Pasirodo, kad arbata maišeliuose nėra tiesiog skirta užpilti verdančiu vandeniu, manant , akd ji paruošta.

Yra taisyklės, kiek kartų galima užplikyti vieną maišelį ir kiek laiko galima virti arbatą.

Laikydamiesi šių paprastų patarimų, gėrimą pasigaminsite skanesnį ir nepakenksite savo sveikatai.

Kiek laiko plikyti arbatą maišeliuose, paprastai nurodoma ant pakuotės.

Ten pat gamintojas nurodo ir tinkamiausią vandens temperatūrą, nes ne kiekvieną arbatą reikia užplikyti verdančiu vandeniu.

Bendrosios taisyklės, kiek laiko galite virti arbatą

Virimo laikas priklauso nuo arbatos rūšies ir maišelio formos.

Žalioji arbata verdama trumpiausiai, juodoji – šiek tiek ilgiau, o žolelių arbatos turėtų būti užplikytos.

Vidutiniškai arbata vienkartiniame maišelyje užverdama per 3–4 minutes, o dvigubame maišelyje – per 2–3 minutes.

Piramidinės arbatos paprastai fasuojamos į didelius lapelių arbatos pakelius, kuriuos galima virti 5–7 minutes.

Kiek kartų galite užplikyti kavos maišelį?

Kitas žingsnis – išsiaiškinti, kiek kartų galite užplikyti juodosios arbatos maišelį.

Jei ji stipri, galite ją užplikyti kelis kartus, jei tai padarysite vienu metu.

Jei arbatos maišelis panaudotas ir kuriam laikui atidėtas į šalį, jo visiškai negalite plikyti antrą kartą.

Kodėl negalima arbatos plikyti kelis kartus, jei ji kurį laiką stovėjo?

Tai susiję ne tiek su skoniu, kiek su žala.

Drėgnoje ir šiltoje aplinkoje arbatos maišelyje bakterijos gali labai greitai daugintis.

Todėl geriausia netaupyti sveikatai ir vis tiek naudoti vieną arbatos maišelį vienam gėrimui.