Didžiulė krūtinė – didžiuliai vargai

Vyrai tikina, kad didelė moters krūtinė jiems gražu, tačiau tai – sunki našta moteriai. Nuolat nešiojamas didelis svoris lemia nugaros skausmus, moteriai sunku atrasti tinkamą apatinį trikotažą, pečiuose atsiranda įdubimų, o kartais ir nutrynimų nuo liemenėlės petnešėlių. Kaip pasakoja Martyna, jos didžiulė krūtinė – paveldėta, visos šeimos moterys galėjo pasigirti putliomis krūtinėmis“. Bet pačiai Martynai tai jokio džiaugsmo ar laimės nekėlė, rašoma atsiųstame pranešime spaudai.

„Paveldėjau mamos ir močiutės… krūtinę. Didelę, sunkią. Vyrai ja žavėjosi, moterys pavydėjo, o aš… aš kentėjau, nes pirmiausiai, kaip sakoma, į kambarį įeidavo mano krūtinė, o tik tada aš. Apie dailesnę liemenėlę nebuvo ko net kalbėti, privačiai siūdavausi tokius didžiulius kietos medžiagos gabalus, kurie tvirtai prilaikydavo mano „pasididžiavimą“. Nugaros skausmai, nuo petnešėlių įspausti pečiai ir prakaitas vasarą – mane supras tik tai išgyvenusios. O mūsų – didelių krūtinių savininkių – dauguma kankinasi su tomis pačiomis bėdomis ir iš tiesų visos, su kuriomis teko apie tai kalbėti, svajoja to krūvio atsikratyti“, – Martyna pasakoja, kad ilgainiui krūtinės oda išsitampo, visas svoris nusileidžia žemyn, o speneliai atsiduria kone ties bamba. Moteris nebegalėjo kentėti – pasiėmė paskolą ir ryžosi operacijai.

Laimingiausia pasaulyje

„Sprendimas gulti po skalpeliu buvo vienas geriausių ir teisingiausių mano gyvenime, o mane operavęs chirurgas yra mano herojus. Jis išvadavo iš vieno didžiausio mano skausmo ir komplekso gyvenime. Vos per kelias valandas jis savo skalpeliu iš mano F dydžio krūtinės, kurios speneliai jau siekė bambą, suformavo nuostabią, putlią, kaip vėliau išaiškėjo, D dydžio formos krūtinę. Prieš operaciją man sapnavosi košmarai, kad procedūrą tenka nukelti ar mano krūtys kažkokiu stebuklingu būdu atauga. Taip nekenčiau savo krūtinės, kad atsikratyti ja man buvo kone gyvybiškai svarbu. Atsibudusi po narkozės pirmiausiai, žinoma, apsičiupinėjau krūtinę – buvau su specialiu korsetu ir įvertinti, kaip kas atrodo, dar negalėjau, tad tą dieną, kai gydytojas pirmą kartą man parodė mano gražutę, mažutę, dar pleistrais apklijuotą krūtinę, aš buvau laimingiausia pasaulyje. Ir iki šiol pamenu, kaip praėjus mėnesiui po operacijos, kai man jau buvo leista kuriam laikui nusiimti specialią palaikančiąją liemenėlę, nukeliavau į prabangią apatinių drabužių parduotuvę. Apžiūrėjau tai, ko sau niekada net mintyse leisti negalėjau ir… paprašiau pardavėjos atnešti man B, C ir D dydžio liemenėlių. Reikėjo matyti jos žvilgsnį, bet paaiškinau, kad esu po krūtinės mažinimo operacijos ir neįsivaizduoju, koks dabar mano krūtinės dydis. Greit sužinojau, kad D. Tąkart nusipirkau liemenėlių už dviejų mėnesių algą, kurios dar nė gavusi nebuvau. O ką reikėjo daryti? Chirurgas nuo kiekvienos krūties pašalino po daugiau nei kilogramą odos. Ir kokį stebuklą sukūrė! Niekada nebuvau labiau patenkinta ir laiminga“, – Martyna juokiasi, jog dar gerą pusmetį po operacijos sapnuodavo, kad milžiniška krūtinė vis dėlto atauga. O apie operaciją sužinoję draugai sukūrė net sąmokslo teorijų.

„Štai tokia visa su nauja krūtine grįžtu namo, guliu, knygas skaitinėju ir vis sulaukiu klastingų klausimų: tai jau dabar, matyt, vyrą keisi išgražėjusi visa? Nebekalbėkit, moterys, nesąmonių! Nekeisiu vyro – operaciją dariausi sau ir dėl savęs, nes aš SAU nepatikau, o ne vyrui, kaimynui Vytui ar dar kažkam. Nes tai, ką koregavau operacijos metu, buvo man ir dėl manęs. Aš gražesnė, laimingesnė ir labiau myliu save. Reiškia, labiau myliu ir vyrą, nes nebebijosiu jam pasirodyti be drabužių“, – sako Martyna, laimingai gyvenanti su vyru ir dviem vaikais.

Krūtinės mažinimo operacija – daugiau sveikatos nei grožio reikalas

Gydytojas Mantas Sakalauskas

Krūtinės mažinimo operacija, kitaip vadinama redukcine mamoplastika, atliekama pacientėms, kurios dėl itin didelių krūtų patiria psichologinį ir fizinį diskomfortą.

„Procedūros metu pašalinami pertekliniai audiniai iš apatinių krūtų dalių, pakeliami speneliai, sumažinamas krūtų dydis bei pakoreguojama jų forma. O mažinant krūtis visada kartu atliekamas ir jų pakėlimas. Po tokios operacijos moterys ir fiziškai, ir psichologiškai jaučiasi žymiai geriau. Tad šią operaciją labiau vadinčiau gydomąja, o ne estetine, nes yra daugiau medicininių priežasčių jai atlikti. Įsivaizduokite, kaip turėjo iki operacijos jaustis moteris, kuriai nuo kiekvienos krūties pašalinau po du kilogramus audinių. Tai buvo daugiausia, kiek esu pašalinęs iš krūtų. Kai moteris neteko tų keturių kilogramų, galėjo džiaugtis gražia D dydžio krūtine, dingo ją kamuojantys nugaros, pečių skausmai,“ – dar vieną atvejį prisimena „Nordclinic“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Mantas Sakalauskas. Vis dėlto jis pastebi, kad krūtų mažinimo operacijos dažniausiai rekomenduojamos jau gimdžiusioms moterims, kad ateityje nekiltų sunkumų žindyti kūdikį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)