Jamesas Deanas ir „Mažasis nenaudėlis“

1955 metų rugsėjo 30 d. amerikiečių aktorius Jamesas Deanas žuvo, kai jo sidabrinį „Porsche 550 Spyder“, kurį jis praminė „Mažuoju nenaudėliu“, kliudė priešais važiuojantis automobilis. Per maždaug metus nuo Deano avarijos automobilis buvo susijęs su dar dviem nelaimingais atsitikimais ir tapo bent šešių žmonių sužalojimų priežastimi.

Po nelaimingo atsitikimo transporto priemonę nusipirko automobilių puošybos dizaineris George Barris. Taisomas automobilis nukrito ant mechaniko kojų ir jas sutrupino. Vėliau Barris pardavė variklį ir pavarų dėžę dviem daktarams, kurie dalyvavo automobilių lenktynėse. Lenktyniaujant tarpusavyje, vienas vairuotojas buvo užmuštas, kitas rimtai sužeistas. Kažkas kitas nupirko padangas, kurios vienu metu sprogo ir vairuotoją reikėjo gabenti į ligoninę.

„Mažasis nenaudėlis“ turėjo pasirodyti automobilių parodoje, tačiau naktį prieš pasirodymą pastate įsiliepsnojo ugnis, kuri sunaikino visus automobilius, išskyrus „Nenaudėlį“ - šis liko sveikutėlis. Tuomet automobilį buvo nuspręsta vežti į Kaliforniją, tačiau jį gabenusio vilkiko vairuotojas kelyje prarado kontrolę, iškrito iš kabinos ir buvo sutraiškytas... nukritusio automobilio. 1960 metais po parodos „Mažasis nenaudėlis“ dingo ir nuo to laiko niekas jo nematė akyse.

Bus daugiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją