Natūralios medžiagos, produktai naudingi sveikatai, taip pat plačiai naudojami kosmetikoje. Brightside.me sudarė išskirtinai plaukams naudingų aliejų ir žolelių sąrašą:

1. Žaliosios arbatos ekstraktas

Žalioji arba įvairiais aspektais naudinga sveikatai, taip pat skatina plaukų augimą. Bandymai su pelėmis parodė – po pusės metų žaliosios arbatos ekstrakto vartojimo žymiai paspartėjo plaukų augimas. Jei norite, kad plaukai būtų tankesni, sveikesni, reguliariai gerkite žaliosios arbatos.

2. Pienės

Pienės turi daug mineralų, vitaminų, pasižymi antiuždegiminėmis ypatybėmis – visa tai turi įtakos plaukų augimui. Receptas norintiems sveikesnių plaukų:

-maišelį su pienėmis užplikykite karštu vandeniu ir palaikykite 10 min.,
- 2 šaukštus linų sėmenų pavirkite 5 min.,
-perkoškite linų sėmenis, į vandenį, kuriame jos virė, įdėkite medaus šaukštelį. Palikite galutinai atvėsti,
-stikliniame buteliuke su purkštuku sumaišykite pienių arbatą, linų sėmenų nuovirą ir šaukštą citrinos sulčių, pakratykite, kad viskas gerai išsimaišytų,
-išsiplovę galvą ir perskalavę plaukus kondicionieriumi, užsipurkškite ant plaukų šaknų, užsidėkite dušo kepuraitę, palaukite 10 min., tada perskalaukite.

3. Alijošius

Nuo seno žinoma, kad alijošius naudingas odai, turi stiprių gydomųjų savybių. Alijošius puikiai valo įvairių produktų likučius ir riebalų perteklių iš plaukų. Jis švelnus, turi vitaminų, skatinančių plaukų augimą ir saugančių nuo slinkimo.

Galite pasigaminti drėkinamąją plaukų priemonę su alijošiumi. Buteliuke sumaišykite stiklinę vandens ir stiklinę alijošiaus sulčių. Sukratykite, kad gerai išsimaišytų, prieš šukuodamiesi užsipurkškite ant plaukų.

Plaukų priežiūra

4. Pipirmėčių eterinis aliejus

Pipirmėtės gardžiai kvepia, o jų arbata yra išskirtinai malonaus skonio. Vienas tyrimas atskleidė, kad pipirmėčių aliejus gerina kraujotaką galvos odoje, todėl pagreitėja plaukų augimas. Įsidėmėkite: pipirmėčių eterinį aliejų būtina skiesti – sumaišykite su simondsijų ar vynuogių sėklų aliejumi. Į šaukštą simondsijų aliejaus lašinami šeši lašai pipirmėčių eterinio aliejaus. Šį mišinį reikia įtrinti į plaukų šaknis.

5. Rozmarinų eterinis aliejus

Rozmarinai – viena iš veiksmingiausiai plaukų augimą skatinančių priemonių. Lyginant su įprastomis priemonėmis nuo plaukų augimo, rozmarinų eterinio aliejaus naudojimas davė teigiamų rezultatų po pusės metų. Įlašinkite į šampūno buteliuką 10–12 lašų rozmarinų aliejaus. Plaukite šiuo šampūnu galvą kasdien – plaukai sustiprės, ims žvilgėti.

6. Svogūnų sultys

Galbūt svogūnų sultys skamba keistai, vis tik jos tikrai efektyviai užkerta kelią plaukų slinkimui. Tyrimo dalyviai tepė plaukų šaknis svogūnų sultimis ir pastebėjo, kad po kiek laiko išslinkę plaukai ataugo.

Kaip pasigaminti svogūnų sulčių:

-nulupkite svogūną, smulkiai jį supjaustykite,
-su sulčiaspaude ar trintuvu sutrinkite, tada perkoškite per marlę sultis.
-įtrinkite sultis į galvos odą.

Rekomenduojama įtrinti svogūnų sulčių į galvos odą du kartus per dieną pusantro mėnesio.

7. Kokosų aliejus

Kokosų aliejus daug kur naudojamas – kulinarijoje, kosmetiniais tikslais. Bandymai parodė, kad kokosų aliejus vienintelis atstato pažeistą plauko struktūrą, jei plaukai juo patepami prieš galvos plovimą, o po plovimo irgi patepami plaukų galiukai. Po galvos plovimo naudojamas kokosų aliejus atlieka kondicionieriaus funkciją.

8. Levandų eterinis aliejus

Levandų eterinis ne tik ramina, bet ir stimuliuoja plaukų augimą. Tyrimo duomenimis, mėnesį laiko kasdien įtrinant į plaukų šaknis kokio nors aliejaus su įlašintu levandų eteriniu aliejumi, padaugėjo plaukų folikulų, plaukai tapo storesni.

Dėmesio – eterinius aliejus būtina skiesti su kokiu nors baziniu aliejumi arba įlašinti į šampūną ir tik tada įtrinti į plaukų šaknis ar plauti galvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)