Portale „Shape“ pateikiama smagių patarimų, kaip lieknėti smagiai, be prievartos:

Valgykite šokolado

Mokslininkai išsiaiškino, kad šokolade esantys antioksidantai blokuoja riebalų ir angliavandenių skaidymą (dėl to mažiau jų patenka į kraują ir į riebalų ląsteles).

„Šokolade esantys flavanoliai gerina nuotaiką, spartina kraujotaką, tad neabejotinai pajusite energijos antplūdį, o tada būsite produktyvesni ir turėsite daugiau motyvacijos sportuoti“, – teigia kvalifikuotas sporto mitybos specialistas, daktaras, svetainės „Eat Right Fitness“ įkūrėjas Rodgeris Adamsas. – Žinoma, turėkite saiko. Net ir valgant juodojo šokolado, greitai kaupiasi kalorijos, taigi, suvalgykite šiek tiek, o ne visą plytelę.“

Pagulėkite karštoje vonioje

Pagulėti karštoje vonioje su putomis naudinga ne tik todėl, kad tokiu būdu pailsima, atsipalaiduojama. Kaip matyti iš leidinyje „Temperature“ aprašyto tyrimo, valandą pagulėjus karštoje vonioje sudeginama apie 140 kalorijų (panašiai tiek kalorijų sudeginama per pusvalandį pasivaikščiojimo), be to, gulint vonioje mažėja cukraus lygis kraujyje. Be abejo, karšta vonia neatstos sporto, tačiau faktas, kad yra pagrindo dažniau ja mėgautis.

Išsimiegokite

Jei dar neaišku, kodėl reikia išsimiegoti, štai dar vienas Kolumbijos universiteto tyrėjų argumentas – neišsimiegojus greičiau didėja svoris, nes kyla apetitas. Tyrėjai stebėjo moterų ir vyrų valgymo įpročius tada, kai žmonės buvo miegoję po devynias valandas, ir tada, kai jie buvo miegoję po keturias valandas. Paaiškėjo, kad mažiau miegoję tyrimo dalyviai valgė daugiau, o konkrečiai moterys buvo linkusios rinktis riebesnį maistą.

Gerkite arbatos

Žalioji arbata jau seniai šlovinama dėl joje esančių antioksidantų, o dabar paaiškėjo, kad žalioji arbata dar ir spartina medžiagų apykaitą. Žurnale „Obesity“ išpublikuotame tyrime rašoma, kad laboratorinis tyrimas su pelėmis parodė – nutukę graužikai, šeriami daug riebalų turinčiu maistu, tuko 45 proc. lėčiau, kai gaudavo dar ir žaliojoje arbatoje esančių komponentų. Kodėl žalioji arbata spartina kalorijų deginimą?

„Žalioji arbata – puikus veikliosios medžiagos epigalokatechino galato šaltinis, ši medžiaga spartina medžiagų apykaitą ir aktyvina organizme ląsteles, kurios degina riebalus“, - aiškina sertifikuotas dietologas Paulas Salteris.

Šokite!

Jei norisi socializuotis ir išvengti didesnio kiekio kalorijų, eikite pašokti. Kaip skelbiama Harvardo medicinos fakulteto tyrime, 70 kg sveriantis žmogus per kiekvieną šokio pusvalandį sudegina 112 kalorijų.

Važinėkitės riedučiais

Jei esate linkę į nuotykius (ir norite sudeginti daugiau kalorijų), važinėkitės riedučiais – per valandą važinėjimosi 70 kg sveriantis žmogus sudegina apie 500 kalorijų. Tik žiūrėkite, po tokios pramogos nepasiduokite pagundai ir nesuvalgykite picos, užgerdami „Coca cola“.

Eikite apsipirkti

Carrie Bradshaw iš serialo „Seksas ir miestas“ ne veltui sakė, kad vaikščiojimas po parduotuves yra jos pagrindinis kardioveiklą gerinantis užsiėmimas. Tyrimai rodo, kad vaikščiojimas naudingas sveikatai, o juk vaikščiojant po parduotuves nueinama nemažai žingsnių, o jei dar nešatės pirkinių... Keliaukite į mėgstamas parduotuves, o kuo sunkesni pirkinių krepšiai, tuo geriau, ypač jei lipsite laiptais aukštyn ir žemyn.

Suplanuokite romantišką vakarą

Sielai ir kūnui bus į naudą romantiškas vakaras. Teigiama, kad aistringai bučiuojantis per minutę sudeginamos dvi kalorijos. O tai – tik pradžia. Pasak ekspertų, per pusvalandį sekso sudeginama 150 kalorijų (orgazmo metu kalorijų sudega dar daugiau).

Nueikite į masažą

Masažas naudingas daugeliu aspektų – jis ne tik gelbėja nuo nemigos, bet ir malšina nerimą, stresą, o juk nuo įtampos linkstama persivalgyti. Kai patiriame stresą, organizme gaminasi streso hormono kortizolio, dėl kurio norima angliavandenių, saldumynų. Apibendrintai tariant, laimė – svarbiausias dalykas, norint būti sveikiems ir liekniems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją