Norint apsidrausti nuo nemalonių siurprizų ir visiškai netenkinančio rezultato, svarbu atvykus į saloną nepadaryti konkrečių klaidų. Toliau – apie klaidas ir galimus jų padarinius iš portale novate.ru skelbiamos publikacijos.

Klaida Nr. 1. Pasirenkate netinkamą šukuoseną

Renkantis šukuoseną tikrai nepakanka vadovautis kriterijumi „patinka-nepatinka“. Būtina atsižvelgti ir į savo plaukų tipą, be to, turėti omeny, kad, pavyzdžiui, griežta kirpimo linija (kai visi plaukai – vienodo ilgio) puikiai atrodo, jei plaukai vešlūs, o jei ploni, patartina rinktis iš kelių skirtingo ilgio sluoksnių suformuojamą šukuoseną.

Kirpėjai, aišku, žino begalę niuansų, todėl patartina įsiklausyti į jų rekomendacijas, o ne laikytis savo nuomonės ir stengtis žūtbūt įgyvendinti troškimą turėti tokią pat šukuoseną kaip mėgstamiausios aktorės. Atminkite: realybėje netgi ir aktorė neatrodo taip, kaip ekrane ar fotografijoje. Kodėl? Priežasčių – keletas.

• Daugelis modelių naudojasi šinjonais arba iš prigimties turi ypač vešlius plaukus. Jei jūrų plaukai ploni, išgauti analogiško rezultato niekaip nepavyks.

• Kad ir kaip puikiai efektingomis spalvomis nudažyti plaukai atrodytų glamūriniuose žurnaluose arba „Instagram“, vis dėlto daugeliui moterų tokie variantai nerekomenduotini. Ne tik dėl vaizdo, kuris sukuriamas nudažant plaukus, tarkim, ryškiai rožine spalva, bet ir dėl to, kad dažymo procedūra – ilga, brangi ir sudėtinga. Supraskite, kad sukurti vaivorykštės iš tamsiai rudų plaukų per kartą nepavyks, o brunetei virsti blondine per valandą – nerealu. Svarbu žinoti ir tai, kad kirpėjai ne visada žino, kaip jūsų plaukai sureaguos į konkrečias priemones, todėl galutinis rezultatas kartais nustebina ir juos.

• Kai jau manysite, kad išsirinkote šukuoseną, uždenkite pirštu modelio veidą. Šitaip pavyks suprasti, kad jums patiko būtent šukuosena, o ne manekenės išvaizda.

• Parodžius kirpėjui įžymybės nuotrauką ir paprašius nukirpti panašiai, stulbinamo rezultato laukti nevertėtų. Net ir tuo atveju, jeigu šukuosena išeis identiška, veidas vis tiek liks jūsų.

Kirpykla

Klaida Nr. 2. Apsirengiate netinkamus drabužius

Eidama į kirpyklą apsirenkite tais drabužiais, kuriuos paprastai nešiojate – juk būsima šukuosena turi įsilieti į įprastą jūsų įvaizdį. Jei dirbate biure ir mėgstate dalykinio stiliaus aprangą, apsivilkite marškinių tipo palaidinę, o ne namuose nešiojamus trikotažinius marškinėlius su Peliuku Mikiu.

Galima apibrėžti net tam tikrą drabužių tipą, kurio specialistai nerekomenduoja rinktis einant į kirpyklą. Šiai kategorijai priklauso džemperiai su kapišonu, megztiniai aukštu kaklu, taip pat golfai. Dalykas tas, kad tokiais rūbais apsivilkusį žmogų labai nepatogu kirpti ir dažyti.

Klaida Nr. 3. Pastoviai judate kėdėje

Kai kuriems žmonėms ypač sunku nusėdėti vienoje vietoje. Jie nuolatos muistosi, makaluoja kojomis, dairosi į šalis, o šitai ypač trukdo kirpėjui. Taip pat nerekomenduojama sėdėti sukryžiavus kojas ir rankas, mat dėl tokios pozos kirpimas gali išeiti asimetriškas. Ypač ramiai sėdėti būtina tada, kai kirpėjas dirba su mašinėle.

Dagelis kirpėjų pripažįsta, kad sunkiausia kirpti tuos klientus, kurie pastoviai žvalgosi į šalis. Paprašyti pasėdėti ramiai ir tiesiai, šiek tiek palenkus galvą, klientai po kelių akimirkų galvą kilsteli, kad veidrodyje galėtų stebėti kirpėjo darbą. Kiloti galvą, kai plaunami plaukai, manant, kad taip kirpėjui bus lengviau, – taip pat nevykusi idėja. Jei taip darysite, už apykaklės neišvengiamai pritekės vandens.

Klaida Nr. 4. Pasielgiate spontaniškai

Kartais juokaujama, kad moterims būdingas vienas iš trijų savo išvaizdos vertinimų: „atrodau gerai“, „atrodau prastai“ ir „metas nusikirpti kirpčiukus“. Vis dėlto kardinalioms išvaizdos permainoms paprastai ryžtamasi tada, kai tenka susidurti su sunkumais asmeniniame gyvenime – šitaip tarsi mėginama pradėti naują gyvenimo skyrių. Deja, nuoskaudos, pyktis ir apmaudas – ne patys geriausi kompanionai, kai reikia apsispręsti, kaip pakeisti įvaizdį – juk priimtas sprendimas turi būti tinkamai, racionaliai pasvertas.

Neverta atėjus į saloną prašyti jus apkirpti ežiuku vien tik todėl, kad trokštate įrodyti kokiam nors personažui, kaip puikiai jaučiatės be jo. Visų prima, nebūtinai nauja šukuosena jums tiks, be to, vėliau veikiausiai prisiminsite, kaip kantriai penkerius metus auginote plaukus ir visos pastangos dabar paleistos vėjais.

Kai kurie kirpėjai prisipažįsta, kad pasišnekučiavus su klientėmis, kategoriškai pareiškiančiomis, jog nori turėti kirpčiukus, netrunka paaiškėti, kad tokio noro priežastis – partnerio neištikimybė (ar kas nors labai panašaus).

Pasitaiko ir tokių moterų, kurios kirpčiukais neapsiriboja ir viską leidžia spręsti kirpėjams. „Darykite, ką norite, – paprastai sako jos. – Aš visiškai jumis pasitikiu.“ Deja, 99 proc. atvejų klientės lieka nepatenkintos. Dažniausiai taip nutinka dėl to, kad neįmanoma staiga priprasti prie naujo įvaizdžio – tam reikia laiko. Kad netektų gailėtis skubotų sprendimų, neikite į kirpyklą tuojau pat po išsiskyrimo – bent keletą dienų palaukite.

Po apsilankymo salone klientė neliko patenkinta.

Klaida Nr. 5. Ateinate neišsiplovusi galvos arba su suformuota šukuosena

Apie šią klaidą dera žinoti tik tuo atveju, jei žinote, kad salone nesilaikoma nuostatos prieš kerpant būtinai išplauti galvą. Dalykas tas, kad susiriebalavę plaukai yra sunkesni, labiau nutįsę, todėl kirpėjui sunku įvertinti realią jų būklę, parinkti šukuoseną ir numatyti, koks kritimas bus būdingas išplautoms sruogoms. Tokį patį poveikį padaro ir šukuosenos formavimo priemonės, todėl prieš eidama į kirpyklą jų nenaudokite. Prieš kerpantis plaukų nederėtų tepti net ir visiškai natūraliais produktais, kaip antai kokosų aliejus.

Taip pat reikėtų atsisakyti kepurės, segtukų ir kitokių aksesuarų, kadangi nuo jų plaukai atitinkamai susiguli ar užsiriečia.

Klaida Nr. 6. Nesuprantate, kiek patrumpinti

Daugelis kirpėjų svarbiausiu dalyku laiko plaukų būklę, o ne jų ilgį, todėl plaukus rekomenduoja trumpinti tiek, kad nebeliktų pažeistos dalies. Klientę, kuri daug negalvodama su tokiu pasiūlymu sutinka, nors šiaip jau nė nenutuokia, kiek plaukų bus nukirpta, galutinis rezultatas gali nemenkai nustebinti.

Problemų, aišku, kyla ir tada, kai moteris nesugeba paaiškinti, ko būtent nori, ir kalba ypač abstrakčiai. Apskritai, kirpėjas ir pats pajėgus nustatyti, koks plaukų ilgis yra tinkamas, jeigu klientė pasako norinti tiesiog atnaujinti buvusią šukuoseną. Tokiu atveju ji turi pasakyti, kada prieš tai lankėsi kirpykloje.

Norėdama išvengti nesusipratimų, prieš eidama į kirpyklą norimą nukirpti plaukų ilgį išmatuokite liniuote, kad kirpėjui galėtumėte pasakyti tikslų centimetrų skaičių. Žinoma, dar paprasčiau būsimos šukuosenos viziją kirpėjui pademonstruoti tiesiog užlenkiant plaukus iki norimo ilgio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)