Pirmiausia norisi įsigyti auskarus tokios pat spalvos kaip akys. Vis dėlto šis žingsnis klaidingas, reikėtų vengti tokių derinių. Vizažistai dažnai pabrėžia, kad makiažas turi būti kontrastingas akių spalvai; tas pats pasakytina ir apie papuošalus. Jei parinksite akių spalvos auskarus, bus priešingas efektas – neišsiskirs nei akys, nei auskarai.

Pirkite auskarus su brangiaisiais ar pusbrangiais akmenimis, kurių spalva sudarys kontrastą jūsų akių spalvai ir taip subtiliai jas paryškins.

Štai keli naudingi patarimai, kaip parinkti auskarus visų spalvų akims.

Žydros akys

Žydros akys žibės ryškiau, jei parinksite kontrastingas savo akims spalvas: juodą, sidabrinę ir pilką. Pagalvokite apie opalą, mėnulio akmenį, kvarcą sodalitą ir pilką agatą. Parinkę neutralesnes spalvas, galėsite pabrėžti spalvų perėjimus ar dėmeles.

Paeksperimentuokite su oranžine palete – papuošalai su ugniniais opalais maksimaliai išryškins žydrą spalvą. Jums idealūs akmenys – agatas ir kvarcas, jie suteiks žydroms akims spindesio.

Riešutų atspalvio akys

Riešutinio atspalvio akys yra išskirtinio žavesio. Rudos akys su žalsvu, gelsvu ar net žydru atspalviu visada atrodo kitaip, turint tokias akis – dar daugiau galimybių eksperimentuoti su papuošalų atspalviais. Svarbu pasirinkti tokius auskarus, kurie pabrėžtų visus paslaptingų riešutinių akių atspalvius. Neskubėkite rinktis rožinių ar rudų akmenų – teikite pirmenybę rožiniams, violetiniams. Pastarieji atspalviai maksimaliai atskleis riešutinių akių grožį. Galimi variantai – turkio, akvamarino ir daugelis kitų žalsvų ir melsvų atspalvių. Ši paletė išryškins gelsvas dėmeles, kurių dažniausiai yra riešutinio atspalvio akyse. Jums tiks tamsiai mėlynas tanzanitas, ametistas, rožinis turmalinas arba violetinis kvarcas.

Rudos akys

Akių spalvos

Rudos akys yra įkvėpusios daugybę dailininkų ir dainininkų. Ypač pasisekė turinčioms tamsiai rudas akis – prie jų tinka praktiškai visų spalvų papuošalai. Maksimalaus efekto pasieksite, derindamos prie šiltų savo akių šalto atspalvio auskarus. Rinkitės žalius ar mėlynus brangiuosius akmenis, pvz., žydrus safyrus arba smaragdus. Labai tamsių safyrų nesirinkite – neišgausite trokštamo efekto. Atkreipkite dėmesį į ametistą ir nefritą – miško žalumos ir violetinė spalvos bus reikiamas jūsų įvaizdžio akcentas ir įdomus kontrastas rudai akių spalvai.

Pilkos akys

Niekas taip nepabrėš pilkų akių kaip ledinis deimantų spindesys. Derinkite neutralų sidabrinį atspalvį su achromatine balta. Deimantai atspindi baltą šviesą, jūsų akys žibės, net įsivėrus minimalius taškelio pavidalo auskariukus. Demokratiškesnė alternatyva – balti topazai, jie irgi puikiai tiks.

Pilkų akių išraiškingumą pabrėžia žalsvų atspalvių akmenys: agatas, aleksandritas, turkis, šviesiai žali berilai, malachitas, chrizoprazas ir uvarovitas (žalsvas agato variantas).

Žalios akys

Žalia akių spalva rečiausia pasaulyje. Manoma, kad tik 20 proc. žmonių turi tokias akis. Žaliaakės turi begalę pasirinkimų: rinkitės papuošalus iš sidabro ar iš aukso, kurių fone akys spindės dar ryškiau.

Ar kada susimąstėte, kodėl garsios aktorės Susan Sarandon ir Julianne Moore dažnai puošiasi žaliais drabužiais? Todėl, kad raudoni plaukai ir žalia spalva – pats rečiausias derinys. Tad rekomenduojama rinktis auskarus su rubinais – šalia jų žalios akys ryškiausiai spindės. Tiks didesni auskarai prie ausies arba kabantys lašo formos rubinai. Ieškokite rubinų su vos melsvu atspalviu, nes ryškiai rožiniai nesuteiks norimo efekto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją