Taigi, kokių įpročių turėtume atsisakyti, kad ilgiau išliktume jaunatviški?

Vartoti per mažai vandens

Laikydamiesi vandens gurkšnojimo režimo, turėsite jaunatvišką odą. Vartojant nepakankamai vandens, prasideda ankstyvas dermos senėjimas ir pasirodo raukšlelės. Tačiau dėl vandens stokos nukenčia ne tik oda. Jei gurkšnosite mažai vandens, gali kilti problemų su inkstais, pavyzdžiui, kilti uždegimas ar susidaryti akmenys.

Pernelyg daug kalbėti mobiliuoju telefonu
Mokslininkai įrodė, kad mobilieji telefonai skleidžia neregimo spektro šviesą, kuri maksimaliai paspartina pigmentų gamybą. Taigi šie spinduliai skatina tamsias pigmentines odos dėmes ir suardo kolageną, o tai, savo ruožtu, baigiasi raukšlelėmis.

Netaisyklinga kūno laikysena naudojantis išmaniaisiais įrenginiais

Internetas užtikrintai įžengė į mūsų gyvenimą ir dabar socialiniuose tinkluose praleidžiame daugiau laiko, negu gyvai bendraudami su draugais. Po poros valandų prie kompiuterio ar telefono ekrano pradeda skaudėti nugarą, atsiranda įtampa žandikaulyje, dėl kurios išsikreipia veido odos audiniai. Tai skatina ankstyvąją ptozę (minkštųjų veido audinių smukimą), formuojasi vadinama „dviguba pasmakrė“.

Nuolat kramtyti kramtomąją gumą

Kramtant kramtomąją gumą, išsiskiria skrandžio sultys, kurios skirtos maistui virškinti. Jei maistas nepatenka į vidų, sultys pradeda dirginti skrandžio sieneles, o tai sukelia tokias uždegimines ligas kaip gastritas ir net opos. Pats nuolatinio kramtymo procesas skatina nosies ir lūpų srities raukšles, kurias pašalinti nėra taip paprasta.

Rūkymas

Šis žalingas įprotis atsiliepia ne tik išvaizdai, bet ir viso kūno sveikatai. Jei pažvelgtumėte į rūkančio žmogaus plaučių pjūvį, pamatytumėte juose suodžius, kurie užkemša alveoles ir trukdo žmogui laisvai kvėpuoti. Nikotinas, patekęs į kraują, kenkia kraujagyslėms – ilgainiui jos tampa trapios ir susiaurėja, o tai didina kraujospūdį ir sukelia širdies ligas. Nuo rūkymo taip pat sausėja ir pilkėja veido oda.

Siurbčioti gėrimus per šiaudelį

Daug kas rekomenduoja gerti gėrimus per šiaudelį, kad jie nepakenktų dantų emaliui. Tačiau saugodami savo dantų grožį, skatiname odos problemas: dėl šio įpročio aplink lūpas susidaro smulkios raukšlelės.

Pasiremti veidą rankomis

Pasiremdami veidą rankomis mes ištempiame veido odą, todėl anksti pradeda formuotis raukšlės ir išsidarko veido ovalas. Šiuos defektus pašalina aparatų terapija ir audinių užpildai.

Kas būna, jei nenešiojami akiniai

Jei prastai matote ir atsisakote nešioti akinius, turite nuolat prisimerkti, o tai skatina formuotis priešlaikines raukšleles akių kampučiuose.

Nuolatinis miego trūkumas

Šiuolaikinis gyvenimas yra labai aktyvus, ir kartais neužtenka 24 valandų per parą visiems reikalams sutvarkyti. Bandydami sutaupyti laiko miego sąskaita, mes padarome sau meškos paslaugą. Maža to, nuolat jaučiant stresą ir miego stoką, pradeda streikuoti organizmo funkcijos, o tai atsispindi veide tamsių ratilų po akimis ir edemų pavidalu. Odoje sumažėja kolageno gamyba, išsiplečia poros, veidas įgauna nesveiką atspalvį. Nuolatinis miego trūkumas nulemia ankstyvą senėjimą.

Mokslininkai įrodė, kad naudingiausias miegas trunka bent nuo 23 val. iki 4 val. ryto. Per šį laikotarpį organizmui suteikiama galimybė kiek įmanoma labiau atsigauti.

Pernelyg karštas vanduo

Jei pernelyg dažnai prausitės karštu vandeniu, pagreitinsite odos senėjimo procesus. Karštas vanduo nuplauna natūralią odos apsaugą ir susilpnina jos apsaugines funkcijas. Taigi oda sausėja, joje pradeda formuotis raukšlės.

Žinoma, gyvenimas yra trumpas ir atsisakyti malonumų nesinori. Tačiau jei mūsų įpročiai sukelia daug rūpesčių ir kenkia išvaizdai, verta pagalvoti, ar jie tokie svarbūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)