Modelio darbas – daugumos merginų svajonė. Fotoaparatų blykstės, garsių dizainerių drabužiai, didžiulis dėmesys ir žymių žmonių draugija išties svaigina. Tačiau dideliais lūkesčiais ir iliuzijomis grįstas darbas tikrai nėra skirtas kiekvienai idealius kūno matmenis turinčiai panelei.

Kaip prisipažįsta Londone gyvenantis modelis M. Gasparavičiūtė: „Modelio darbas yra sunkus, reikalaujantis atsakomybės, laiko, užsispyrimo ir sekinantis tiek psichologiškai, tiek fiziškai“.

Monika, priešingai nei dauguma mergaičių, vaikystėje atkakliai svajojančių tapti princesėmis, neturėjo didelio troškimo tokia tapti. Mergina atsimena, kai jos mama pamačiusi skelbimą ją nuvežė į atranką. Tuomet penkiolikmetė mergina atvykusi į atranką pabūgo susirinkusių aukštaūgių, tačiau mamos paraginta išdrįso išbandyti savas jėgas. Ir fortūna jai nusišypsojo - Monika tapo viena iš trijų laimingųjų.

Modelis, nuo devynerių metų gyvenanti Londone, džiaugiasi galimybe pažinti modelio karjerą.

„Agentūros su kuriomis man tenka dirbti čia yra labai profesionalios, dirba malonūs ir šilti žmonės. Iš tiesų, jaučiuosi kaip šeimoje“- sakė ji. Tačiau Monikai karjeros pradžioje tekę užkibti už netikrų agentūrų slenksčio, tad mergina pataria labai gerai išstudijuoti agentūrų darbo specifiką, darbo sutartis.

„Perskaitykite jas atidžiai, nes tokiame darbe yra labai svarbu žinoti tikrą informaciją, o nesivadovauti nuogirdomis“, - sako ji.

Paklausta, kokių savybių reikia, norint būti modeliu, mergina nesuabejodama atsakė, jog „svarbiausia labai norėti".

„Žinoma, svarbūs tie patys esminiai modelio kriterijai, bet yra labai svarbu savyje atrasti užsispyrimo ir ambicingumo,- teigė pašnekovė ir pridūrė, jog šis darbas išugdė jos pasitikėjimą savimi. - Žinoma, kartais vis dar būna nedrąsu, bet troškimas veda į priekį“.

Modelio darbas reikalauja didelių pastangų ir įtemptos rutinos. Kaip atskleidė Monika, jos dienotvarkė prasideda rytine kava, po to seka studijos. Paklausta, ar tenka laikytis griežtos dietos mergina buvo atvira: „Badauti nebadauju. Stengiuosi valgyti sveikai, reguliariai sportuoti. Pusryčiai yra būtini, o valgyti po šeštos valandos vakaro - vengiu“.

„O pavalgyti aš mėgstu, ypatingai dievinu cepelinus“, - juokėsi Monika. Tačiau ji atskleidė, jog agentūra reguliuoja apimtis: „Kartais keliais centimetrais viršijant leistiną apimtį, tenka pasilaikyti griežtesnės dietos. Žinoma, baudos nėra skiriamos, tačiau darbo pasiūlymų taip pat negauni“.

Paklausta, ar pasiilgsta Lietuvos, mergina buvo atvira: „Pasiilgstu bendravimo su artimaisiais, giminėmis, likusiais gimtinėje, bet šiuo metu Londone turiu daugiau draugų ir galimybių dirbti mėgstamą darbą. Į Lietuvą grįžtu bent kartą per metus, tačiau be didelio noro“.