Taigi, norėtumėte sulieknėti ir pageidautumėte, kad tai įvyktų kuo greičiau? Pirmiausia norisi priminti, kad staigus svorio mažinimas nėra pati geriausia strategija (ji ne visada saugi, be to, dažniausiai nežadanti ilgalaikių rezultatų) ir siekiant tikslo daug geriau orientuotis į savijautą (o ne į skaičių svarstyklių ekrane).

Vis dėlto kartais moterys užsigeidžia žūtbūt suspėti iki termino, pavyzdžiui, tapti laibos iki geriausios draugės vestuvių, todėl atkalbėti jų nuo staigaus sulieknėjimo metodų praktiškai neįmanoma.
Derėtų pasakyti, kad tų, kuriuos domina, pavyzdžiui, kaip vos per dvi savaites atsikratyti pilvo riebalų, – toli gražu ne vienas, be to, greitų rezultatų vaikosi ne vien tik moterys. Tarkim, čia perteikiamos publikacijos iš portalo „Shape“ autorius Davidas Zinczenko prisipažįsta ir pats kitados priklausęs per trumpą laiką sulieknėti norinčiųjų būriui.

Kone visą vaikystę ir paauglystę D. Zinczenko, kaip pats prisipažįsta, niekaip nesisekė atsikratyti dešimties kilogramų antsvorio. Galų gale, jis nutarė, kad tam tikras kiekis riebalų ant pilvo – genetiškai nulemtas jo organizmo ypatumas, ir pasistengė susitaikyti su šia mintimi. Kaipgi jam sekėsi? Na, iki galo taip ir nesusitaikė, kadangi išsikėlė kitą tikslą – kuo daugiau sužinoti. Taigi, dvidešimt su viršum metų sveikatos temomis rašantis žurnalistas uoliai vykdė misiją, kurios esmė – išsiaiškinti viską, kas tik įmanoma, apie... taip, būtent – pilvo riebalus.

Jokia jo išanalizuota informacija nesuintrigavo taip, kaip vieno ne per seniausiai atlikto tyrimo išvados, siūlančio būdą, kaip pergudrauti riebalų kiekį lemiančius genus, kad imtų kristi svoris. Pasitelkęs tai, ką sužinojo per metų metus trukusias savarankiškas studijas, taip pat minėto tyrimo rezultatus, ji ėmė formuluoti patarimus, galinčius padėti per dvi savaites atsikratyti pilvo riebalų.

Taip gimė knyga „Zero Belly Diet“ – optimaliausių patarimų rinkinys, sufleruojantis skaitytojams, kaip per dvi savaites atsikratyti pilvo riebalų. Pasak D. Zinczenko, knygoje „Zero Belly Diet“ pateiktas planas yra paremtas mitybos genetika – tyrimais, parodančiais, kaip konkretūs vartojami produktai „įjungia“ arba „išjungia“ tam tikrus genus. Štai kodėl galima dar užtikrinčiau pakartoti, kad, atitinkamai pakoregavus mitybą ir gyvenimo būdą, gali pagerėti žarnyno funkcija, sumažėti uždegimų tikimybė ir „išsijungti“ riebalų kaupimąsi lemiantys genai. Knygos autorius įsitikinęs, kad jo suformuluota strategija idealiai tinka žmonėms, norintiems per dvi savaites atsikratyti pilvo riebalų.

Prieš pereinant prie konkrečių patarimų, būtina pasakyti, kad riebalų mažinimo vienoje srityje užsitikrinti faktiškai neįmanoma: jokie pavieniai produktai arba pilvo raumenims stiprinti skirti pratimai neatstos burtų lazdelės, kuria pamojus ims tirpti pilvo (be to, vien tik pilvo) riebalai. Mažėjant riebalų sluoksniui pilvo srityje, tuo pat metu deginami ir kitose vietose susikaupę riebalai. Taigi, toliau pateiktus patarimus derėtų pristatyti kaip riebalų, besikaupiančių ant pilvo (ir ne tik), deginimo metodiką.

Prieš pusryčius pasivaikščiokite (eiti reikia greitai)


Prieš išleisdamas knygą „Zero Belly Diet“, autorius subūrė 500 asmenų tyrimo grupę ir atliko savotišką eksploatacinį bandymą siūlomo plano veiksmingumui patikrinti. Viena tyrimo grupės narė „Zero Belly“ programą papildė rytiniais pasivaikščiojimais ir teigia labai greitai išvydusi rezultatus.

„Pokyčius pastebėjau kone tuoj pat“, – tvirtina Martha Chesler.
Vartodama pagal „Zero Belly“ planą rekomenduojamus produktus ir kasdien prieš pusryčius pasivaikščiodama per mažiau nei šešias savaites M. Chesler sugebėjo pasiekti užsibrėžtą tikslą – sulieknėti iki norimo svorio.

Rytinio pasivaikščiojimo poveikis – dvejopas. Pirmiausia, kaip rodo tyrimai, egzistuoja tam tikra koreliacija tarp rytmetinės šviesos, pačių pirmųjų saulės spindulių ir mažo KMI. Mokslininkai spėja, kad ryto šviesa padeda sureguliuoti organizmo cirkadinį ritmą. Jeigu nepaisysite biologinio laikrodžio, gali pakisti natūralus suvartoto maisto apdorojimo mechanizmas ir imti augti svoris.

Visgi labiausiai M. Chesler nustebino širdies ir kraujagyslių sistemos funkcijos pagerėjimas. Kol nesilaikė „Zero Belly“ plano, vos prasidėjus dviračių treniruotei M. Chesler širdies ritmas paprastai pasiekdavo 112 dūžių per minutę.

„Po pusantros savaitės širdies plakimų skaičius per tas treniruotes ėmė neviršyti 96 dūžių ribos, – tvirtina moteris. – Nudžiugino ir veidrodyje matomi pokyčiai, bet žinojimas, kad vyksta procesas į gera, nors jo ir nematau, nuteikė dar optimistiškiau.“

Dieną pradėkite nuo skaidulingos avižų košės

Avižinė košė

Natūraliai saldžiais priedais pagardinta avižų košė, kurios receptų galima rasti knygoje „Zero Belly Diet“, tyrime dalyvavusiai Isabel Fiolekt tapo tikru lieknėjimo varikliu, padėjusiu atsikratyti net 6 kilogramų.

„Reikalas tas, kad ypač mėgau saldumynus – buvau nuo jų priklausoma, – prisipažįsta I. Fiolek. – Įsivaizduokite, kaip nudžiugau suvokusi, kad pagal knygoje pateiktus receptus gaminamas valgis visiškai tenkina nelemtą saldumynų poreikį.“

I. Fiolek ne tik sulieknėjo, bet ir tapo sveikesnė: tyrimai, atlikti po šešių savaičių laikotarpio, per kurį moteris vadovavosi „Zero Belly Diet“ rekomendacijomis, parodė 25 proc. bendrojo cholesterolio kiekio ir 10 proc. kraujo gliukozės lygio sumažėjimą.

Taigi, pusryčiams įpraskite valgyti avižų košę, pagardintą kokiais nors vaisiais arba uogomis. Kodėl šis derinys laikytinas veiksmingu? Su ruošiant patiekalą naudojamais produktais į organizmą patenka tirpiosios ląstelienos, padedančio mažinti cholesterolio koncentraciją kraujyje ir papildančios žarnyną sveikosiomis bakterijomis. Kai taip įvyksta, žarnyne pradeda gamintis butiratas – riebalų rūgštis, slopinanti riebalų kaupimąsi lemiančius uždegimus.

Rinkitės raudonos, o ne žalios spalvos vaisius

Bene paprasčiausiai įvykdoma permaina, padedanti atsikratyti pilvo riebalų per dvi savaites, – vietoj žalių vaisių rinktis raudonus. Pavyzdžiui, prioritetą teikite „Pink Lady“, o ne „Granny Smith“ veislės obuoliams, arbūzams, o ne melionams, raudonosioms, o ne žaliosioms vynuogėms. Atminkite, kuo daugiau flavonoidų (raudoną vaisių arba uogų spalvą lemiančių junginių) pavyks pasisavinti, tuo labiau susilpnės riebalų kaupimąsi skatinančių genų veikimas. Pavyzdžiui, raudonos spalvos kaulavaisiuose (tarkim, slyvose) esantys fenolio junginiai, kaip rodo kai kurių tyrimų rezultatai, moduliuoja riebalų kaupimąsi lemiančių genų raišką.

Papildykite racioną avokadais

Avokadai

Tyrime dalyvavusi June Caron įsitikinusi, kad kovojant su pilvo riebalais labiausiai padeda švieži vaisiai ir daržovės, pavyzdžiui, avokadai. 55-erių metų moteris per pirmą „Zero Belly“ plano laikymosi savaitę sugebėjo atsikratyti beveik trijų kilogramų.

„Pratinimasis prie sveikų, šviežių, chemikalais neapdorotų produktų yra pats veiksmingiausias žingsnis, kurį pavyko žengti, – sako J. Caron. – Dabar niekada nesijaučiu alkana, o svoris ir toliau mažėja.“
Švytinti oda, tvirti nagai ir kokybiškesnis miegas – neabejotini „Zero Belly“ plano teikiami privalumai, įsitikinusi moteris.

Konkrečiai avokadai suveikia kaip dvigubas smūgis pilvo riebalams. Visų pirma, juose gausu širdžiai naudingų mononesočiųjų riebalų (vadinamųjų gerųjų riebalų), veiksmingai slopinančių alkio signalus. Leidinyje „Nutrition Journal“ aprašyto tyrimo autoriai nurodo, kad pusė šviežio avokado per pietus net kelioms valandoms išvaduoja nuo alkio pojūčio. Antra, avokaduose esantys nesotieji riebalai, kaip sufleruoja begalė tyrimų, užkerta kelią riebalų kaupimuisi pilvo srityje.

Mėgaukitės tirštaisiais kokteiliais su augalinės kilmės baltymais

Agurko ir obuolio glotnutis

„Zero Belly“ plano autoriaus surengtame tyrime dalyvavęs 29-erių buhalteris Bryanas Wilsonas įspūdingo skaičiaus kilogramų atsikratė vos per šešias savaites trukusį laikotarpį, kai laikėsi pasiūlytos programos. Asmeninės sėkmės garantu jis laiko knygoje pateiktus tirštųjų kokteilių receptus.

„Be galo mėgstu tirštuosius kokteilius, tad noriai papildžiau jais maisto racioną ir tai padėjo atsikratyti pilvo riebalų, – tvirtina B. Wilsonas. – Dievinu saldumynus, todėl tirštieji kokteiliai man buvo puiki alternatyva ledams, kurių suvalgydavau nesuskaičiuojamą galybę.“

Deginti pilvo riebalus padedantys baltyminiai gėrimai gali atstoti užkandžius. Deja, parduotuvėse siūlomi variantai yra prifarširuoti chemikalų, nuo kurių gali sutrikti žarnyno funkcija, padidėti uždegimų tikimybė ir užeiti pilvo pūtimo pojūtis. Šį nemalonų reiškinį paprastai paskatina didelis kiekis išrūgų, kuriomis stengiamasi užtikrinti aukštą baltymų lygį. Knygoje „Zero Belly Diet“ siūlomas paprastas sprendimas: rinkitės veganiškus (ne gyvulinės kilmės) baltymus, taip pat skatinančius riebalų deginimą ir raumenų masės augimą, tačiau nesukeliančius pilvo pūtimo pojūčio.

Nepamirškite kiaušinių

Kiaušiniai

Liesų, tačiau pasotinančių baltymų pavyks gauti su kiekvienu knygoje „Zero Belly Diet“ siūlomo patiekalo kąsniu. Šios raumenims būtinos maistinės makromedžiagos sudaro pilvo riebalų tirpdymo plano pamatą. Štai kodėl nevalia pamiršti apie tokį elementarų produktą kaip kiaušiniai. Be baltymų, kiaušiniuose yra cholino. Tai taip pat liesoje mėsoje, jūros gėrybėse ir lapiniuose kopūstuose esantis elementas, atakuojantis genetinį mechanizmą, skatinantį riebalų kaupimąsi aplink kepenis.

Tyrime dalyvavusi Morgan Minor pusryčiams įprato gamintis batatus su kaimiškais kiaušiniais pagal D. Zinczenko knygoje siūlomą receptą. Po trijų savaičių pasiektą rezultatą moteris laiko tvirtu įrodymu, kad sudaryta programa veiksmingai padeda atsikratyti pilvo riebalų, be to, kad tai įmanoma net ir per dvi savaites.

Gerkite citrusinių vaisių skonio vandenį


Smalsu išgirsti dar vieną ypač lengvai įgyvendinamą patarimą, įtrauktą į pilvo riebalų deginimo planą? Kiekvieną dieną pradėkite išgerdami citrusinių vaisių skonio vandens. Kas tai per gėrimas? Tai paprasčiausias vanduo su citrinų, apelsinų arba greipfrutų griežinėliais. Atminkite: per visą dieną turite išgerti ne mažiau kaip aštuonias stiklines tokio vandens. Citrusiniuose vaisiuose gausu antioksidanto D-limoneno. Tai žievėje aptinkamas galingas junginys, stimuliuojantis kepenų fermentus ir taip padedantis organizmui atsikratyti toksinais bei duodantis spyrį aptingusiam žarnynui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją