Kaip rašoma novate.ru, pasirodo, kraujas gali būti imamas iš trijų vietų. Medikų teigimu, kraujas įprastai imamas iš rodomojo, didžiojo arba bevardžio piršto.

Iš nykščio ir mažojo piršto kraujo neima, nes, į žaizdelę patekus infekcijai, galimi sunkūs padariniai. O esant reikalui reguliariai priduoti kraują, jo mėginį drąsiai galima imti iš dviejų minėtų pirštų.

Bevardis pirštas kraujo tyrimo ėmimui pasirinktas neatsitiktinai. Būtent šis pirštas mažiausiai dalyvauja įvairiuose darbo procesuose, todėl jo oda minkštesnė ir švelnesnė nei kitų pirštų. Savaime suprantama, tai palengvina medicinos seselės darbą. Dėl tos pačios priežasties žaizdelė ant piršo irgi sugis greičiau. O kuo greičiau užsitraukia žaizdelė, tuo mažesnė rizika, kad į ją pateks infekcija.

Dar vienas pacientui svarbus aspektas – ant bevardžio piršto mažiausiai nervų galūnių, todėl duriant šį pirštą, mažiausiai skauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)