Sophia Joy Gilje stuburą susilaužė 2008 metais per vieną nelaimingą atsitikimą slidinėjant snieglente. Šv. Andriejaus universiteto absolventė baiminosi, kad daugiau nebegalės vaikščioti, tačiau pribloškiančio grožio modelis ir aistringa sportininkė sugebėjo atsistoti ant kojų ir šį savaitgalį Škotijoje mėgins tapti naująja Didžiosios Britanijos banglenčių sporto čempione, rašo dailymail.co.uk.

24 metų S. J. Gilje, kuri gyvena ir treniruojasi Ispanijos Port de la Selvos mieste, šiuo metu Didžiosios Britanijos moterų banglenčių sporto reitinge užima antrąją vietą. Savo traumą ji patyrė Pirėnų kalnuose Pietų Prancūzijoje, dirbdama slidinėjimo instruktore.

Norėdama kuo greičiau pasveikti, modeliu kartais dirbanti mergina (daugiausia reklamuojanti maudymosi kostiumėlius ir akinius nuo saulės) praėjo intensyvų reabilitacijos ir fizioterapijos kursą.

Kelias valandas per dieną ji lėtai stiprindavo savo jėgas ir pasiekė akivaizdaus pagerėjimo, tačiau tik tam, kad vėl patirtų dar vieną smūgį: anksčiau šiais metais per tvarios plėtros magistro studijas ji pargriuvo ir dar kartą susižeidė nugarą.

Trauma buvo tokia didelė, kad sporto mylėtojai buvo uždrausta šešias savaites judinti rankas.

S. J. Gilje, šią vasarą baigusi studijas universitete, sakė: „Galbūt dėl mokslų apleidau treniruotes. Mano stuburas liko kitokios formos nei anksčiau ir aš smarkiai susižeidžiau. Galvojau, kad pabaigusi studijas būsiu pasirengusi pradėti naują gyvenimą, bet taip neįvyko. Mane tai labai sugniuždė, bet tai ne pirmas kartas, kai taip įvyksta“.

Kalbėdama apie savo reabilitaciją S.J. Gilje teigė: „Ji buvo ilga ir nuobodi. Kasdien turėdavau atlikti daugybę pratimų, kad atgaučiau savo formą. Tačiau dabar esu sveika ir labai tuo džiaugiuosi. Negaliu sulaukti, kada galėsiu grįžti į Tairi“.

Nors Sophia nebegali slidinėti snieglente, žavioji adrenalino mėgėja dalyvaus šių metų banglenčių sporto čempionate „Tiree Wave Classic“.

Šis čempionatas, kuris prasidės šeštadienį ir kurį rengia „EventScotlan“, yra svarbiausias Didžiosios Britanijos banglenčių sporto asociacijos „Wavessailing“ Bangų turo Jungtinėje Karalystėje renginys.

Rengiamas Hebridų Tairi saloje, savaitės trukmės renginys bus trečiasis minėto turo etapas. Po ankstesnių etapų Velse ir Airijoje, Sophia užima antrąją vietą. Į čempionatą ji atvyks dar neišblėsus įspūdžiams iš varžybų Airijoje, kuriose dalyvavo prieš dvi savaites.

Sophia, kuri gimė Prancūzijoje, augo Norvegijoje ir atvyko studijuoti į Škotijos Šv. Andriejaus universitetą – tą pačią įstaigą, kur mokėsi ir princas Williamas bei Kate Middleton, pernai per „Tiree Wave Classic“ moterų varžybas liko antra, bet šiemet turi kelis rėmėjus.

„Tai nuostabu. Jie labai puikūs, mes esame tarsi maža šeima. Jie labai manimi rūpinasi. Jaučiu jų palaikymą. Labai gera žinoti, kad esu ne vieniša. Esu labai laiminga ir sujaudinta. Pernai buvo tik visko pradžia ir labai tikiuosi vėl visus pamatyti. Man patiko renginio atmosfera ir sąlygos buvo labai geros“, - džiūgavo Sophia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)