos arba nukentės nuo kitokių stichijų, todėl civilizacija pamažu nyks, daug žmonių žus. Gamtos jėgos sunaikins ir dauguma neigiamų ydų, pavyzdžiui, godumą arba smurtą. Norėdami išgyventi, žmonės privalės keistis. Tiesiausias kelias į tai – pasitelkti meilę.

Pasak R. Montgomery, tų, kurie išgyvens, laukia šviesi ateitis. Pereinamasis laikotarpis visiškai panaikins proto kontrolę ir uždaras bendruomenes. Visi dirbs išvien, kad išgyventų. Tai bus naujų galimybių ir iššūkių laikas.

Praeities atspindžiai

Ruth visuomenei papasakojo ir apie praėjusius laikus bei civilizacijos priešistorę. Moteris teigė, kad žmonija egzistavo jau dinozaurų laikais. Tuomet žmonių ūgis siekė per 3,5 m. Palikuonius jie gimdydavo santykiaudami su skirtingomis gyvūnų rūšimis. Todėl ilgą laiką pasaulyje gyveno tokios būtybės kaip kentaurai, nimfos ir satyrai.

Vėliau Dievas įvedė įstatymą, draudžiantį susilaukti palikuonių su kitos rūšies atstovais. Todėl ir šiandien mitinėmis būtybėmis laikomi pusiau žmonės, pusiau gyvūnai išnyko. R. Montgomery taip pat palaikė idėją, kad Žemėje kadaise egzistavo Mu ir Atlantidos civilizacijos. Pranašė teigė, kad pastarasis pradingęs žemynas vėl išnirs.

Anapusinio pasaulio dvasios moterį perspėjo apie Trečiąjį pasaulinį karą, kuris gali įvykti apie 1980 m. Konfliktai prasidėjo Viduriniuosiuose Rytuose, vėliau turėjo išplisti po Europą ir galų gale apimti visą pasaulį. Tačiau, pasak R. Montgomery, karui kelią užkirto žmonės ir jų priimti sprendimai.

Įdomu

Didžiausią įtaką R. Montgomery padarė Jeane Dixon ir Edgar Cayce.
Žurnalistė teigė, kad kūdikiai, kurie gimsta turėdami įgimtą ligą, moka skolas už praėjusius gyvenimus.

Paskutinėje knygoje atskleidė, kad pasitelkus psichines galias jai pavyko atitraukti nuo Floridos regiono, kuriame tuomet gyveno, uraganą.

Spėjo, kad keičiantis pasaulio klimatui, Havajai išnyks.
Tikėjo, kad gyveno Kristaus laikais ir buvo Lozoriaus trečioji sesuo.
Knygoje „The World To Come“ R. Montgomery ateities pasaulio pražūtį šiek tiek sušvelnino rašydama, kad klimato kaita ir gamtos stichijų šėlsmas suintensyvės 2010–2012 m. ir didžioji JAV dalis, išskyrus Floridą ir Kalifornijos pakrantę, išliks. Be to, pabrėžė, kad viskas priklausys nuo žmonijos valios.

Spėjo, kad ateityje išnyks AIDS.
Padėdavo gydytojams nustatyti sudėtingas ligas, kurios pasireikšdavo neaiškiais simptomais.
Pasak pranašės, ateityje turėtų išnykti terorizmas.