Neįprasta daina

Dainininkė, dainų autorė ir prodiuserė A. Teeuwe pripažįsta ne kartą svarsčiusi apie dalyvavimą „Eurovizijoje“.

„Euroviziją žiūrėdavau jaunystėje, o pastaraisiais metais tik išklausydavau favoritų dainų. Tiesą pasakius, ir pati jau daug metų mąsčiau apie dalyvavimą, tačiau nė karto negalėjau to padaryti dėl pernelyg įtemptos darbotvarkės. O šiais metais pasitaikė puiki proga“, - prieš konkursą sakė dainininkė. Skirtingai nei daugelio šalių atstovai, olandė neskyrė daug dėmesio dainos populiarinimui užsienio šalyse. „Muzika turi kalbėti pati už save. Neplanavau vizitų kitose šalyse ar plačios savireklamos,“ – yra sakiusi Nyderlandų atstovė.

A. Teeuwe sulaukė ypatingo dėmesio dėl roko muzikantei kiek neįprastos, lyriškos dainos, tačiau atliekamo kūrinio moteris per daug nekomentuoja: „Dainuoju meilės dainą. Nemėgstu aiškinti savo dainų prasmės, noriu, kad žmonės klausydamiesi kurtų savas interpretacijas“.

Iš Eurovizijos konkurso moteris tikisi parsivežti daug smagių prisiminimų ir tapti labiau žinoma už savo šalies ribų.

Vartojo narkotikus

A. Teeuwe pripažįstama viena geriausių roko muzikos atlikėjų Olandijoje. Hagoje gimusi moteris talentą ir meilę muzikai paveldėjo iš motinos – bliuzo atlikėjos. Tiesa, Anouk galėjo ir netapti muzikos žvaigžde, mat būdama vos keturiolikos ji pradėjo vartoti narkotikus. Tuo metu paauglė pabėgo iš namų ir gyveno keliuose globos namuose. Laimė, meilė muzikai buvo stipresnė, ir Anouk sugebėjo įveikti priklausomybė dar nė pilnametystės nesulaukusi buvo kviečiama dainuoti vakarėliuose ir vestuvėse.

Baigusi mokyklą A. Teeuwe mokytis dainavimo įstojo į Roterdamo konservatoriją, tiesa, prasimokė joje tik dvejus metus.

1997-aisais olandė sudainavo didžiausio populiarumo sulaukusį kūrinį „Niekieno žmona“ („Nobodys wife“). Nuo tos akimirkos Anouk tapo žinoma tiek savo šalyje, tiek kaimyninėse valstybėse, o jos dainos dažnai pakildavo į pirmąsias topų vietas.

Svarbiausia - šeima

„Šeima yra mano atrama. Tai - sveikatos ir laimės šaltinis,“ – viename interviu pasakojo A. Teeuwe. Moteris pripažįsta visų pirma esanti mama, auginanti mažus vaikus ir tik vėliau – atlikėja.

„Keliuosi pusę šešių ryte, leidžiu sau skirti pusvalandį ramiai išgerti kavos, o tada prasideda namų rūpesčiai. Turiu keturis vaikus, vyriausiajam vienuolika, mažiausiam - vos treji. Privalau pagaminti jiems pusryčius, padėti apsirengti, išlydėti į mokyklą. Pasilikusi su mažuoju atlieku įvarius buities darbus. Muzika užsiimu tik vakare, kai vaikai guli lovose“, - pasakojo A.Teeuwe. Ji pripažįsta, kad kartais būna tokia pavargusi, jog mąsto kaip visa tai ištveria jau daugiau nei 10 metų.

„Ne viskas muzikanto gyvenime yra „rokenrolas“,“ – viename interviu yra sakiusi dainininkė.

Skaudi išdavystė

A. Teeuwe buvo ištekėjusi du kartus, tačiau abi jos santuokos iširo. Pirmasis vyras - Edwinas Jansenjos - buvo ir jos vadybininkas, tačiau pora išsiskyrė 1998 m.

Su antru vyru regio grupės vokalistu moteris santuokoje pragyveno devynerius metus, susilaukė trijų vaikų, tačiau šeimyninės laimės taip ir nesukūrė. 2008 m. sutuoktiniai taikiai pasuko savo keliais.

Su trimis vaikais likusi moteris neprarado vilties rasti tikrąją meilę. Po poros metų ji sutiko repo muzikos atlikėją Robertą Coenen, pora susilaukė kūdikio. Tačiau ir šie santykiai nutrūko, kaip pripažįsta A. Teeuwe, ypač skaudžiai.

„Apie jaunėlio tėvo išdavystę man netyčia prasitarė vaikų auklė. Pradėjau stebėti viską aplinkui, rinkau informaciją lyg koks detektyvas ir visą laiką išlikau miela. Tai, ką sužinojau, mane pritrenkė – kitų moterų buvo visas sąrašas, negalėjau to suvokti. Esu plačių pažiūrų, bet jis perlenkė lazdą“, – po išsiskyrimo prisipažino atlikėja.

Moteris pasakojo gerai pasiruošusi lemtingai akimirkai, sukrovusi draugo daiktus, tada paprašiusi susėsti ir pasikalbėti. Prie jos namų stovėjo du vyrai tam atvejui, jei netyčia atsitiktų kas nors blogo.

Po skaudžių skyrybų A. Teeuwe užsisklendė, nenorėjo niekam nieko pasakoti. Tuo tarpu buvęs draugas netylėjo.

„Vienoje laidoje jis pasakė, jog padarė menką klaidą, o aš, pasak jo, esu komplikuotas žmogus. Pasijutau lyg žemė man iš po kojų slystų“, - savo išgyvenimais galiausiai pasidalino atlikėja.

A. Teeuwe ne kartą yra pabrėžusi, jog jos stiprybės šaltinis yra vaikai. „Visą laiką stengiuosi išlikti pozityvi, juk turiu vaikus, privalau jais rūpintis. Tai - mano išsigelbėjimas, jei ne jie, manau, viskas būtų pasibaigę daug blogiau“, - sakė Olandijos atstovė „Eurovizijoje“.

Tarp kitko

Olandija „Eurovizijos“ pusfinalio barjero nėra įveikusi nuo 2004-ųjų. Anouk Teeuwe Olandijos atstove „Eurovizijoje“ tapo be konkurso - ją atlikti šios užduoties pakvietė šalies visuomeninis transliuotojas.