Argano aliejus

Argano aliejus neretai yra vadinamas baltuoju Maroko auksu. Šiame aliejuje gausu vitaminų A ir E, Omega-6 ir Omega-9 riebalų rūgščių ir kitų naudingų medžiagų, kurios gaivina odą, sudrėkina ir pamaitina išvargintus plaukus, stiprina skilinėjančius nagus ir net padeda atsikratyti strijų!

Argano aliejumi tepkite išsausėjusias odos vietas, įmasažuokite į galvos odą, tepkite plaukų galiukus, juo stiprinkite nagus ir tepkite strijų vietas. Galite neabejoti – gana greitai pastebėsite šio aliejaus teikiamą naudą!

Makadamijų aliejus

Makadamijų aliejus puikiai tinka ir odai, ir plaukams. Šis aliejus yra ypatingai vertinamas dėl baltymų gausos ir lengvo susigėrimo į odą ir plaukus. Iš makadamijų aliejaus galima gaminti įvairias odos ir plaukų kaukes, naudoti kaip apsaugą nuo UV spindulių, ir t.t.

Makadamijų aliejų galima naudoti vietoj įprasto drėkinamojo kremo – tai padės greitai ir efektyviai atstatyti odos drėgmės balansą.

Kokosų aliejus

Kokosų aliejuje gausu dekano ir lauro rūgščių, kurios padeda kovoti su raukšlėmis, lygina veido odą ir puoselėja plaukų grožį. Jei norite pamaitinti nualintus plaukus, valgomąjį šaukštą kokosų aliejaus įmasažuokite į galvos odą ir paskirstykite per visą plaukų ilgų. Tokią kaukę palaikykite 15-20 minučių, ir tuomet nuplaukite šampūnu. Kokosų aliejus taip pat tinka ir burnos sveikatos palaikymui: jei juo kasdien skalausite burną, galėsite išvengti apnašų formavimosi.

Šaltalankių aliejus

Šaltalankių aliejus yra tiesiog nepakeičiamas gydant spuoguotą odą. Šaltalankių aliejus skystina riebiąsias išskyras, todėl kovoti su spuogais tampa gerokai paprasčiau. Įdomu tai, kad šaltalankių aliejus gali sulėtinti plaukelių augimą, todėl šį aliejų galima naudoti po depiliacijos.

Alyvuogių aliejus

Alyvuogių aliejų galima rasti kone kiekvienoje virtuvėje. Šis aliejus gana dažnai naudojamas įvairių paruoštų patiekalų gardinimui, tačiau jis taip pat gali būti nepakeičiamas puoselėjant odos grožį. Pavyzdžiui, jei skundžiatės odos blyškumu, rekomenduojama alyvuogių aliejumi kasdien tepti odą, nes jis aktyvina kraujotaką ir suteikia odai sveiką atspalvį.

Taip pat alyvuogių aliejus gali būti naudojamas labai sausai odai (šis aliejus yra puiki „pirmoji pagalba“ skilinėjantiems kulnams ar alkūnėms).

Erškėtuogių sėklų aliejus

Erškėtuogių sėklų aliejus saugo odą nuo oksidacinės žalos, gerina odos ląstelių apykaitą ir stangrina odą, tad nieko keisto, kad šis aliejus sulaukia tikrai nemažo populiarumo. Erškėtuogių sėklų aliejus gali būti naudojamas raukšlių prevencijai, pigmentinių dėmių šviesinimui bei odos apsaugai nuo nepalankių aplinkos veiksnių. Kelis lašelius erškėtuogių sėklų aliejaus įmaišykite į naktinį kremą ar kitas kosmetikos priemones – tai padės sustiprinti jų efektyvumą.

Migdolų aliejus

Tai – universalus aliejus, kuris tinka kone visoms grožio procedūroms. Migdolų aliejus yra itin efektyvus odos minkštiklis, nes beveik 95 procentus jo sudėties sudaro Omega-3 riebalų rūgštys. Migdolų aliejus veikia labai švelniai, todėl jį įprastai gali naudoti ir alergiški žmonės.

Migdolų aliejumi galite tepti išsausėjusias odos vietas, skilinėjančias nagų odeles, celiulito pažeistą odą, išsausėjusius plaukus, blakstienas, kurioms stinga apimties, ir t.t. Migdolų aliejus puikiai tinka sausiems, garbanotiems plaukams, kuriuos „sutramdyti“ yra tikras iššūkis: delnuose patrinkite porą lašelių migdolų aliejaus, paskirstykite per visą plaukų ilgį ir šukuokite plaukus.

Ricinos aliejus

Tai – taip pat labai naudingas aliejus, kuris efektyviai maitina odą ir plaukus. Jei norite atsikratyti odą bjaurojančių randelių, kas vakarą juos patepkite ricinos aliejumi. Taip pat šis aliejus yra naudingas sergantiems akne ar atopiniu dermatitu – ricinos aliejus efektyviai kovoja su įvairiais odos pažeidimais ir gerina jos būklę. Jei norite paskatinti plaukų augimą, kiekvieną vakarą į galvos odą įmasažuokite kelis lašelius ricinos aliejaus, o ryte išplaukite plaukus šampūnu.

Ricinos aliejus taip pat yra nepakeičiamas, kai norima paskatinti blakstienų augimą – jei bent mėnesį kas vakarą juo patepsite blakstienas, tikrai galėsite džiaugtis puikiu rezultatu. Dar viena naudinga savybė – tai odos nešvarumų valymas: ant vatos tamponėlio užlašinkite kelis lašus ricinos aliejaus, ir juo valykite odą.

Linų sėmenų aliejus

Linų sėmenų aliejus padeda įveikti odos sausumą ir efektyviai gydo odos nudegimus. Pažeistas odos vietas patepkite linų sėmenų aliejumi ir labai greitai pastebėsite, kad nemalonūs simptomai (odos perštėjimas, deginimas ar niežulys) tapo gerokai silpnesni.

Kanapių aliejus

Tai – vis labiau populiarėjantis natūralus aliejus, kuris naudojamas ne tik maisto pramonėje, bet ir kosmetikoje. Kanapių aliejus padeda gydyti spuoguotą odą, puikiai tinka sausai odai ir plaukams. Kanapių aliejus yra ganėtinai nebrangus ir pasižymi ypatingu kvapu, todėl tikrai verta išbandyti ir šią natūralią kosmetikos priemonę, kurios sudėtyje gausu A, C ir D vitaminų.