Pasak jo, svarbu dėmesį kreipti į jaunus ir potencialius virtuvės šefus, kad šie sėkmingai pasirinktų gyvenimo kelią. Tačiau pasak, virtuvės virtuozo, jo norai padėti ugdyti šiuolaikišką virtuvės meistrą, dažnai būna neišgirsti.

D. Praspaliauskas tikina kreipęsis ne kartą į mokymosi įstaigas tam, kad galėtų bent kartą per savaitę dėstyti virtuvės meną, juo susidomėjusiems asmenims. Visgi tokiems norams, pasak virtuvės aso, yra „uždėta plyta“.

Laidoje „Prie pietų stalo“ D. Praspaliauskas sakė: „Klaupdamasis maldauji, kad leistų dėstyti mokyklose kartą per savaitę virtuvės meną, tačiau tam yra „uždedama plyta“. Labai liūdna dėl to. Galbūt tik koks vienas iš tūkstančio mokinių pasirenka virėjo specialybę su polėkiu ir vėliau sakai, kad čia tikrai yra jėga.“

Pasak pašnekovo, jaunimui tikrai nebūtina mokytis važiuoti į užsienį. Lietuvoje taip pat yra restoranų, kuriuose jie gali būti šauniai apmokyti ir įvertinti.

Nors vyras sau negamina, tikina, kad ne dėl nenoro, bet dėl laiko stokos. Dažniausiai D. Praspaliauskas stengiasi vienu šūviu nušauti du zuikius, tad pietauja pas kitų virtuvių šefus, kad galėtų ne tik pasisotinti, bet ir pabendrauti su bičiuliais.

Į klausimą, kokia pasaulio virtuvė šios srities asui patinka labiausiai, jis gana sunkiai rado atsakymą. Pasak D. Praspaliausko, į lėkštę gali sukrauti pusę pasaulio, tada labai sunku įvardinti konkrečią šalį.

O ar lietuviška virtuvė šiam šefui artima? D. Praspaliauskas tikino, kad valgyti tokį maistą jam patinka, tačiau gaminti – ne itin sekasi. „Žinių radijo“ laidoje jis prisipažino, kad yra tekę gaminti balandėlius, kurie jam visiškai nepavyko, tad svečiams teko pameluoti, kad jie turi atrodyti būtent taip, kaip atrodo. Tačiau dėl tokių nesėkmių D. Praspaliauskas nesuka sau galvos. Pasak jo, tarp šefų įgūdžių gali būti keli dešimtmečiai skirtumo: vieni sugeba balandėlius gaminti, kiti turi žavintį estetinį maisto pojūtį.

„Prie pietų stalo“ šefas juokavo: „Aš kotletus esu kepęs du kartus. Daugelis tikriausiai galvoja, kas čia per virėjas, jei nėra daręs balandėlių arba cepelinų. Balandėlius teko kartą gaminti danų šeimai ir man labai nepavyko, tačiau apsimečiau, kad taip ir turėjo būti. Apgavystės kartais yra labai gerai.“

Laida „Prie pietų stalo“ transliuojama darbo dienomis 12.10 val.

Visą “Žinių radijo” laidą galima rasti čia.