Beata šauni - gal ir nekuklu taip sakyti, bet ji iš tiesų nusipelnė pagyrų. Šešerius metus ją matėme televizijos laidose, o dabar ji nutarė padaryti pertraukėlę. Maksimalius išbandymus su Juozu Liesiumi prieš penkerius metus ji "pakeitė" santuoka su britu Tomu. Vietoj sūpuoklių su režisieriumi Vyteniu Pauliukaičiu pasirinko lopšyje supti antrą savo kūdikį. Ir dėl televizinių "praradimų" visiškai nesigaili. Laiminga dviejų vaikučių mama gyvena Londone, į Vilnių ji atvyksta kartą per porą mėnesių. Atsitiktinumas, bet kaip tik gruodžio pradžioje Beata trumpam sugrįžo. Susitarėme susitikti, tačiau susirgo Isabella ir Beata atšaukė mūsų susitikimą.

Tada ir supratau, kokia atsidavusi šeimai ir pirmiausia galvojanti apie vaikus, o paskui apie save ir visa kita yra ši moteris.

Tikros Kalėdos didelėje šeimoje

Šie metai jums svarbūs - gimė Jurgis, o pati pradingote iš žydrojo ekrano.

Taip, jie tikrai ypatingi. Tikri Jurgio metai. Jis mažas mūsų džiaugsmas. Dabar mes esame tikra didelė šeima. Manęs reikia vaikams ir man reikia būti su jais. Mano gyvenimas gimus sūnui pasikeitė, nors nemanau, kad sustabdžiau karjerą. Juk nebuvo taip, kad išėjusi pasistatyčiau didelį "Stop" ženklą ir pamojuočiau aplinkiniams.

Kaip pasikeitė jūsų gyvenimas gimus sūnui?

Darbo tikrai turiu daug. Esu nuolat užsiėmusi ir dirbu daugiau nei bet kada anksčiau. Aš sakau, kad mano darbo diena yra kasdien. Dirbu po dvylika valandų, nuo 8 valandos (kai vaikai keliasi) iki 20 (kai jie eina miegoti). Bet smagus mano darbas, nesiskundžiu.

Galbūt šiemet Kalėdų Senelio paprašėte daugiau laiko?

Šioms Kalėdoms nieko neprašiau, man dovanų nereikia. Turiu viską. Tiesą sakant, vienas Kalėdų Senelis iš mano šeimos lapkričio pabaigoje važiavo į Niujorką, tai paprašiau tokių šiltų ir patogių batų. Ir gavau juos! Kai kojoms šilta, daugiau nieko nereikia.

Bet ir pačiai jau tenka įsijausti į tą vaidmenį. Ar smagu?

Manau, kad labai smagu ir laukti dovanų, ir dovanoti jas. Kaip jau sakiau, man šiemet nieko nereikia. Tik dovanoti dovanas vaikams. Bet aš tikrai nesiruošiu apversti vaikų dovanomis, laikausi taisyklės: daugiau yra mažiau. Be to, mano vaikai juk visai maži. Tik Isabella jau supranta, kas yra dovana, o Jurgiui dar tik septyni mėnesiai. Jam dar tikrai per sunku suvokti, kas yra dovanos ir Kalėdos.

Kokios bus šios šventės?

Kūčios ir Kalėdos man yra šeimos šventės. Aišku, smagu ir kai draugai kartu būna. Prieš porą metų Kalėdas šventėme Lietuvoje, buvo ne tik šeima, bet ir draugai. Smagu, kepiau didelį kalakutą. Šiais metais Kalėdų pietus valgysime namie, Londone. Kartu bus mano tėtis ir sesuo. O vakarop susitiksime su draugais. Jau antri metai, kai Kalėdas švęsime Londone. O kitais metais galbūt Lietuvoje. Šiuos Naujuosius ketiname sutikti Liverpulyje. Juk reikia pamatyti, kaip Liverpulis perleis Europos kultūros sostinės vardą Vilniui.

Na, bet ne visos šventės būna linksmos?

Prisimenu, kai pirmą kartą Kūčių dieną buvau ne su savo, o su Tomo šeima. Minutėlę iš tikrųjų buvo liūdna. Bet tik minutėlę, nes nėra ko liūdėti tokiomis dienomis. Galima susimąstyti, pabūti su savimi. Bet liūdėti tikrai nėra ko arba nereikėtų. Juk liūdesys tokiomis dienomis sunkesnis negu kokią įprastą dieną.

Už šeimą nieko nėra geriau

Grįžusi į Lietuvą apsistojate pas seserį Odetą. Jūs tikriausiai labai artimos?

Mes puikiai sutariame, labai ją myliu, su ja puikiai jaučiuosi. Aišku, ir liežuviais kartais nemažai pasiplakame, bet tik smagiau dėl to. Ji man labai brangi. Sesuo už mane jaunesnė pusantrų metų, bet visiškai nejaučiu to amžiaus skirtumo. Tarp mūsų toks mažas skirtumas, tai norėjau, kad ir tarp mano vaikų toks būtų.

Jūsų šeima netradicinė, kokia kalba bendraujate su vyru ir vaikais?

Mes su Tomu esame iš panašių šeimų, panašaus visuomenės sluoksnio, panašiai mąstome. Nejaučiu skirtumų. Su Tomu bendraujame angliškai, su vaikais - tik lietuviškai. Mano draugė, gyvenanti Prancūzijoje, yra pasakiusi, kad su vaikais ir šunimis galima bendrauti tik lietuviškai. Sutinku su jos nuomone. Jurgis kalbėti dar nemoka, o Isabella su Tomu kalba angliškai, su manim - lietuviškai. Kai mums prie durų pienininkas atneša pieno, ji eina su tėčiu paimti ir sako: "Daddy milk", o kai man atneša, jau sako: "Mama, imk pieną." Jos kalbos įgūdžiai dar tik formuojasi, tad ateityje gali būti visokių siurprizų. Tačiau aš iš visų jėgų stengsiuosi, kad mano vaikai kalbėtų lietuviškai. Man tai labai svarbu.

Kas jums labiausiai įsiminė iš vaikystės Kūčių ir Kalėdų?

Atsimenu, kai mažos buvom su sese, burdavomės šį stebuklingą vakarą. Prisimenu, reikėdavo batą mesti durų link, kad meilę prisišauktume. Labai ilgai tikėjau, kad Kūčių naktį gyvuliai kalba. Ir dabar truputį tuo tikiu.

Kūčių vakaras kitoks

Kokios mintys užplūsta šiomis dienomis?

Tik geros mintys. Aš taip laukiu šių švenčių, apie jas galvoju, ilgai ruošiuosi. Man Kalėdos labai svarbios, per jas aplanko tik patys geriausi jausmai. Aišku, norėtųsi, kad taip idealu būtų visada. Bet iš tikrųjų, kai labai stengiuosi, atsiranda truputėlis įtampos, galimi maži šeiminiai konfliktai, kurie šventę tik paįvairina.

Ar tikite, kad šią naktį įvyks stebuklas?

Aš tikiu stebuklais, manau, jais tikint daug smagiau gyventi. Kūčių vakarą visada galvoju apie stebuklingą Jėzaus gimimą, būna tokia paslaptinga nuotaika. Šiais metais eisime į vidurnakčio Mišias. Šis vakaras tikrai kitoks, žinau, kad užplūs tik pačios gražiausios mintys, ypatingos, kitokios nei paprastai. Manau, kad daugelį šį vakarą aplanko kitokios mintys...

Ko palinkėtumėte visoms mamoms ir toms, kurios tik svajoja tapti mamomis?

Kai tampi mama, atrandi savyje tai, ko net neįsivaizdavai, kad turi. Naują pasaulį, naujus jausmus ir išgyvenimus. Tai nuostabu. Linkiu visoms mamoms kantrybės ir ramybės.

Įsivaizduokite, kad šią naktį išsipildys trys norai. Kokie jie būtų?

Noriu, kad žmonės, kuriuos myliu, būtų sveiki, laimingi ir ramūs širdyje.

Šaltinis
"Lietuvos žinių" žurnalas "Gyvenimas gražus"