Išgyvenimo rinkiniai

Paskutinę gyvenimo dieną reikia praleisti stilingai, įsitikinę jauni meksikiečių dizaineriai, susibūrę į dizaino studiją „Menosunocerouno“. Jie sukūrė ironišką požiūrį į pasaulio pabaigos psichozę demonstruojantį išlikimo rinkinį, pavadintą „Dėl visa ko“.

Pasak šmaikščiųjų dizainerių, rinkinys skirtas pasaulio pabaigos vakarėliui – jame yra viskas, ko gali prireikti tokiu atveju. Tradicinio meksikietiško šokolado, gaminamo jau 70 metų, plytelė, glaistyta cinamonu ir cukrumi, padės pasijusti gerai bet kokiomis aplinkybėmis. Geltona užrašų knygelė skirta aprašyti arba nupiešti įspūdžiams, bet prireikus ją galima panaudoti ir ugniai įkurti. Paprastas peilis pravers medžiojant laukinius gyvūnus arba zombius, o stilingi degtukai juodomis elegantiškomis galvutėmis – norint pasišviesti ar pasišildyti.

Taip pat rinkinyje yra buteliukas originalaus likerio, pagaminto pagal senovinį majų receptą. Ir, žinoma, litrinis vandens buteliukas, kurio taupiai naudojant gali užtekti 10 dienų. Visi daiktai ypač originalaus dizaino, ryškiai geltonos spalvos su juodais užrašais.

Išgyvenimo rinkiniais prekiaujama ir Rusijoje bei Ukrainoje. Juose yra ne tik peiliukas, džiūvėsių, muilo, žibintuvėlis, degtukų, bet ir prezervatyvų, rinkinyje vyrams dar įdėta degtinės, o moterims – šampano.

Apsukrūs Sibiro prekybininkai taip pat nutarė pasinaudoti pasaulio pabaigos pranašystėmis. Kai kuriose Tomsko miesto parduotuvėse galima įsigyti „Išgyvenimo krepšelį“. Jo sudėtis kiek kitokia: butelis degtinės, indelis šprotų, degtukai, virvė, keletas žvakių, muilo, šiek tiek vaistų, taip pat užrašų knygutė.

Apokalipsės parodija

Prancūzijoje, Pirėnų kalno papėdėje, esantis nedidelis Bugaracho miestelis, kuriame dviejose siaurose gatvėse įsikūrę 176 gyventojai, atsidūrė turistų ir trokštančiųjų išgyventi po pasaulio pabaigos akiratyje po to, kai įvairūs aiškiaregiai pranešė, kad ši vieta vienintelė Žemėje išliks nesunaikinta.

Vietos valdžia iš pradžių džiaugėsi nemokama reklama, tačiau artėjant grėsmingajai datai teko imtis priemonių, kaip apsisaugoti nuo plūstančių turistų ir fanatikų gausos. Jau renkami policininkai ir savanoriai, kad prireikus galėtų valdyti situaciją.

O kol kas vietos jaunimas situaciją išnaudoja linksmiems, kūrybiškiems užsiėmimams, nuspalvintiems sarkazmu. Neseniai čia buvo galima sutikti 20 kvailiojančių studentų, nusigrimavusių ir persirengusių zombiais. Jie čia atvyko iš Montpeljė miesto kurti filmo – parodijos apie apokalipsę.

Nuo apartamentų iki slėptuvių

Jei buvote įpratę gyventi prabangiai, neliūdėkite. Ir po pasaulio pabaigos galėsite mėgautis tokiu gyvenimu. Tuo pasirūpins Larry Hall. Šis JAV verslininkas įsigijo apleistą šachtą ir įrengė išskirtinę slėptuvę turtuoliams. Apie 1950–1960 m. JAV valdžia įrengė šimtus raketų paleidimo įrenginiams skirtų požeminių šachtų, kurios turėjo būti naudojamos kilus atominiam karui. Vėliau jos buvo paliktos likimo valiai.

Požeminiame komplekse, kuris vadinamas „Survival condo“, bus saugu: jo sienos iš sutvirtinto betono, yra atskiras elektros generatorius, vėjo turbina, saulės kolektoriai. Neteks atsisakyti ir įprasto komforto. Čia įrengtuose apartamentuose sumontuoti kokybiški, stilingi baldai, brangiausia santechnikos įranga ir buitinė technika, yra SPA, baseinas, sporto salė. Gyventojams bus siūloma maitintis sveiku maistu, užaugintu ten pat po žeme įrengtose žuvų ir daržovių fermose pagal naujausias technologijas. Vienas aukštas kainuoja 1,75 mln. dolerių, pusę galima įsigyti už 900 tūkst.

Kitoje panašioje raketų šachtoje netoli Niujorko, Adirondako valstybiniame parke, lyg rojuje galės pasijusti tie, kurie nekenčia šurmulio, vertina tylą ir ramybę. Šis objektas skirtas vienai šeimai. Po apokalipsės ten bus galima ūkininkauti, žvejoti, medžioti ar šiaip kvėpuoti grynu oru (jei jo dar bus likę). Žemės paviršiuje esančiame nedideliame mediniame namelyje įrengta tik erdvi svetainė su židiniu ir veranda. Po žeme yra dar vienas didelis bendras poilsio kambarys, trys miegamieji ir virtuvė. Po jais tęsiasi gili šachta, kurioje patogu laikyti maisto ir vandens atsargas. Šį objektą galima įsigyti už 2,3 mln. dolerių.

O štai „Vivos“ slėptuvė skirta vidutiniokams. Ji taip pat įrengta po žeme. Tiksli šios slėptuvės vieta neskelbiama, nes jos savininkas bijo panikos apimtų žmonių antplūdžio. Žinoma tik tiek, kad ji yra kažkur Mojavos dykumoje Pietų Kalifornijoje. Jos plotas apie 13 tūkst. kv. m, slėptuvė apsaugota nuo radiacijos. Jei manote, kad joje tik tamsūs dulkėti kambarėliai – klystate. Šalia miegamųjų yra svetainė su televizoriumi, sporto salė, sukaupta maisto atsargų metams.

Netgi įrengta kalėjimo patalpa, jei pasitaikytų nesuvaldomų gyventojų. Ši slėptuvė gali atlaikyti 50 megatonų sprogimo bangą. Bunkerio savininkas tikina, kad joje saugu įvairių kataklizmų atvejais. Pranešama, jog pusė vietų jau rezervuota. Suaugusiesiems rezervacija kainuoja 5 tūkst., o vaikams 2,5 tūkst. dolerių.

Bunkeris už paskolą

Melburne (Australija) gyvenantis 46-erių metų Robertas Bastas pasaulio pabaigai pasirengė tikrai rimtai. Tai jam kainavo net 350 tūkst. dolerių. Interneto rinkodaros srityje dirbantis vyriškis, turintis žmoną ir tris vaikus, tikina: net jei apokalipsės nebus, kokia nors katastrofa gali ištikti bet kada, tad saugus prieglobstis tikrai pravers.

Įsigijęs didelį žemės sklypą 1,5 tūkst. metrų virš jūros lygio, R. Bastas pasistatė namą ir bunkerį. Šiuose statiniuose sukaupė didžiules maisto ir vandens atsargas, įsigijo elektros generatorių, baterijų, saulės energiją naudojančių buities prietaisų, vandenį valančią įrangą, sunkvežimį. Jam netgi teko paimti dar vieną paskolą, nes santaupų tokiems užmojams įgyvendinti nepakako.

Išlikimo kursai

Simferopolyje (Ukraina) prasidėjo nemokami kursai, kurių tikslas – pasiruošti pranašaujamai apokalipsei. Juos rengiantis vyriškis, vardu Aleksandras (pavardės vietinė spauda nepraneša), aiškina norįs žmones nuraminti, paraginti nepanikuoti, geriau pasirūpinti žvakėmis, degtukais bei geriamuoju vandeniu, grąžinti skolas. Kursų organizatorius pataria palikti miestus ir keltis į kaimą. Pasakojama, kad į nemokamus kursus susirenka po 10–15 žmonių.

Ukrainoje pasaulio pabaigą kviečiama pasitikti linksmai. Internete galima rasti vietinių verslininkų pasiūlymų sutikti šią datą restoranuose ar naktiniuose klubuose su specialiais kokteiliais, indų daužymu ir kitomis pramogomis.

Internete galima įsigyti kelialapių į rojų ir pragarą. Pardavinėjami netgi suvenyriniai sertifikatai, kurie neva garantuoja, kad jūsų pavardė bus įrašyta į „Šviesos knygą“ ar „Šėtono metraščius“, bei pažymėjimai, leisiantys laisvai keliauti pomirtiniame pasaulyje. Žmonės mielai juos perka ir dovanoja draugams, giminėms.