Į muziką mergina žiūri itin rimtai, todėl sunkaus darbo ir naujų iššūkių nevengia. Vilija teigia: pirmiausia reikia pasiekti pergalę, o tik tada ateina laikas švęsti.

- Tave galima vadinti muzikinių televizijos šou senbuve, dažnai būni ir tarp geriausiųjų. Dabar gavai pasiūlymą varžytis dėl Džiuljetos vaidmens roko operoje „Romeo ir Džiuljeta“ ir sutikai nedvejodama. Norėjai dar kartą save išbandyti?

Iš pradžių tapau šou „Romeo ir Džiuljeta“ vedėja, tačiau labai norėjau dainuoti. Buvo sudėtinga ateiti į filmavimą ir stebėti repetuojančius dalyvius, kai man tuo tarpu to daryti nereikia. Filmavimų pertraukų metu ragindavau visus kartu padainuoti. Kai man pasiūlė užimti vietą šalia kitų dalyvių ir varžytis dėl vaidmens roko operoje, atsisakyti tiesiog negalėjau. Čia reikia ne tik dainuoti, bet ir įsikūnyti į kitus personažus. Darbo - nemažai, dėl „Romeo ir Džiuljetos“ man teko kuriam laikui atsikraustyti iš Londono į Lietuvą.

Man tikrai patinka būti televizijoje. Čia visada laukia naujovės, iššūkiai, o jie man tiesiog būtini. Esu jauna ir ambicinga, kodėl gi neišbandžius savęs įvairiose srityse? Ateityje matau save būtent pramogų verslo sferoje – dainuojančią, vaidinančią, vedančią laidas.

- Esi sakiusi, kad dalyvaudama „Auksiniame balse“ laikeisi griežto režimo – jokių vakarėlių, jokių alkoholinių gėrimų, geras poilsis ir daug darbo. Būtent tai ir padėjo laimėti?

Dainuodama „Auksiniame balse“ nusprendžiau, kad pergalės reikia nusipelnyti, o švęsti bus galima laimėjus. Dažnai taip darau - stengiuosi atsiduoti darbui. Tiesa, būtų klaidinga sakyti, jog užsidarydavau namuose ir neidavau į kavines ar kur kitur. Tiesiog išėjusi pasilinksminti gerdavau arbatą, vengdavau alkoholio. Visada sau keliu maksimalius tikslus. Įdėmiai klausausi kritikos, jei tokia pasitaiko, ir stengiuosi nebekartoti ankstesnių klaidų bei padaryti viską, ko iš manęs reikalaujama.

- Praeityje kuriam laikui dėl ligos tau yra tekę apleisti dainavimą. Buvo sunku?

Prieš porą metų apsilankiusi pas gydytojus sužinojau, jog ant mano balso klosčių susiformavo mazgeliai. Pirmasis medikas, pas kurį apsilankiau, parnešė liūdną žinią ir nemenkai išgąsdino. Anot jo, man reikėjo operacijos. Tačiau jos visiškai nenorėjau, nes nežinia kas būtų toliau, galbūt išliktų randai. Žinojau, jog tikrai yra kitų būdų pasveikti, todėl pasirinkau ilgesnį - medikamentinį - gydymo būdą.

Lengva tikrai nebuvo, tuo metu dalyvavau viename televizijos šou, į kurį buvau pakviesta būtent dėl vokalinių sugebėjimų. Tuo tarpu kelias savaites turėjau pamiršti ne tik dainavimą, bet ir kalbėjimą. Po kurio laiko balsą atgavau, tačiau dar mėnesį teko lankytis pas foniatrą kol galutiniai pasveikau. Dabar planuoju pasitikrinti profilaktiškai, kad įsitikinčiau, jog problemos neatsinaujino.

- Daug sportuoji. Sportas patiko visada, o gal jo griebeisi norėdama padailinti kūno linijas?

Aktyvi buvau nuo mažų dienų – vaikystėje lankiau baletą, gimnastiką, vėliau nusprendžiau, jog noriu lankyti šokius. Esu labai energinga, todėl fizinė veikla man tiesiog būtina. Prieš porą metų sportavau su treneriu. Šalia esantis profesionalas dar labiau motyvuoja stengtis, dirbti tikslingai. Padeda ir sureguliuoti mitybą, nes sportuojančiam labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, ką jis valgo.

Mėgstu saldumynus, bet jų atsisakyti nebuvo sunku, nes sportuoti pasiryžome kartu su drauge ir viena kitą paskatindavome, padėdavome atsilaikyti prieš pagundas smaližiauti. Dabar mankštinuosi pati, gyvendama Londone lankiau jogą. Deja, sugrįžus į Lietuvą ją tenka nustumti į antrą planą, nes darbo čia turiu nemažai.

- Girdėjau, kad nusprendei padaryti eksperimentą ir būdama visiška „mėsėdė“ atsisakei mėsos, kodėl? Ar pajutai kokių nors sveikatos pokyčių?

Kaip tik šiuo metu šį eksperimentą kartoju. Pirmą kartą mėsos nevalgiau keturis mėnesius, tuo metu ne tik mėsa dingo iš mano meniu, atsisakiau ir alkoholinių gėrimų. Dabar nuo mėsos susilaikyti nusprendžiau vasaros viduryje ir nejaučiu dėl to jokio diskomforto.

Priežasčių pasirinkti tokią mitybą turėjau labai daug. Kartą man pasiūlė pabandyti valgyti vegetariškai ir pagalvojau - kodėl gi ne. Juokauju, jog dabar laikausi išankstinio Advento. Neplanuoju būti vegetare visą laiką, jau esu suplanavusi per Kalėdas pasigaminti ėrienos.

Atsisakius mėsos mano sveikata tikrai nepablogėjo, gal net, atvirkščiai, – organizmas nėra apkrautas, valgau lengviau virškinamą maistą. Man atrodo mano kūnui tai tik į naudą, todėl mėsos trūkumo nejaučiu.