Kalbama, kad hitas “You’re Beautiful” iš komos prikėlė penkerių metų mergaitę. Kaip teigė mergaitės tėvas, dukra pabudo nuskambėjus pirmiems dainos akordams.

Kitas įdomus faktas: Amerikoje gedulo namų darbuotojai pasiteiravo žmonių, kokia daina turėtų skambėti per jų pačių laidotuves, dauguma pasirinko tą pačią “You’re Beautiful”.

Pageidavimų sąrašas

Vieno koncerto metu atlikėjas nutarė “nerti” į susirinkusią minią ir susilaužė mažąjį dešiniosios rankos pirštą.

Duodamas interviu “The Sun”, Jamesas sakė: “Grįžęs į sceną labai susinervinau, nes mano dešinės rankos pirštas buvo persisukęs į kitą pusę. Supratau, kad negaliu groti pianinu, tačiau su likusiais pirštais vis dar galiu skambinti gitara”. Po šio incidento dainininkas tapo šiek tiek atsargesnis.

Atidarydamas Eltono Johno koncertą Rio de Žaneire ir San Paule, Jamesas į reikalavimų sąrašą organizatoriams įtraukė kelis punktus dėl sveikatos. Atlikėjas pareikalavo, kad viešnagės Brazilijoje metu jį apžiūrėtų gydytojai bei odontologas. Be to, jis taip pat paprašė specialaus transporto, kuris bet kokiu metu nugabentų jį į ligoninę, jei to prireiktų.

Bestrikinėdamas ant scenos atlikėjas buvo pasitempęs ir kojos raiščius, o apie incidentą sakė, kad muzikavimas - kaip sportas, kur traumų neišvengsi. Todėl koncertų organizatoriams į sąrašą visuomet įtraukia pageidavimus dėl sveikatos priežiūros.

Namai be muzikos

Sunku patikėti, kad talentingo muzikanto namuose neskambėjo muzika. Jo tėvo nuomone, bet kokia muzika, nesvarbu ar tai būtų rokas, ar klasikinė, yra tik nereikalingas triukšmas ausims. Vienintelės dainos, kurių klausydamasis Jamesas užaugo, buvo “Laimingo gimtadienio” ir “Tyli naktis”. Duodamas interviu “The Sun” J. Bluntas juokavo, kad vienintelis kompaktinių plokštelių grotuvas buvo tik mašinoje. Bet ir joje muzika skambėjo retai. Tad kyla klausimas, iš kur toks susidomėjimas muzika?

“Vaikystėje man labai gerai sekėsi skambinti įvairiais muzikos instrumentais, turbūt iš čia ir kilo mano meilė muzikai”, - sakė jis.

Prie šio jo pomėgio “nagus prikišo” mama, kuri gudrumu priversdavo sūnų į rankas paimti vis naują instrumentą. Penkerių jis jau grojo smuiku, o septynerių - skambino pianinu. Kaip teigia muzikantas, gitarą į rankas paėmė būdamas keturiolikos.

“Aš žinojau, kas yra klasikinė muzika, tačiau šiuolaikinė... Tai buvo visiška praraja. Apie ją sužinojau tik būdamas paauglys”, - pasakojo atlikėjas.

Pareiga šeimai

J. Bluntas nuo mažų dienų buvo auklėjamas griežtai ir rengiamas karo tarnybai. Vos septynerių jis jau mokėsi mokykloje-internate “Elstree”, kur didžiausias dėmesys buvo skiriamas tiksliesiems mokslams, o šešiolikos tapo jauniausiu britu, turinčiu privataus lėktuvo piloto licenciją.

Baigęs studijas Bristolio universitete iš karto prisijungė prie Didžiosios Britanijos armijos gelbėjimo padalinio. Per ketverius tarnybos metus J. Bluntas tapo britų armijos kapitonu ir dalyvavo NATO taikos misijoje Kosove.

Iš pradžių jis dalyvavo žvalgybos misijoje Makedonijos ir Jugoslavijos pasienyje. J. Bluntas - pirmasis Britanijos karys, įžengęs į Kosovo sostinę Prištiną. Jo būrio misija buvo užtikrinti Prištinos oro uosto saugumą iki atvykstant pastiprinimui. Viename interviu dainininkas juokavo, kad į jį buvo šauta daugiau kartų nei į skandalais ir konfliktais garsėjantį reperį “50 Cent”.

Gitara prie tanko šono

Vykdamas į taikos misiją Kosove, atlikėjas nepamiršo kartu su savimi pasiimti ir gitaros, kuri buvo pritvirtinta prie tanko šono. Ramesnėse konflikto zonose taikos palaikymo misijos dalyviai dalijosi maistu su svetingais vietiniais gyventojais, o jaunasis dainorėlis paėmęs gitarą į rankas bandė praskaidrinti visiems nuotaiką. Būtent šios misijos metu jis parašė dainą “No Bravery”.

Dalyvaudamas misijoje Kosove J. Bluntas susipažino su organizacijos “Medikai be sienų” veikla. Dabar dainininkas yra aktyvus šios organizacijos rėmėjas. Koncertų metu jis rengia specialius aukcionus, kurių metu parduodami specialūs bilietai į jo koncertus. Įsigiję tokių bilietų gerbėjai gali asmeniškai susitikti su atlikėju ir pabendrauti. Aukcionų metu parduotų specialių bilietų lėšos keliauja tiesiai į “Medikai be sienų” sąskaitas.