Baltarusis, baigęs studijas Lietuvoje veikiančiame Europos humanitariniame universitete (EHU), kurį savo šalyje už neva „per didelį tarptautiškumą“ uždarė Baltarusijos autoritarinė valdžia, jis įstojo į vienintelę pasaulyje Kosmoso, kibernetikos ir telekomunikacijos teisės programą Nebraska-Lincoln universitete JAV.

Šiandien A. Anisimovas yra vienas iš maždaug penkiasdešimties žmonių visame pasaulyje, turinčių išsilavinimą kosmoso teisės srityje. Jis yra vienas iš dviejų organizacijos „Kosmoso kartos patarėjų taryba“ (angl. Space Generation Advisory Council) atstovų Jungtinėse Tautose (JTO).

Jis taip pat dirba NewSpace Global – ši informacinių paslaugų teikimo kompanija teikia savalaikę, tikslią ir būtiną informaciją apie komercinį kosmoso sektorių finansų industrijai. A. Anisimovas kartu yra ir įvairių socialinių kanalų, skirtų su kosmoso teise ir plėtra į kosmosą susijusiems klausimams aptarti, įkūrėjas ir EHU absolventų Šiaurės Amerikoje klubo vadovas.

A. Anisimovas pasakoja, kaip jam pavyko patekti tarp kelių dešimčių kosmoso teisės specialistų.

„Baigęs mokyklą, pasirinkau tarptautinės teisės studijas. EHU iš visų baltarusiškų universitetų turėjo geriausią reputaciją ir jį man rekomendavo čia studijavę draugai. Savo bakalauro darbą nusprendžiau rašyti apie kosmoso teisę.“

Anot jo, daugelis žmonių, išgirdę apie jo pasirinkimą, iš pradžių nusišypsodavo, tačiau nepaisant pirminio skeptiškumo, dėstytojai padėjo jam parengti baigiamąjį darbą.

„Savo dėstytojams liksiu amžinai dėkingas už tai, kad parėmė mano sprendimą ir suteikė galimybę gilintis į šią sritį. Baltarusijoje nebūčiau turėjęs tokios galimybės,“ – teigia A. Anisimovas.

Būdamas studentu, jis siekė dalyvauti visur ir pasinaudoti kiekviena galimybe ugdyti savo įgūdžius ir sutikti naujus žmones.

„EHU ėjau į susitikimus su visais užsienio svečiais, įsitraukiau į studentų sąjungos veiklą, su teismo proceso inscenizacijos komanda tapome 17-ta geriausia pasaulio komanda tarptautiniame Philip C. Jessup turnyre Amerikoje“, - pasakojo Artiomas.

Pabaigęs studijas Lietuvoje, jis įstojo į Nebraskos universitetą: „Kosmoso, kibernetikos ir telekomunikacijos teisės programą kasmet baigia apie 8-10 žmonių. Aš esu iš antros kartos tokias studijas baigusių studentų. Buvau vienintelis studentas ne iš Amerikos ir, kiek žinau, vienintelis tokias studijas baigęs žmogus iš posovietinio regiono šalių.“

Baigęs studijas, A. Anisimovas išlaikė Niujorko valstijos teisininkų egzaminą.

Šiuo metu atstovaudamas „Kosmoso kartos patarėjų tarybą“ Jungtinių Tautų ekonomikos ir socialinių reikalų taryboje, A. Anisimovas dalyvauja JTO Generalinės Asamblėjos susirinkimuose, rengia atsakymus į paklausimus, dalyvauja įvairiuose susitikimuose. Dirbdamas NewSpace Global jis mezga kontaktus su Rytų Europos ir NVS šalių kompanijomis, kurios norėtų diversifikuoti savo investicijas ir svarsto galimybę investuoti į plėtros kosmose projektus.

Ateityje A. Anisimovas norėtų tęsti mokslus ir dirbti komerciniame sektoriuje.

Paklaustas, kaip pavyko viso to pasiekti, jis atsako paprastai: „Viskas yra įmanoma, jei to tikrai nori. Aš tiesiog labai atkakliai siekiu savo tikslo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)