Kad nesijaustumėte nepatogiai bendraudami su žmonėmis, blogo burnos kvapo privalote atsikratyti, tiksliau – jį užmaskuoti, o tai – ne itin sudėtinga.

Kodėl po išgertuvių smirda iš burnos

Iš vakaro gausiau pavartojus alkoholio, ryte burnoje tvyro su niekuo nesupainiojamas, baisiai nemalonus kvapas. Jisai ne tiktai kelia šleikštulį, bet ir akimirksniu išduoda, kuo konkretus žmogus vakar užsiėmė. Tas kvapas į burną atkeliauja iš plaučių, todėl jį išgyvendinti sunku.

Dar pagirioms būdingą tvaiką galima pavadinti kepenyse skaidomo alkoholio rezultatu. Patekęs į organizmą alkoholis galų gale suskyla į vandenį, acto rūgštį ir acetaldehidą. Įvykus skilimo procesui, pradedami šalinti metabolitai, todėl ima aktyviai funkcionuoti įvairūs organai: plaučiai, šlapimo pūslė, žarnynas, prakaito liaukos. Blogas burnos kvapas – būtent plaučių veiklos pasekmė.

Blogas burnos kvapas

Kas tikrai nepadės atsikratyti pagirių dvoko

Kai kurie žmonių masiškai bandomi metodai, deja, tikrai nėra veiksmingi.

Tarkim, tikrai neverta kramtyti kramtomosios gumos, nes ji tik sustiprina blogą kvapą.

Burnos skalavimo skystis – šiaip jau puikus produktas, bet pagirioms būdingo kvapo jis neužmaskuoja.

Išsivalius dantis savijauta visada pagerėja, tačiau specifinis po išgertuvių atsirandantis burnos kvapas niekur nedingsta.

Kas gali padėti

Lauro lapai

Visgi tikrai yra produktas, kuris galėtų duoti norimą efektą. Tai – laurų lapai. Norint patikimai užmaskuoti pagirių tvaiką, šį prieskoninį lapą pakanka pakramtyti vos 20–30 sekundžių.

Beje, tokiomis pat savybėmis pasižymi ir kalendros, kardamonai, gvazdikėliai. Taigi, jei vakar šventėte, bet namuose yra šių prieskonių, manykite, kad viena bėda po išgertuvių sumažėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)