„Mano mėgstamiausia sriuba – grybų, nors pats negaminu. Labai mėgstu baravykus. Gal todėl patinka grybauti, o štai uogas dažnai perkame iš turgaus. Nors savaitgalį, kai važiavome iš Alytaus, nusipirkome uogų iš mergaičių. Taip daug pigiau, be to, jų skonis daugybę kartų geresnis nei užsienietiškų“, – įsitikinęs Karolis.

K. Sakalauskas mano, kad daug uogų ir daržovių prekeivių apgaudinėja žmones sakydami, kad produktai yra lietuviški, tačiau iš tikrųjų jie būna pirkti Lenkijoje.

„Kai paragauji tokių braškių, iškart pajunti iš skonio, kad tai ne lietuviškos, o lenkiškos braškės“, – teigė laidoje „Puikusis šou“ besifilmuojantis vyras.

Aktorius, būdamas mažas, taip atsivalgė uogų, kad dabar net pažiūrėti į jas negali. „Mano sūnus ir žmona po kilogramą uogų per dieną gali suvalgyti, o aš – tik porą braškių. Nekenčiu uogų, nes vaikystėje jų valgiau labai labai daug“, – mintimis dalijosi K. Sakalauskas.

Estrados princu vadinamas Rytis Cicinas pasakojo, kad kai jis vaidino ir dainavo Muzikiniame teatre, visi teatralai su autobusu važiuodavo į Marcinkonis grybauti, prieš tai susimokėję simbolinį mokestį, tad tie grybavimai Ryčiui yra giliai įsirėžę atmintin.

„Turbūt dėl šių prisiminimų beprotiškai mėgstu Marcinkonis. Dažniau važiuoju grybauti tada, kai ten mažiau žmonių galima sutikti. Man labai patinka pats grybavimo procesas, o kiek grybų pririnksiu, nėra labai svarbu. Dažniausiai ten važiuojame su draugais, tad smagiai praleidžiame laiką“, – pasakojo dainininkas.

Pririnktų grybų R. Cicinas pats negamina, bet jam yra tekę juos marinuoti.

„Marinavau tokiu būdu: grybus išviriau, įpyliau aliejaus, pridėjau visokiausių lapelių ir pipirų. Ačiū Dievui, stiklainių dangteliai „nenušovė“, ir viskas gerai pavyko“, – sakė vyras.

Rytis yra įsitikinęs, kad šimtą kartų geriau pačiam prisirinkti uogų ar auginti daržovių, tačiau jei žmonės tam neturi galimybių, produktus verčiau pirkti iš turgaus, o ne iš parduotuvės.