Kartą vyras juokavo, jog daug galvoja apie santuoką, tačiau ne ką mažiau ir apie automobilius. Panašu, pastaroji jo aistra buvo pražūtinga – prieš kelias dienas aktorius žuvo autoavarijoje.

AP ir AFP nuotr.

Atpažino medikai

Paulas Walkeris žuvo, kai jo draugo, buvusio lenktynininko Rogerio Rodaso vairuotas sportinis automobilis Valenšijoje, Kalifornijoje, rėžėsi į žibinto stulpą bei medį, užsiliepsnojo ir sprogo. Kurį laiką spėliota, kas sėdėjo už automobilio vairo, tačiau lenktynininkas Jeffas Westphalas, kuris buvo abiejų žuvusiųjų draugas, patvirtino, kad automobilį vairavo R.Rodasas.

Spėlioti teko po to, kai į avarijos vietą atvykus policijai ir medikams paaiškėjo, jog abiejų vyrų kūnai apdegė neatpažįstamai. Po kurio laiko pareigūnams pavyko išvaduoti kūnus iš nuolaužų ir jie buvo išgabenti ekspertizei. Medikai pranešė, jog tiksliai nustatyti jų tapatybę galės tik patikrinę dantų įrašus.

Kalifornijos pareigūnai kol kas negali įvardinti priežasties, kodėl R.Rodaso vairuojamas automobilis visu greičiu rėžėsi į stulpą. Policija tik patvirtino, kad pagrindinė mirties priežastis galėjo būti būtent smarkiai viršytas leistinas greitis. Netruko pasklisti ir kalbų, jog galbūt žinomi žmonės nusprendė palenktyniauti su kitu automobiliu. Tačiau pareigūnai tokią versiją atmeta – nėra nė vieno liudininko, mačiusio kitą automobilį. Tiesa, Kalifornijos policijos pareigūnas Rickas Mileris pripažino, jog kelią, kuriame įvyko nelaimingas atsitikimas yra ypač pamėgę gatvių lenktynininkai.

Užsienio žiniasklaida praneša, jog sužinojusi apie Paulo mirtį, jo draugė Jasmine visai palūžo. Nors tarp aktoriaus ir Jasmine buvo net septyniolikos metų skirtumas, jie jau planavo bendrą ateitį. „Dabar Jasmine yra su mama, ji palūžusi. Ši žinia jai buvo visiškai netikėta“, - vienam laikraščiui sakė Jasmine dėdė Bartonas Bruneris.

Atliko operaciją

Paulas Walkeris garsėjo ne tik kaip kino aktorius, tačiau ir kaip didelis lenktyninių automobilių mėgėjas. Serialo „Greiti ir įsiutę“ filmavimo metu jis nevengdavo rizikingų scenų. Pernai per vieną tokių jam nepasisekė – Paulas susižeidė. Iš pradžių buvo manyta, kad aktorius susilaužė koją, tačiau jį apžiūrėję medikai nustatė, kad jam trūko kelio raiščiai ir aktoriui būtina atlikti operaciją.

Prieš ją vyras sakė jautęsis gerai, šmaikštavo ir jau tą pačią dieną pats pranešė gerbėjams, jog operacija buvo sėkminga.

„Tai visai nebuvo sudėtinga, jaučiuosi daug geriau nei prieš operaciją. Manau, jau visai netrukus galėsiu ir toliau lakstyti filmavimo aikštelėje“, - tuo metu socialiniame tinkle rašė Paulas. Tiesa, nors aktorius tuoj pat po operacijos tikino, kad sveikimo procesas neužtruks, juostos filmavimus kuriam laikui teko atidėti.

Tuo metu gydytojai jam patarė neskubėti į filmavimo aikštelę ir pirmiausia leisti kojai visiškai sugyti. Tačiau P. Walkeris nebuvo iš tų, kurie linkę verkšlenti, todėl prie įprasto gyvenimo rimto ir darbų norėjo grįžti kuo greičiau. Ne kartą jis sakė: „Greičiau įspirsiu sau į užpakalį, nei paglostysiu per galvą“.

Be to, aktorius visada buvo aktyvus sportininkas. „Sportas – neatsiejama mano gyvenimo dalis. Tiems, kas nori gražiai atrodyti ir būti sveiki, patariu būti fiziškai aktyviems: žaiskite krepšinį, tinklinį, bėgiokite – visa tai duoda naudos. Mano mama buvo tikra sveikuolė, galbūt jai ir neprilygstu, tačiau su laiku išmokau rūpintis savimi“, - prieš kelerius metus sakė Paulas.

Nemėgo vakarėlių

Nors kino ekrane Paulas Walkeris vaidino blogiuką, mėgstantį nusižengti taisyklėms. Tačiau realiame gyvenime jis nepriminė Holivudo spindėsiu besimėgaujančios žvaigždės. Paulas nemėgo Holivudo šurmulio ir žvaigždžių vakarėlių.

Kartą jis yra pasakęs: „Holivudas yra šiukšlynas. Tau bando aiškinti, jog privalai bendrauti su visai ten esančiais žmonėmis, eiti į vakarėlius, naktinius klubus, užmegzti naujas pažintis, tačiau tai - netiesa. Pasižiūrėkite, kas atsitiko su tais, kurie stačia galvą nėrė į visas tas beprasmes linksmybes. Jie nebepaisė ribų ir sugriovė savo gyvenimą.“

Žvaigždė visada pabrėždavo, jog aktorystė tėra jo darbas, o išėjęs iš filmavimo aikštelės jis ir toliau yra mylintis tėvas, kuriam nesvetimi kasdieniai rūpesčiai. „Taip, esu aktorius, tačiau visų pirma esu tėvas ir ši pareiga man yra labai svarbi. Aktorystė – tai mano darbas, tačiau ir be jos turiu gyvenime ką veikti.“

P. Walkeriui veiklos tikrai nestigo, be jau minėtos aistros sportiniams automobiliams, jis turėjo dar vieną – plaukiojimą per bangas.

„Plaukiojimas banglente mane ramina, tai lyg savotiška meditacija. Vandenynas yra toks didingas, ramus ir nuostabus. Kai esu ant bangos visas pasaulis aplink mane išnyksta“, - pasakojo Paulas.

Pažinti vandenyną jis stengėsi ne tik plaukiodamas banglente, Paulą labai domino jūrų biologiją. Kartą jis net išvyko su mokslininkų ekspedicija stebėti bei žymėti baltųjų ryklių. Vyras sakė, jog sudalyvauti šioje išvykoje buvo jo gyvenimo svajonė.

Paulas Walkeris ir Vinas Dieselis

Tarp kitko:

Aktoriui mirus naujosios „Greiti ir įsiutę“ juostos dalies filmavimai nebus nutraukti, tačiau filmo prodiuseriai sakė dar nežinantys, kaip pakeis istorijos siužetą.