Ką daryti, kad dingtų dažnai užeinantis noras suvalgyti ką nors saldaus, patarė su leidiniu „Expressen“ bendradarbiaujantis švedų mitybos specialistas Frederikas Paulunas.

Specialisto atskleistos paslapties esmė – pasiūlymas pradėti sportuoti. Dalykas tas, kad fizinis aktyvumas skatina organizmą gaminti dopaminą, endorfiną ir seratoniną.

Antras būdas – atsikratyti streso, kadangi būtent jis didina norą pasmaguriauti saldumynais.

Dar viena veiksminga priemonė – rasti naują malonumų šaltinį. Tai gali būti maudymasis vonioje, muzikos klausymas, filmo peržiūra.

F. Paulunas taip pat rekomenduoja kokybiškai išsimiegoti, gerti pakankamai vandens ir vartoti daugiau baltymų gausių produktų.

Gydytoja terapeutė Olga Kašubina, ne per seniausiai išleistoje knygoje sudaužiusi mitą apie per dieną būtiną vandens kiekį, teigia, kad kankinti savęs vandeniu, mėginant žūtbūt įvykdyti plačiai paplitusią, nežinia iš kur atsiradusią rekomendaciją – išgerti kasdien ne mažiau kaip 2 litrus gryno vandens, tikrai nebūtina. Specialistė įsitikinusi, kad žmogaus organizmas pasiūs signalą apie troškulį ir duos žinoti, kokio vandens kiekio reikia jam numalšinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)