Prieš kelis mėnesius pasklido žinia, kad Catherine palūžo. Tiesa, trys mėnesiai psichiatrijos ligoninėje ją vėl grąžino į realybę.

Maniakinė depresija

Vos prieš porą mėnesių buvo pranešta, jog aktorė palūžo dėl streso, kurį išgyveno jos vyrui, legendiniam Holivudo aktoriui M. Douglasui, susirgus gerklės vėžiu.

C. Zetai-Jones į ligoninę teko gultis po to, kai medikai pripažino, jog aktorė serga maniakine depresija, kuri dar kitaip vadinama bipoliniu sutrikimu. Šiai depresijos formai būdingi ekstremalūs nuotaikos svyravimai, kurie gali tęstis mėnesiais.

Pirmieji ligos simptomai pasireiškė pernai rugsėjį: C. Zeta-Jones teigė esanti “baisiai pikta” dėl to, kad gydytojai anksčiau nediagnozavo vyrui vėžio. Aktorė viešomis kalbomis ne tik grasino M. Douglaso sveikatą prižiūrėjusius medikus paduoti į teismą, bet ir su jais fiziškai susidoroti.

Psichiatrijos ligoninėje “Silver Hill’ C. Zeta-Jones buvo gydoma vaistais ir kalbėjimo terapija, kuri pripažinta kaip itin efektyvi kovos su psichikos ligomis priemonė.

Dabar aktorė jaučiasi gerai. Pasklido net gandų, kad ji laukiasi trečio vaikelio. Tiesa, kol kas sutuoktiniai šios žinios nepatvirtino.

Lieknėjimo varžybos ne jai?

C. Zeta-Jones yra viena įspūdingiausių Holivudo gražuolių, ne kartą įvardinta seksualiausio kūno savininke. Kad pateisintų šiuos titulus, jai tenka nuolat kovoti su kūno pasikeitimais.

“Mano raumenys buvo gerai ištreniruoti dar tada, kai šokau. Todėl galiu lengvai grįžti prie buvusių formų. Užaugau tarp šokėjų, kur anoreksija ir kiti panašūs sutrikimai buvo įprastas dalykas. Tačiau aš išmokau, kaip laikantis dietos neperžengti proto ribos”, - sako ji. Tačiau ar tikrai?

Prieš kelerius metus ji nustebino gerbėjus pasirodžiusi gerokai liesesnė nei įprastai ir prisipažino vilkinti dviem dydžiais mažesnius drabužius. Po metų pasklido žinia - aktorė serga anoreksija. Tačiau ji įrodinėjo, kad lazdos neperlenkė: “Vienintelė priežastis, kodėl numečiau svorio, yra ta, kad valgau pagal tam tikrą tvarkaraštį ir ne bet kokius produktus, o taip pat daug sportuoju.”

Dar ir šiemet prieš atsiguldama į psichiatrijos ligoninę aktorė atrodė pernelyg liesa. Medikai teigė, kad greta maniakinės depresijos aktorė sirgo ir anoreksija.

C. Zeta-Jones tikina, kad nesikrausto iš proto dėl dietų ir mano, kad “žvaigždžių lieknėjimo varžybos - visiška beprotystė. Bet... Panašu, kad pati yra ne ką mažiau įsisukusi į žvaigždžių lieknėjimo bumą. Vienu metu ji buvo didelė Atkinso dietos šalininkė. Kitą kartą teigė: “Esu prieš dietas. Aš netgi nežinau, kokia yra dieta “South Beach”. Valgau, kada pasijuntu alkana, dažniausiai tris kartus per dieną.” Negi žmogus, kuris nesidomi dietomis, taip tiksliai įvardintų jų pavadinimus ir tiek daug apie jas kalbėtų?

Žalingi įpročiai ir grožio eksperimentai

C. Zetos-Jones žavesiui visai nekenkia net ir randas ant kaklo. Vaikystėje dėl ligos ir atsiradusių kvėpavimo sutrikimų jai buvo atlikta tracheotomija. Nors įmanoma randą panaikinti, aktorė to visai netrokšta: “Jis man primena, kad jei ne ta operacija vaikystėje, čia dabar nebūčiau. Tai - mano dalis.”

Dviejų vaikų mama sako, kad geriausi grožio receptai slypi gamtoje. Štai medumi ji trina savo plaukus, kad atrodytų stori, purūs ir žvilgantys, dantis valo braškėmis, nes jose daug vitamino C, kuris yra natūralus dantų baliklis. Kad išvengtų blogo kvapo iš burnos bent tris kartus per dieną skalauja ją ramunėlių nuoviru, o rankas mirko alyvuogių aliejaus vonelėse.

Aktorė pripažįsta, kad jos grožiui kenkia du dalykai. Nesaikingas lepinimasis saulėje, bet, kaip teigia pati Catherine, ji nuo jos tiesiog priklausoma, ir cigaretės.

Jau daugelį metų moteris negali atsikratyti įpročio rūkyti, nors labai išgyvena, kad traukiančią dūmą ją mato vaikai. Ji negalėjo atsisakyti cigaretės net būdama nėščia. O kelionėms renkasi privatų lėktuvą vien tam, kad jame galėtų rūkyti. Tiesa, po vyro ligos aktorė dar sykį nutarė mesti rūkyti ir dabar per dieną esą surūko iki dešimties cigarečių.

Tarp kitko:

• C. Zeta-Jones gimė Jungtinėje Karalystėje, Velse, siuvėjos ir saldumynų fabriko savininko šeimoje. Jos senelių vardai buvo Catherine ir Zeta. Tokia yra garsiosios žvaigždės vardo kilmė. Įdomu tai, kad jos tėvo pusbrolis yra vedęs dainininkę Bonnie Tyler.

• Catherine'os šeimynai laimė nusišypsojo prieš 28 metus, kai Bingo loterijoje jie išlošė 100 tūkstančių svarų.

• Aktorė augo drauge su dviem broliais, už kuriuos buvo gerokai gabesnė. Nors ir silpnos sveikatos, mergaitė buvo be galo guvi ir smalsi.

• Tikrojo pripažinimo kino pasaulyje C. Zeta-Jones sulaukė 2000 m., kai buvo nominuota “Auksinio gaublio” apdovanojimui už vaidmenį filme “Narkotikų kelias”. 2003 m., būdama nėščia, Catherine gavo “Oskaro” statulėlę už antrojo plano vaidmenį miuzikle “Čikaga”. Nuo tada ji atsakingai renkasi roles, mat svarbiausi jos vaidmenys - žmonos ir mamos.