– Įvardinkite, kam dažniausiai skilinėja plaukų galiukai?

– Žmonėms, kurie patiria daug streso, neskiria deramo dėmesio mitybai. Būna ir genetiškai nulemtas polinkis. Tačiau ir neturint problemų, bet ilgai nekerpant plaukų, galiukai gali pradėti šakotis, trupėti, lūžinėti. Kai tokie plaukų galai nukerpami ir naudojamos tinkamos priemonės, plaukai būna sveiki ir toliau auga.

– Ką turėtume daryti, norėdami išvengti lūžinėjančių plaukų galiukų problemos?

– Pastebėjau, kad klientų, apsilankiusių pas mane po pirmo karantino, plaukai buvo sveikesni, tvirtesni, gražiau atrodė. Nes žmonės daugiau laiko skyrė jų priežiūrai, lepino kaukėmis, rečiau ėjo į lauką, tad plaukai mažiau lietėsi ir lūžinėjo. Tad ir norisi patarti daugiau dėmesio skirti kasdienei plaukų priežiūrai.

Plovimas

Plaudami plaukus kaitaliokite šampūnus – drėkinamąjį su maitinamuoju. Jei daug laiko praleidžiate patalpose, kur veikia kondicionieriai, naudokite drėkinamąsias ir maitinamąsias plaukų kaukes. O jei skilinėja galiukai, kartais kaukę naudokite tik ant plaukų galiukų.

Plaukus skalaukite vėsesniu vandeniu. Kartais chloruotą vandenį galite paminkštinti actu, citrinų sultimis (1l/1š.). Plaukai įgaus žvilgesio ir bus minkštesni.

Džiovinimas

Netrinkite rankšluosčiu šlapių plaukų, tiesiog lengvai pagniaužykite arba nestipriai kuriam laikui susukite juos į rankšluostį.

Kasdien naudokite plaukų aliejuką ar serumą galiukams apsaugoti ir maitinti. Plaukus stenkitės džiovinti, suskirstę juos į kelias dalis, laikydami džiovintuvą 20-35 cm atstumu nuo galvos, ne karšta oro srove.

Priežiūra

Užterštas patalpų oras taip pat prisideda prie plaukų ir, suprantama, galiukų sausėjimo. Naudokite nenuplaunamus lengvus kondicionierius, kurie neleis sunkiosioms nuodingoms dalelėms paveikti plauko struktūros.

Šaltuoju metų laiku slėpkite plaukų galiukus po galvos apdangalu, kad jų „nekąstų“ šaltis. Ir jokiu būdu neišeikite į lauką drėgnais plaukais!

Turėdami galimybę pakirpkite plaukų galiukus kas 1,5-2,5 mėnesio iki 1cm ir plaukai visada atrodys sveiki bei prižiūrėti ir kartu palaipsniui ilgės.

Norint sveikų plaukų, nepamirškite ir mitybos – jei ji nėra subalansuota, vartokite vitaminų ir mineralų kompleksus.

Gerkite pakankamai vandens, nes dehidratacija pirmiausia atsispindi odoje, naguose ir plaukuose.

Verta žinoti

– Esame uždaryti namuose – gal galėtume naminėmis priemonėmis pasirūpinti skilinėjančių plaukų galiukais?

– Žinoma! Štai kaukės sausiems, lūžinėjantiems plaukų galiukams:

Prieš arba po plaukų trinkimo lygiomis dalimis sumaišykite ricinos ir alyvuogių aliejus. Gautą masę užtepkite ant plaukų, apvyniokite rankšluosčiu ir laikykite 30 minučių. Paskui išplaukite plaukus su šampūnu.