Apie šios procedūros subtilybes kalbiname vieną žymiausių Lietuvoje šio amato meistrių Mikropigmentacijos centro įkūrėją Gitaną Vizgaitienę. Meistrė šįkart kiek daugiau dėmesio skiria antakiams.

– Gitana, su kokiomis didžiausiomis baimėmis susiduria moterys rinkamosi populiariausią pas jus antakių ilgalaikio makiažo procedūrą?

– Pirmiausia jos klausia, ar tai bus skausminga, o antrasis nuogąstavimas – kad bendras vaizdas nebus natūralus. Moterys vis dar baiminasi pamėlynavusių, neproporcingai storų antakių. Tiesą pasakius, pasitaiko, kad pas mane ateina klientė melsvais antakiais, mat pigmentas būna labai giliai įvestas į odą. Suprantu, kad dėl to kaltas „meistras“. Sakau kabutėse, nes tokios „meistrės“ nusiperka pigesnių, ne itin kokybiškų dažų ir su jais dirba. Taigi, meistrė meistrei tikrai nelygi. Deja, bet vis dar pasitaiko išvysti nekokybiškai nudažytus antakius. Klientės kreipiasi į mane norėdamos, kad jų antakius atnaujinčiau, padaryčiau natūralesnius.

– Patarkite, į ką būtina atkreipti dėmesį renkantis permanentinio makiažo specialistą?

– Renkantis meistrą svarbu jo praktika, higiena – kad procedūros būtų atliekamos su vienkartinėmis priemonėmis. Aš norėčiau palinkėti, kad būtų renkamasi pagal realų kitų žmonių vaizdą, tai yra kaip jie atrodo, bei nebijoti pasidomėti, pas kokį specialistą buvo lankytasi. Taipogi protingas pasirinkimas – nueiti į konsultaciją. Ji netruks ilgai, o jūs susidarysite bendrą vaizdą apie meistrą ir jo būsimą darbą. Normalu ir pačio meistro paklausti, kada ir kur jis baigė permanentinio makiažo mokslus, su kokiomis priemonėmis dirba. Manau, kad profesionaliai į šį darbą žiūrinti meistrė į tokį klausimą sureaguotų adekvačiai.

– Kiek maždaug tektų paploninti piniginę norint tvarkingų antakių?

– Nuo šimto penkiasdešimt eurų. Ilgalaikio makiažo procedūra pabaigiama po dviejų trijų korekcijų. Tai priklauso nuo odos savybių: kuo plonesnė oda, tuo rezultatai natūralesni. Išties reikalingi du kartai, nes po pirmojo dažniausiai reikia dar ką nors patobulinti, papildyti. Taigi bendra antakių nudažymo kaina yra apie du šimtus-du šimtus penkiasdešimt eurų, korekcijos kaina svyruoja nuo penkiasdešimt iki šimto eurų.

– Minėjote, kad antakių ilgalaikis makiažas – viena populiariausių procedūrų jūsų salone? Ką dar moterys linkusios dažyti permanentiškai?

– Taip, dažniausiai klientės renkasi antakius, antroje vietoje – akių pravedimai, o trečioje – ilgalaikis lūpų makiažas. Populiarumu neatsilieka ir trichopigmentacija – pigmento įvedimas į praplikusias odos skalpo vietas. Taip moterims atsitinka po chemoterapijų. Būna, kad ir po plastinių operacijų ant galvos lieka du monetos dydžio plotai, kuriuose plaukai nebeatauga. Mes juos korektiškai „užtušuojame“. Po kurio laiko nebeįmanoma atskirti, kad kažkada ten buvo praplikusios vietos.

– O akių pravedimai – neskausminga procedūra? Juk liečiamasi prie pat akies...

– Ne, skausminga ji nėra, nes yra lokaliai nuskausminama. Tačiau tik patyrusio meistro darbo rezultatas bus geras. Kiek laikys akių pravedimo linija, priklauso nuo to, kokie dažai – organinės ar neorganinės kilmės – naudojami. Taip pat nuo technikos: šešėliuosime ar įvesime dažus giliau į epidermio sluoksnį. Nuo to ir priklausys, kaip greitai išsisklaidys pigmentas. Jis vidutiniškai išsilaiko nuo pusantrų iki penkerių metų.

– Antakiai taip pat neišbluks tiek laiko?

– Antakiai išsilaiko nuo dvejų su puse iki penkerių metų. Kiek konkrečiai jie laikys, priklauso nuo to, kaip įvesime dažą į odą: ar giliau, ar epidermio paviršiuje, kadangi išsilaikymas tiesiogiai proporcingas dažų įsiskverbimo gyliui. Taip pat pigmento ilgaamžiškumą lemia ir klientės amžius, jos gyvenimo būdas: jei moteris sportuoja, o jos oda yra sausa, dažomosios medžiagos iš odos išbluks greičiau nei toms, kurios yra vyresnės, neužsiima intensyvia fizine veikla. Garbesnio amžiaus moterims ilgalaikis makiažas išsilaiko ilgiau, nes pati odos regeneracija jau sulėtėjusi.

Verta žinoti

* Po permanentinio makiažo bent 5 dienas veidą tepkite gijimą skatinančiu tepalu. Netinka jokie hormoniniai ar sudėtyje antibiotikų turintys tepalai.

* Venkite liesti pažeistas vietas, kad neužkrėstumėte bakterijomis ir nekiltų infekcija. Jokiu būdų nekrapštykite susidariusių šašiukų, jie nukris patys.

* Pirmą parą po procedūros pasistenkite nešlapinti pažeistų vietų.

* Negalima tepti jokiais drėkinamaisiais kremais.

* 30 dienų venkite deginimosi saulėje ar soliariume.