P. Kelertienė pati visada klauso žvaigždžių patarimų: „O kaip galėčiau kitaip? Juk horoskopas – kaip ir orų prognozė, reikia žinoti, kada pasiimti skėtį, o kada vilktis paltą.“ Anot jos, astrologijoje yra tiek pat manipuliacijos, kiek orų prognozėje. Be abejo, vieni žmonės įtaigūs, kiti ne, ir ne stebuklas, kad kai kurie linkę sureikšminti bet kokią išgirstą informaciją – tai gali būti ir astrologinės žinios.

Ne viską lemia pozityvus mąstymas

Knygynų lentynose yra devynios galybės knygų apie sėkmę, kuriose tvirtinama, kad laimę lemia mūsų pasąmonės nuostata, todėl turime įdiegti patys sau: esu turtingas, laimingas, man sekasi. Ar iš tiesų toks būdas veiksmingas? Palmira Kelertienė su tuo nesutinka. „Jeigu viskas iš tiesų priklausytų tik nuo mūsų psichologinės būsenos, seniai gyventume kaip rojuje, – sako ji, – užsiprogramuotume ir taptume laimingi.

Nebūtų karų, konfliktų, pykčių, net blogo oro.“ Planetų padėtį, anot BTV laidos vedėjos, galime sulyginti su metereologinėmis sąlygomis – jeigu lyja, o tu eisi be skėčio ir sušlapsi, niekas dėl to nebus kaltas, tik tu pats, nes užmiršai skėtį. Tas pat atsitiks ir tada, jei nekreipsi dėmesio į planetų padėtį. Jeigu ji tuo metu tau nepalanki, neverta imtis naujų darbų, tik pakirsi sveikatą ir nieko nelaimėsi – lyg pūstumei prieš vėją. Astrologija padeda sužinoti, kada palankiausias metas tuoktis, įsimylėti, investuoti pinigus, kurti naują verslą.

Anot Palmiros, Lietuvoje dar yra menkos astrologinės tradicijos. Rytuose, Japonijoje ar Indijoje, žmonės stengiasi klausyti žvaigždžių patarimų, jei nenori veltui eikvoti jėgų. Nei viena santuoka nevyksta be astrologinės prognozės. Nuo saulės tepamės apsauginiu kremu, nuo vėjo mus saugo šiltas šalikas, o matydami nepalankią planetų padėtį galime priimti tokius sprendimus, kuriais sumažinsime nesėkmių tikimybę arba padidinsime sėkmės galimybę.

Horoskopas – mūsų gimimo žemėlapis

Astrologijos žinovė tvirtina, kad horoskopas nėra fatalinis dalykas. Likimo koreguoti nepavyksta tik tiems žmonėms, kurie yra gimę per Saulės ar Mėnulio užtemimą (arba kelios dienos iki ar po jo). Šie žmonės yra vadinami fatališkojo likimo žmonėmis. Visų kitų likimus galima pakeisti. „Horoskopus aš vadinu moliu, iš kurio galima daug ką sukurti“, – sako Palmira.

Vedėja horoskopą vadina mūsų gimimo žemėlapiu, su kuriuo mes ateiname į šį pasaulį. Reikia žinoti tikslų gimimo laiką ir susidaryti asmeninį horoskopą, o jį turint – lengviau orientuotis gyvenime. Nepasimesti jame, kaip nepasimestų parašiutininkas, iššokęs iš lėktuvo nežinomoje šalyje, bet netyčia kišenėje radęs šios teritorijos žemėlapį. Žinojimas daro žmogų pranašesnį. Yra dar senovės astrologų sukurtos metodikos, kaip išvengti nelaimių, kaip pratęsti gyvenimą.

Palmira Kelertienė priminė istorijos faktus: Rudolfas Hesas, dešinioji A.Hitlerio ranka, labai domėjosi astrologija ir pasitikėjo mokytoju, rusu Sergejumi Vronskiu, Vokietijoje buvusiu trečiojo reicho astrologu. 1939 m. pabaigoje kartu su S.Vronskiu analizuodami R.Heso horoskopą aptiko, kad šiam gresia mirtis pakariant po 5–7 metų.

Astrologai žino, kad vienas iš būdų keisti likimą – tai per gimtadienį judėti horizontale, keisti teritoriją, nes taip keičiasi ir horoskopas. R.Hesas nusprendė apsistoti Škotijoje, o ten atsidūrė nelaisvėje. Taip jis dar gerokai prieš karo pabaigą buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Suprantama, jei būtų tęsęs tolesnę karjerą kaip Hitlerio padėjėjas, nebūtų išvengęs kartuvių po Niurnbergo proceso. Vėliau Hesas šeimos prašymu buvo perkeltas į Vokietiją. Įdomu, kad astrologija tapo rimtu jo gyvenimo užsiėmimu, Hesas aktyviai ja domėjosi iki gilios senatvės, o išgyveno daugiau nei 90 metų ir mirė gana paslaptingomis aplinkybėmis – buvo rastas pakartas kalėjimo kieme.

Jurga buvo Palmiros draugė

Neseniai išėjusi Anapilin rašytoja Jurga Ivanauskaitė buvo artima astrologės Palmiros Kelertienės draugė. Susipažinusieji su rašytojos kūryba yra girdėję, kad mūsų pašnekovė Palmira yra buvusi Jurgos Ivanauskaitės romano „Placebas“ pagrindinės herojės raganos prototipas. Paklausta apie tai Palmira Kelertienė neslepia: „Jurga buvo emocinga asmenybė, tad nenuostabu, kad jos knygų herojai gimdavo panašūs į sutiktuosius realiame gyvenime žmones, su kuriais ją siedavo emociniai ryšiai. Rašytoja imdavo realybės faktus ir kūrybiškai juos perdirbdavo. Gali būti ir taip, kad kai kuriuos mano bruožus ji sudėjo į savo kuriamos herojės portretą.“

Palmira ir Jurga draugavo ilgus metus. Ar žinojo astrologė, koks likimas numatytas jos draugei rašytojai?

„Buvo sunku gilintis į jos ateitį, nes Jurga nežinojo tikslaus savo gimimo laiko. Tik iš esmės buvo galima vertinti jos horoskopą, deja, net ir paviršutiniškai analizuojant buvo matyti, kad silpniausia Jurgos vieta – sveikata, – pradeda savo pasakojimą Palmira. – Jurgos horoskope juodieji mėnuliai buvo Mergelės ir Liūto ženkluose. Pastarasis yra susijęs su pavydu ir konkurencija kūryboje, o juodasis mėnulis Mergelėje reiškia karmines ligas. Tokios ligos labai sunkiai aptinkamos ir dažniausiai neteisingai diagnozuojamos bei klaidingai gydomos.

Man labiausiai įsimintinas 2001 metų Jurgos Soliaras – taip vadinamas gimtadienio horoskopas.

Tais metais jis išpuolė Šėtono dieną pagal Mėnulio kalendorių. Patariau jai tą dieną melstis, būti šventoje vietoje. Jurga nusprendė važiuoti pas tėvą Stanislovą. Kai automobilis pasuko vieškeliu Paberžės link, kelią užtvėrė nuvirtęs medis. Aplinkui sukiojosi ir krankė pulkai juodų varnų (Jurga labai domėjosi totemais, ji buvo Skorpionas, o varnos – Skor-piono totemas. Rašytoja buvo gimusi Lūšies metais, tad netgi savo katę vadino Lūšimi. Jai patiko varnų, lūšies simbolika).

Klausydamasi jos pasakojimo apie šią kelionę, pajutau nerimą, tačiau nieko nepasakiau. Užtvertas kelias, nulūžęs medis – tai nukirsto gyvenimo simboliai.

Praėjo dar pora mėnesių. Jurga pradėjo skųstis, kad negalinti remtis kulnu, skauda koją. Skaudėjo ilgai, net ketverius metus, tačiau niekas nežinojo priežasties, buvo manoma, kad ligos priežastis – stuburas. Siūliau eiti gydytis pas kinų medicinos specialistę, bet ji vis atidėliojo. Tik po ketverių metų vienas gydytojas nusprendė pačiupinėti Jurgos blauzdą ir aptiko keistą sukietėjimą, kuris po operacijos pasirodė esantis trečios stadijos sarkoma.“

Nepakliūkime į tranzitinės meilės pinkles

Palmira, vesdama laidą Baltijos televizijoje, dažnai sulaukia klausimų apie meilę. Daugiausia jų užduoda praradusieji poras. Kodėl taip atsitiko? Kodėl staiga nustojome mylėti?

Astrologė sako, kad yra dvi meilės rūšys: tranzitinė ir tikroji. Tranzitinė meilė – lyg stichija, užgriūnanti mus priklausomai nuo planetų tranzito. Šiemet itin ryškia tranzitine meile gali džiaugtis (arba jos saugotis – priklauso nuo to, ar tinkamą žmogų sutiks) Mergelės, o kitąmet ji laukia Svarstyklių.

„Aš manau, – sako Palmira, – kad kitais metais daug Svarstyklių įsimylės, gimdys vaikus, tuoksis. Kai mūsų meilės ženkle yra svarbi planeta, esame pasiruošę meilei. Jeigu tuo metu esame vieni, galime įsimylėti bet ką, nepaisydami to, kad tikrų meilės rodiklių tarp poros gali ir nebūti. Kai meilės tranzitas baigiasi, tokia pora gali ir išsiskirti. Jeigu esate Svarstyklės ir kitąmet įsimylėsite, nepatingėkite nueiti pas astrologą su mylimojo žmogaus gimimo data ir patikrinti, ar tai – tikra meilė, ar tik tranzitinė.“

O kaip ateina tikroji meilė? Anot laidos vedėjos, tikrajai meilei visai nesvarbu, ar yra meilės tranzitas, ar ne. Būna porų, kurių horoskopuose visos pozicijos atitinka, tad kai jie susitinka netgi nepalankiu meilei laiku – tą pačią sekundę įsimyli.