Vienuolikmetė Drew jau pradėjo vartoti alkoholį, 12 – narkotikus, o sulaukusi 16 metų pasiekė, kad iš jos motinos būtų atimtos motinystės teisės... Beje, taip nutiko ne dėl to, kad Drew būtų buvus labai išlepinta ar sugadinta, tiesiog būna žmonių, kuriems iš tiesų nepasiseka su tėvais.

Drew Blyth Barrymore gimė 1975 m. vasario 22 d. Culver City mieste Kalifornijos valstijoje (JAV). Jos senelis Johnas Barrymore‘as buvo garsus teatro aktorius ir XX a. pr. nebyliojo kino žvaigždė. Abu Drew proseneliai ir prosenelės – Maurice Barrymore ir Georgie Barrymore bei Maurice Costello ir Mae Costello – taip pat buvo aktoriai. O mažosios Drew krikštatėviais buvo Stevenas Spielbergas ir Sophie Lauren. Žodžiu, ji nuo vaikystės gyveno kino žvaigždžių apsuptyje.

Drew tėvas (taip pat Johnas Barrymore‘as), pagal profesiją kino aktorius, buvo garsus ne tiek aktoriniais gebėjimais, kiek nuotykiais išgėrus: policija jį ne kartą buvo suėmusi už vairavimą neblaiviam, praeivių mušimą ir paleistuvystes. J. Barrymore‘as nevengė ir narkotikų. Neretai, būdamas girtas, jis mušė savo žmoną ir dukrą, nepaisant to, kad ji tuo metu buvo dar visai mažutė.

Visgi ganėtinai greitai Drew tėvai – Johnas ir Ildiko Barrymore'ai (vengrų kilmės aktorė) – išsiskyrė, o po skyrybų tėvas praktiškai visiškai nedalyvavo dukters auklėjime. Vėliau Drew prisipažino: visą vaikystę ir jaunystę ji svajojo, kad vieną dieną Johnas ją susiras, ateis ir pasakys: „Atleisk man, dukrele“. Deja...

„Galiausiai supratau, kad nėra prasmės tikėtis iš žmogaus to, ko jis negali tau duoti“, - su kartėliu pripažino aktorė.

Pirmą kartą kino ekrane - šunų maisto reklamoje - Drew pasirodė būdama 11 mėnesių. Per atranką vienas šuo mažylei įkando, tačiau ji nė ašaros neišliejo! Pradėjo linksmai juoktis ir dėl to tuojau pat buvo išrinkta „vaidmeniui“. Tikrame kine pirmą kartą ji nusifilmavo būdama dvejų – filme „Netikėta meilė“ (1978).

Penkiametė mažoji aktorė gavo nedidelį vaidmenį fantastiniame Keno Russelo filme „Pasikeitusios būsenos“ (1980), o šešerių su trupučiu įvyko tikras Drew karjeros šuolis: kultiniame Steveno Spielbergo filme „Ateivis“ ji atliko vieną iš pagrindinių vaidmenų – mergaitės Gertie – ir akimirksniu tapo viena iš žinomiausių vaikų kino žvaigždžių.

Sėkmingas buvo ir jos vaidmuo melodramoje „Nesutaikomi skirtumai“ (1984), kur ji vaidino mergaitę, teismui apskundusią savo skirtis besiruošiančius tėvus. Už šį vaidmenį D. Barrymore gavo „Auksinio gaublio“ nominaciją „Geriausios antrojo plano aktorės“ kategorijoje. Ar ne per daug šlovės ir triukšmo dar neišsivysčiusiai vaikiškai psichikai? Be jokios abejonės, per daug. Ir nuo to laiko situacija tik blogėjo.

Mažoji žvaigždė kartu su mama buvo kviečiama į įvairiausius priėmimus ir vakarėlius. Ten mergaite, kaip ir visiems kitiems svečiams, buvo leidžiama vaišintis alkoholiu. Motina į tai visiškai nekreipė dėmesio ir leido dukteriai gerti.

Būdama devynerių ji pradėjo rūkyti, vienuolikos - išgėrinėti, dvylikametė pirmą kartą paragavo marihuanos, o trylikos - įprato vartoti kokainą. Ji leido laiką naktiniuose klubuose ir ne kartą atsidūrė skandalų, kuriuos su malonumu aprašinėjo geltonoji spauda, centre.

Tačiau ne tai svarbiausia: įsivaizduojant 13 metų alkoholikę ir kokaino vartotoją, nesunku numanyti, kad tokios mergaitės gyvenimo kelias, vos prasidėjęs, jau artėjo prie pabaigos. Vėliau jos galėjo laukti tik reabilitacijos klinikos, atsitiktiniai nėštumai, absoliuti užmarštis, skurdas, asmenybės žlugimas ir kūno sunykimas...

Iš pradžių prie šios liūdnos baigties ir buvo artėjama. Drew karjera pradėjo ristis žemyn, kino studijų pasiūlymų vis mažėjo. Reabilitacijos klinikų ji, be abejo, taip pat neišvengė: pirmą kartą į narkologijos kliniką D. Barrymore pateko būdama 13 metų, antrą kartą į reabilitacijos centrą atvyko 14 metų, po nevykusio bandymo žudytis. Motinai reikalaujant, šiame centre ji buvo laikoma net aštuonis mėnesius.

Drew išėjus iš klinikos, jos ir motinos santykiai smarkiai pašlijo. 1990 metais D. Barrymore išsikraustė iš motinos namų, o 1991 metais išsireikalavo, kad teismas panaikintų motinai jos globos teises. O vėliau, kad ir kaip nuostabiai tai beatrodytų, Drew tvirtai suėmė likimą į savo rankas. Ji pradėjo savarankišką gyvenimą, kuriame jau nebebuvo alkoholio ir narkotikų. Bandymai analizuoti save sugulė į knygą „Pasimetusi maža mergaitė“.

Norėdama išvengti skurdo, ji kurį laiką pozavo žurnalui „Playboy“ ir netgi dirbo padavėja kavinėje. Siaubingiausia tai, kad Drew buvo pamiršę prodiuseriai, bet ne žiūrovai ir geltonosios spaudos skaitytojai. Jie pažindavo ją, plaunančią grindis kavinėje, ir skaniai pasišaipydavo.

Bet Drew visa tai iškentė ir toliau lankėsi atrankose, mat jos aktorinis talentas neišnyko kartu su vaikiška nekaltybe, o tik sustiprėjo. Skirtingai nei daugelis kitų vaikų aktorių, D. Barrymore lengvai perėjo prie suaugusiųjų vaidmenų. Jau paskutinio praėjusio amžiaus dešimtmečio pradžioje ji sėkmingai suvaidino filmuose „Nuodingoji gebenė“, „Vaikinai iš šalies“ ir „Visi sako, kad tave myliu“.

1995 metais Drew Barrymore kartu su Nancy Juvonen įkūrė kino bendrovę „Flower Films“. Įmonė nufilmavo kelis filmus, kuriuose suvaidino pati D. Barrymore: „Niekada nebučiuota“, „Čarlio angelai“, „Muzika ir žodžiai“, „50 pirmųjų pasimatymų“, „Donnie Darko“, „Jis ne tau“, „Viskas normaliai“, „Meilė per atstumą“.

Aktorei sėkmingos buvo ir romantinės komedijos – „Vestuvių dainininkas“ ir „Naktys Las Vegase“. O 2010 metais D. Barrymore buvo apdovanota „Auksiniu gaubliu“ už vaidmenį filme „Pilkieji sodai“.

Aktorė Drew Barrymore
Savo jaunystę aktorė vadina „sudėtingu“ laikotarpiu, bet tuo pačiu teigia, kad praeityje nieko nenorėtų keisti.

„Tai tapo puikiu pagrindu mano vėlesniam puikiam gyvenimui. Vaikystėje patyrusi pragarą, išmokau užjausti kitus į bėdą patekusius žmones“, - sako aktorė.

Kelis kartus su gyvenimu vos neatsisveikinusi Drew išmoko jį vertinti. Populiariam žurnalui „Psychologies“ duotame interviu ji papasakojo, kad laikosi vadinamosios „86 400“ teorijos.

„Esmė: kiekviena diena kiekvienam žmogui skolina 86400 sekundes. Jos išdėstomos į 24 paros valandas, bet išmintingi žmonės laiką skaičiuoja sekundėmis. Ir siekia prasmingai nugyventi kiekvieną jiems gyvenimo paskolintą sekundę. Nepanaudota kredito dalis dienos pabaigoje sudega. Niekas nežino, kada „bankas“ liausis davęs šį kasdieninį kreditą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją