Prieš „Aston Martin“, Bondas buvo „Chevy“ mėgėjas

Nors prabangios britų automobilių gamyklos „ratai“ tapo vos ne skiriamuoju Džeimso Bondo ženklu, pirmasis automobilis, pasirodęs Bondiados filmuose, buvo Chevrolet Bel Air, filme „Daktaras Ne“ 1962-aisiais.

Jis kvepia obuoliais ir levandomis

Sakoma, kad oficialiame Džeimso Bondo odekolone (dabar jį galite įsigyti ir „Harrods“ parduotuvėje vos už šiek tiek mažiau nei 70 dolerių) galima užuosti obuolių, levandų, rožių spyglių, pelargonijų natas ir kitus kvapus. Nenuostabu, kad Bondas mėgaujasi saldžiais žaidimais su moterimis.

Duran Duran pralenkia Paulą McCartney, Nancy Sinatra ir kitus

Teminė 1985-aisiais pasirodžiusiame „Žvilgsnis į žmogžudystę“ daina yra vienintelė iš visų Bondo dainų, pasiekusi Billboard Hot šimtuko pirmąją vietą. Taigi, už jos nugaros lieka kitos garsios dainos, kaip Paulo McCartney ir The Wings „Live and Let Die“, Nancy Sinatra „You only live twice“ ir Shirley Bassey „Diamonds are forever“.

Jis pristatė europietiškų atostogų Amerikoje idėją.

Iš „Vanity Fair“ (VF): „Auksapirščio“ režisierius Guy Hamiltonas yra kartą sakęs: „Nusipirkite bilietą − kartu pakeliausim!“ ir tuo metu jis buvo teisus. Septintajame dešimtmetyje mažiau nei 2 procentai visų amerikiečių buvo išskridę už savo šalies ribų, rašoma VF, todėl tiek „Daktaras Ne“ ir „Iš Rusijos su meile“ buvo galima pamatyti vos ne fetišistiniais laikomų kadrų, kuriuose užfiksuoti ant nusileidimo tako betupiančius „Pan Am“ bendrovės reaktyvinius lėktuvus“.

Ilgiausias terminas Jos Didenybės slaptojoje tarnyboje?

Seanas Connery turbūt yra geriausiai atspindintis Džeimsą Bondą aktorius, tačiau Rogeriui Moore priklauso daugiausiai iš eilės einančiuose agento 007 filmuose atliktų vaidmenų rekordas: nuo 1973-ųjų iki 1985-ųjų jis pasirodė „Gyvenk ir leisk mirti“, „Žmogus su auksiniu pistoletu“, „Šnipas, kuris mane mylėjo“, „Munreikeris“, „Tik tavo akims“ ir „Žvilgsnis į žmogžudystę“.

Dvi Bondiados dalys yra nepriklausomi filmai

„Eon Productions“ priklauso didžioji dalis iš 25 Džeimso Bondo filmų − nuo 1962-aisiais metais pastatyto „Daktaras Ne“ iki pat šių dienų sensacijos „Skyfall“, tačiau du agento 007 nuotykiai buvo nufilmuoti nepriklausomai nuo garsiosios įmonės: originalioji „Kazino Royale“ ir „Niekada nesakyk niekada“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)