Kai jai buvo vos 16 metų, ji turėjo rinktis – arba kita našlaičių prieglauda, arba vestuvės. Monroe pasirinko santuoką su prekybos laivyno jūreiviu Jamesu Dougherty, su kuriuo ji buvo susituokusi ketverius metus. Metams bėgant, sunkiai pradėjusi savo karjerą, žavingoji blondinė vis dėlto užėmė savo vietą Amerikos kultūroje.

Steve'as Jobsas

Steve'as Jobsas. „Apple Computers“ įkūrėją ir iPod smegenis Steveną Paulą 1955 metų vasarį įsivaikino Paulas ir Clara Jobsai, kai jis buvo tik kūdikėlis.

A. Jobsas atliko stažuotę Hewlett-Packard ir dirbo Atari kompanijoje dar prieš tai, kai jis ir Stephenas Wozniakas sukūrė pirmąjį Apple kompiuterį. Dabar baltieji iPod laidai yra plačiai žinomi, o Macintosh kompiuteris yra stiliaus ir technologinio supratimo sinonimas.

Melissa Gilbert

Geriausiai žinoma iš savo personažo Laura Ingalls seriale „Namelis prerijose“, dar kūdikį Melissą Gilbert įsivaikino holivudo aktoriai Edas Gilbertas ir Barbara Crane. Edas numirė, kai Melisai buvo 11 metų, ir Michaelis Landonas, kuris vaidino jos tėvą televizijoje, tapo tarsi jos tėvu. Melisos brolis buvo įvaikintas Jonathanas Gilbertas, kuris atliko Willie Olesono vaidmenį Namelyje, ir jos sesuo (kuri nebuvo įvaikinta) vaidino Dariene (Darliną) arba Roseanne (Rosaną). Melissa tebevaidina, daugiausiai televiziniuose filmuose. Ji taip pat buvo aktorių gildijos prezidente 2001-2005 metais.

Malcolmas X

Vyro, kuris vėliau tapo „juodosios jėgos“ vadovu Malcolmu X, vaikystė nebuvo laiminga. Jo tėvas Earlas Little'as buvo krikščionių dvasininkas, kuris buvo nužudytas 1931 metais, kai Malcolmas dar buvo mažas berniukas. Dėl tėvo mirties jo motinai buvo nustatytas nervinis išsekimas ir ji buvo paguldyta į psichiatrinę ligoninę. Malcolmas ir jo broliai bei seserys buvo apgyvendinti našlaičių prieglaudoje, o vėliau globojami įvairių šeimų. Vėliau Malcolmas įsitraukė į nusikalstamą veiklą, o 1946 metais buvo nuteistas kalėti 8 metus.

1952 metais paleistas į laisvę, jis tapo vienas iš Islamo tautos lyderių bei pagrindinių atstovu visuomenei. Beveik dvylika metų Malcolmas X buvo šios organizacijos veidu, tačiau dėl įtampos tarp jo ir Islamo tautos vado Elijaho Muhammado, Malcolmas 1964 metų kovą nutraukė savo veiklą organizacijoje. Po metų jis buvo nužudytas, kai Niujorke sakė kalbą.

Debbie Harry

Debbie Harry - pankų ikona ir pagrindinė new-wave (naujosios bangos) grupės Blondie dainininkė, gimė liepos 1-ąją 1945 metais. Kai ji tebuvo trijų mėnesių amžiaus, mergaitę įsivaikino New Jersey (Niudžersio) dovanų parduotuvės savininkai Catherine ir Richardas Harry.

Debbie lankė Hotono vidurinę mokyklą prieš įgydama humanitarinių mokslų išsilavinimą Šimtmečio koledže Hackettstowne, Naujajame Džersyje. Iš ten ji išsikraustė į Niujorką, galiausiai pradėjusi sėkmingą ir beveik keturiasdešimt metų besitęsiančią muzikinę karjerą. Nors ji turbūt niekad neieškojo savo biologinių tėvų, pavardės jos gimimo liudijime yra tipiškai škotiškos – „MacKenzie“ ir „Trimble“. Ji yra sakiusi, kad jos vardas prieš įvaikinimą buvo Angela Trimble.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją