Teisė ir kritikavo save, pasijausdavo sena ir nurašyta

„Mes vis dar gyvename laikais, kai esame labai spraudžiami į socialinių tinklų bei žiniasklaidos rėmus, kurie mums aiškina, kaip mes turim atrodyti, kokios mes turime būti, kad atitiktume standartą. Ir nepaisant to, kad man dar nėra 30 metų, kartais „scrolindama“ socialinius tinklus aš pasijaučiu sena ir jau nurašyta. Žinoma, aš suvokiu, kad tai – nesąmonė. Turime skatinti kiekvieną džiaugtis ir didžiuotis savimi, nesvarbu, ar telpi, ar ne į kažkokius visuomenės sukurtus rėmus. Turime didžiuotis savimi ir gyvenimo periodu, kuriame šiuo metu esame – nesvarbu, mums 20, 30, 40 ar 50 metų“, – pranešime žiniasklaidai sako natūralios kosmetikos „Manilla“ linijos brandžiai odai ambasadore tapusi nuomonės formuotoja A. Kulitaitė.
*

Ji neslepia ilgą laiką atsigręždavusi atgal ir kaltindavusi save, kad nepadarė tai to, tai ano: neuždirbusi tiek, kiek norėjo, nesukūrusi kažko įspūdingo ir neužmirštamo.
„Turėjau sau labai daug kritikos, vis atrodė, kad kiek padariau per metus, vis tiek yra per mažai. Aš net savo gimtadienių nešvęsdavau, nors draugai atakuodavo, jog tai yra privalu. Jaučiau kaltę juos švęsti, lyg nenusipelniau. Ir tik neseniai atėjo supratimas, kad jei aš save teisiu ir kritikuosiu, tai vėliau suvoksiu, kad labai daug laiko tam iššvaisčiau. O juk galėjau mėgautis akimirka – save pagirti ir tik dar labiau pastūmėti į priekį“, – atvira Agnė.

Ji pastebi, kokia opi visuomenėje savikritikos problema: „Tas savęs „vanojimas“ ne tik man būdingas. Dauguma augome su mintimi, kad girti save yra blogai, tai – arogantiškas elgesys. Šį įsitikinimą reikia rauti iš mūsų visuomenės lyg piktžolę, nes taip ir nugyvensime gyvenimą nuolat savimi pasipiktinę. Įsivaizduokite, jei tik paskutiniosios minutės metu suvoksime, kokie neteisingi sau buvome ir iš tiesų labai nemažai visko nuveikėme? Nereikia savęs lyginti su kitais ir jų pasiekimais, nes tada dažniausiai būsi nepatenkintas savo rezultatu, o tiesa ta, kad kiekvienas mes gyvename savo ritmu“.

Veido bei kūno priežiūra – labai svarbi investicija į ateitį

Pasikeitus savęs vertinimui, pasikeitė ir Agnės odos priežiūros įpročiai – dėmesys veido odai tapo kasdiene atsakomybe, maloniu ritualu: „Jaučiuosi skolinga savo veido odai, nes ilgą laiką ja nesirūpinau – dažnai būdavo atvejų, kai ne itin kruopščiai nusivalydavau makiažą arba, visas jėgas atidavusi vakarėlio šokių aikštelei, grįžusi namo užmigdavau su juo. Viduje teisindavausi, jog kitą dieną nusivalysiu ir užsidėsiu kokią itin drėkinančią veido kaukę, lyg atsiprašymą, kad patingėjau. Tiesiog ilgai nebuvo supratimo, jog veido bei kūno priežiūra yra labai svarbi investicija į ateitį, atrodė, jog laiko dar labai daug ir tik išvydusi pirmąsias problemas veidrodyje imsiuosi rimčiau tuo rūpintis.“

Žinoma moteris dalijasi, jog atsainus požiūris į odos priežiūrą pasikeitė, kai jos odos būklę įvertino specialistė: „Viskas pasikeitė tada, kai apsilankiau pas kosmetologę ir ji pasibaisėjo mano odos sausumu, negalėjo patikėti, kad nejaučiu diskomforto, nes oda tiesiog šaukte šaukė, jog jai reikia drėgmės. Galiausiai specialistė man pasakė, kad vienos drėkinimo procedūros tikrai neužteks, reikės kartoti bent kelis kartus. Po tų kelių kartų pamačiau ne tik pasikeitusį rezultatą veidrodyje, bet ir žymiai ištuštėjusią piniginę. Supratau, kad tai ženklas, jog turiu imtis veiksmų. Nes jei ne dabar, tai vėliau labai gailėsiuosi, o piniginė ir toliau tiesiog akyse tuštės“, – sako nuomonės formuotoja.

Jaučiasi dėkinga savo odai
Dabar Agnė turi išbandytą ir patikimą veido odos rutiną: „Kiekvieną rytą bei vakarą plaunu odą prausikliu, patepu serumu ir kremu. Turiu kelis kremus, kuriuos naudoju priklausomai nuo sezono bei dienos laiko, kada kremą tepu – ryte ar vakare. Bent kartą į savaitę pasidarau gilesnį odos valymą – pašalinu visas negyvas ląsteles ir įsisenėjusius nešvarumus, o ir veido kaukes dabar naudoju ne kaip atsiprašymą, jog nenusivaliau makiažo po vakarėlio, bet kaip padėką savo odai bent kelis kartus į savaitę. Dažniausiai drėkinančias bei odą maitinančias.“

Įsitikinusi, jog oda yra gyvenimo atspindys, natūralios kosmetikos linijos brandžiai odai ambasadorė A. Kulitaitė į veido odos priežiūrą žiūri kompleksiškai: „Net ir geriausia kosmetika neatneš pačių geriausių rezultatų, jei nesirūpinsime savimi: tinkamu maistu, pakankamu kiekiu vandens, vitaminais bei kokybišku miegu.“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)