Kasmet kosmetikos rinkoje atsiranda vis naujų žaidėjų arba savas naujienas pateikia jau esami. Kaip atsirinkti, kokios firmos kremai, losjonai ar serumai jums tinka labiausiai? Tyrimai atskleidžia, jog labiausiai esame linkę pasitikėti žinomais, jau seniai rinkoje esančiais produktais, tačiau tenka pripažinti, kad naujovės intriguoja, mat žada poveikį, kuris kartais prilygsta net nedidelei plastinei operacijai, rašoma atsiųstame pranešime spaudai.

„Iš tiesų yra produktų, kurie, derinant su aparatinėmis procedūromis bei patyrusio specialisto darbu, gali turėti smulkios plastinės operacijos poveikį, tačiau tokios kosmetikos taip paprastai įsigyti negalima. Jos nėra parduotuvėje, vaistinėje ir tikrai nerasite pirkti internete“, – pasakoja Svetlana Gelbūdienė, prieš penkerius metus pradėjusi dirbti su prancūzų kompanijos „Biologique Recherche“ kosmetika ir sėkmingai ją pristačiusi Lietuvos rinkai.

Anot moters, ši kosmetika, atsidūrusi netinkamose rankose ir naudojama netinkamai, gali sukelti įvairių nepageidaujamų poveikių. Su šia tikrai prabangia kosmetika dirba tik specialiai apmokyti kosmetologai, kurie visus produkto ypatumus perpranta maždaug per dvejus metus.

„Po apmokymų jie gali tiksliai pasakyti, kam tiks kuris iš 100 mūsų produktų, ir kada jį reikėtų naudoti. Todėl dermatologams ir kosmetologams perduodame žinias, kaip pasitelkiant mūsų produktus galima išspręsti kiekvieną ar net kelias odos problemas vienu metu“, – sako S. Gelbūdienė ir patikina ypatingai atidžiai besirenkanti partnerius, kuriems gali tiekti kosmetikos priemones.

Svetlana Gelbūdienė

Misija – nusipirkti kosmetikos

„Grožio klinikų, norinčių tapti partneriais, yra daug, nes iš dešimties mūsų kosmetiką pabandžiusių moterų ją ir toliau naudoja net devynios. Bet nei viena iš jų negali tiesiog ateiti ir kaip parduotuvėje nusipirkti iš mūsų kremo, serumo ar kaukės. Ne, prieš tai specialistas įvertina odos būklės pokytį ir tik tuomet rekomenduoja, ką naudoti toliau ir kokiu intensyvumu, – sako Svetlana ir pateikia pavyzdį: – Vienos moterys losjoną „P50“ turi naudoti tik atskiedusios vandeniu. Kitos – vatos tamponėliu įtapšnoti į odą, o dar kitos problemas sukeliančias vietas ir kiek stipriau pavalyti. Tai vienas ir tas pats losjonas, bet poveikis skiedžiant, įtapšnojant ar patrinant skiriasi iš esmės.“

Tas pats su kremais, serumais, pieneliais. Galbūt tokia įmonės politika šiandieniniame pasaulyje atrodo keistai, tačiau tai yra pamatinė kompanijos filosofija, taikoma visose šalyse, ir tai leidžia užtikrinti klientams maksimalų efektyvumą ir ilgalaikius rezultatus. Beje, dar vienas niuansas – įmonė neskelbia kainų elektroninėje erdvėje, nes nevykdo e-prekybos. Su visomis kainomis galima susipažinti salone, o partnerių kontaktai skelbiami svetainėje. Jų nėra daug, bet tai yra strategijos dalis – vertybiškai atsirinkti partnerius, kurie užtikrintų procedūrų autentiškumą.

Kiekviena paslauga turi savo pirkėją

Kai kurios moterys vis dar mėgsta mechaninį veido valymą, kai spuogai, inkštirai yra fiziškai išspaudžiami, tačiau Svetlana sako, kad tai – odos žalojimas, kurio jos atstovaujama kompanija seniai atsisakė.

„Daug kartų kartojome ir priminsime dar sykį – kiekvieną kartą, kai jūsų veidas yra išvalomas mechaniškai, oda gauna signalą gaminti daugiau riebalo, tą ji ir daro, tad jūsų oda ir vėl užsikemša. Ką darote jūs? Nepraėjus nė mėnesiui vėl einate ir mechaninio valymo metu ją traumuojate. Mūsų darbe visas dėmesys skiriamas pabrėžti individualų požiūrį į klientą ir suteikti jam suasmenintą konsultaciją/procedūrą. Ar sutiktumėte išbandyti, jei mes pasiūlytume priemonių, su kuriomis užtruksite kiek ilgiau, bet išsivalysite odą ir nešvarumus pamiršite visiems laikams? Taip pat ir su akne – mūsų kosmetika pakankamai natūrali, tad ją drąsiai rekomenduojame net dešimtmečiams, kuriuos jau kankina jaunatviniai spuogai ir inkštirai. Paaiškinus jiems, kaip reikia rūpintis savo veido odos higiena ir atliekant kelis žingsnius ryte bei vakare kiekvieną dieną jie puikiai geba kontroliuoti šį disbalansą“, – pasakoja S. Gelbūdienė ir primena, kad visi kosmetologo paslaugas teikiantys meistrai turi būti pabaigę ne kelių valandų, dienų ar mėnesio trukmės kursus – jie privalo tobulintis ir mokytis nuolat. Kinta žmonių poreikiai, tobulėja kosmetikos priemonės, būtina suspėti ir viską atlikti taip, kad kliento oda būtų kuo mažiau traumuojama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)