Bananus mėgsta nemažai žmonių, tik toli gražu ne visi žino, kad bananai kartais gali atstoti netgi tabletes, rašoma lime.energy.

7 problemos, nuo kurių gali padedėti bananai:

Hipertonija

Daugumai hipertoniją turinčių žmonių trūksta kalio, o druskų jų organizme – per daug. Kalis suriša druskas ir pašalina jas iš organizmo. Taigi, valgykite daug kalio turinčių bananų ir normalizuokite kraujospūdį.

Mažina stresą

Bananai laikomi efektyviausiai stresą malšinančiu vaisiumi. Juose yra visų vitaminų ir mikroelementų, kurie daro poveikį medžiagų apykaitai, o ši neatsiejamai susijusi su streso lygiu organizme.

Gerina regėjimą

Bananuose yra vitamino A – akims reikalingo vitamino. Kad neišsivystytų vištakumas, organizmas per parą turi gauti tam tikrą kiekį vitamino A. Moterims reikia gauti 700 mg, o vyrams – 900 mg vitamino A per dieną.

Padeda nuo vidurių užkietėjimo ir pilvo pūtimo

Bananuose esantis pektinas skatina organizmą šalinti sunkiuosius metalus ir kitokius toksinus. Bananai – puikus probiotikas, stimuliuojantis virškinimą. Bananai švelnina pilvo pūtina, turi švelnų laisvinamąjį poveikį.

Padeda nuo PMS

Bananuose esantis vitaminas B6 švelnina nemalonius priešmenstruacinio sindromo (PMS) simptomus. Šis vitaminas malšina vidurių pūtimą, švelnina nuotaikų kaitą.

Depresija

Baltymuose yra amino rūgšties triptofano, kuri skatina hormono serotonino gamybą. Sunkios depresijos bananai neišgydys, tačiau kasdien suvalgant po du bananus nuotaika bus geresnė.

Mažina svorį

Bananai gardūs, saldūs ir vis tik drąsiai gali būti įtraukti į bet kokią dietą ar mitybos planą. Bananuose gausu tirpios ląstelienos. Kai skaidulos patenka į virškinamąjį traktą, jos sugeria vandenį ir lėtina virškinimą, vadinasi, ilgiau jaučiamas sotumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)