Festivalio organizatorės Dovilė Butkienė ir Valda Lukošiūtė džiaugiasi per septynerius metus suburta organizuotų, kūrybingų ir įdomių žmonių komanda. „Daugelis „Le Diner en Blanc“ koordinuojančių žmonių prie mūsų komandos prisijungia ieškodami naujų pažinčių, nuotykių, o kartais – norėdami praplėsti savo profesines žinias“, - pasakoja šventės organizatorė Dovilė.

„Labai smagu, kad koordinatoriai grįžta, yra ir tokių, kurie dirbs jau septintus metus iš eilės. Man pačiai labai gera sutikti tokių įdomių, įvairiausiomis skirtingomis veiklomis užsiimančių žmonių, kurie kaip hobi turi ir „Le Diner en Blanc“ koordinavimą“, - sako Valda.

Miglė Žalnierukynienė, „Lexus“ pardavimų vadovė

Kasmetinio baltojo pikniko komanda.

Miglė Žalnierukynienė „Lexus” pardavimų vadovė, korėjiečių praktikos kuksando instruktorė ir Šaulių organizacijos narė turi labai daug skirtingų veiklų ir užsiėmimų.

Kaip ji pati sako, kiekviena nauja veikla yra tarsi poilsis nuo rutininio ar prieš tai buvusio užsiėmimo, sukurianti energijos naujoms mintims ir idėjoms. Vienas iš jos mėgiamų laisvalaikio užsiėmimų yra ir „Le Diner en Blanc“ renginio koordinavimas: „Kai pirmą kartą čia sudalyvavau švęsdama dešimtąsias vestuvių metines, mane itin sužavėjo šventės organizacija ir ta ypatinga ore tvyranti emocija. Tuo metu nusprendžiau, kad būtinai noriu čia sugrįžti ir kitais metais. Taip tapau viena iš „Le Diner en Blanc“ komandos koordinatorių.

Visos mūsų komandos nariai - įdomūs ir įvairūs žmonės. Dienomis mes visi dirbame labai skirtingus darbus, turime kitokius pomėgius bei charakterius. Tačiau būtent šie skirtumai ir yra įdomūs, leidžiantys praplėsti pažinčių ratą. Ir organizatoriai, ir svečiai į „Le Diner en Blanc“ ateina pabendrauti, pabūti kartu, gerai praleisti laiką. Niekas neskuba išeiti - juk tai be galo gražus renginys su nepakartojama atmosfera”.

Kristina Rimkūnaitė, diplomatė

Kristina Rimkūnaitė po darbų Lietuvos Užsienio reikalų ministerijoje dažniausiai turi įdomių laisvalaikio veiklų, kurios prasidėjo dar studentiškais laikais, siekiant patirti naujų dalykų bei sutikti įdomių žmonių.

Šiandien moteris savanoriauja įvairiuose kultūriniuose renginiuose bei jau septintus metus koordinuoja „Le Diner en Blanc“ renginį: „Turbūt kaip ir dauguma prie šventės koordinavimo prisijungiau pabuvusi dalyve. Atėjusi į pirmą koordinatorių susitikimą pamačiau, kokie šilti ir linksmi tai žmonės, ir kokia nuostabi - renginio idėja.

Juk tai – dalelė Prancūzijos Lietuvoje. Galiu pasakyti ir tai, kad žmonės ištisus metus laukia šios šventės. Jie nekantrauja ir rašo dar prieš prasidedant oficialiai registracijai. Išsirenka savo mėgiamas koordinatores ir pas jas registruojasi ketverius ar penkerius metus iš eilės. Tokiu būdu užsimezga ryšys tarp labai skirtingų žmonių.

Man patinka, kad pagrindinė renginio idėja yra suburti draugus. Aš ir pati pirmais metais sujungiau nemažą būrį draugų. Šiuo metu daugelis jų gyvena ne Lietuvoje, tačiau jų namuose stovi įrėmintos renginio nuotraukos – tai malonus Lietuvos prisiminimas. Truputį prancūziškas, truputį baltas, truputį vasariškas. Tai akimirkos, kurios išlieka visam gyvenimui“.

Eglė Girdauskaitė koordinatorių vadovė, projektų vadovė

Baltojo pikniko komandos dalis Eglė.

„Le Diner en Blanc“ koordinatorių vadovei Eglei, dirbančiai ryšių su visuomene agentūroje, baltosios vakarienės organizavimas yra mėgiamas hobis, kuris tęsiasi jau septynerius metus: „Pamenu prie „Le Diner en Blanc“ komandos prisijungiau gana avantiūristiškai.

Tuo metu, kai pamačiau skelbimą, jog ieškomi komandos nariai, net tiksliai nesupratau, kas tai per renginys. Taip, mačiau daug nuotraukų, žinojau taisykles ir visą scenarijų, tačiau norint suvokti šio renginio esmę, reikia jame sudalyvauti, nes jo teikiamo jausmo neperteiksi žodžiais. Baltąją vakarienę reikia patirti. Šis renginys yra kardinaliai kitoks nei mes esame įpratę.

Čia visada būna pakili nuotaika ir graži atmosfera. Į renginio organizavimą įtraukiau ir savo drauges, tad man tai yra ir puiki proga susitikti su jau pažįstamais žmonėmis. Be abejo, vakarienės metu užsimezga ir naujos pažintys. Jeigu sėdi šalia kokių nors žmonių, su jais susipažįsti, pasidalini maistu. Tas tikrai prisideda prie smagios ir jaukios renginio atmosferos“.

Sandra Balčiūtė, komunikacijos specialistė ir nuomonės formuotoja

Kasmetinio baltojo pikniko komanda.

Komunikacijos specialistė, nuomonės formuotoja ir mados tinklo vadovė Baltijos šalims Sandra Balčiūtė veiklą „Le Diner en Blanc“ koordinatorių komandoje priėmė kaip įdomų iššūkį, kuris praplėtė ir jos kvalifikacijos ribas: „Aš dirbu komunikacijos srityje, tad renginių organizavimas man nėra naujiena.

Be to, „Le Diner en Blanc“ – labai fotogeniškas ir su mada susijęs renginys, kas man taip pat yra artima iš profesinės pusės. Mano nuomone, šis, įspūdį ilgam paliekantis renginys dar patrauklus ir tuo, kad ne taip paprasta į jį patekti.

Kartą per metus tevykstantis renginys reikalauja išmonės ir pasiruošimo, tačiau tokią nuostabią atmosferą suteikiančiam vakarui negaila nei fantazijos, nei laiko. Visi koordinatoriai, dirbantys šiame projekte, yra labai įdomūs, veiklūs ir organizuoti, tad gera beveik visus juos sutikti kiekvienais metais“.

Indrė Staražinskaitė, projektų vadovė

Kasmetinio pikniko komandos narė Indrė.

„Mano gyvenime yra daug įvairios veiklos – nuo projektų valdymo iki kultūros bei sporto. Prisijungti prie „Le Diner en Blanc“ koordinatorių komandos mane paskatino noras sudalyvauti visuomeninėje veikloje.

Vakarienę baltai aš tikrai galėčiau pavadinti visuomeniniu judėjimu, kuriame jungiasi skirtingi pasauliai, o visi žmonės ateina ne pabambėti, kaip viskas yra blogai, o visi kartu pasidžiaugti. Aš pati nesu praleidusi nei vieno „Le Diner en Blanc“ renginio, tad šie metai bus jau septinti. Kiekvienais metais nekantrauju sužinoti, kaip vėl viskas bus, nes kiekvienas kartas – vis kitoks.

Tai priklauso ir nuo vietos, kurioje bus piknikas. Vienoks jausmas buvo vakarieniaujant Gedimino prospekte, kitoks – Rotušės aikštėje, tačiau, be abejo, pakili šventės nuotaika išlaikoma visada. Tiesa, manęs visada klausia, ar renginio metu nelis ir kas bus jei taip nutiks.

Šiais metais, be abejo, irgi sulaukiau tokių klausimų, tad noriu pasakyti, kad netgi jei ir nulyja, šventės nuotaikos tai nesugadina niekada. Žmonės tuomet eina šokti ar tiesiog išsitraukia permatomus puošnius skėčius.“

Gabrielė Stalgytė, maisto auditorė

Kasmetinio baltojo pikniko komandos narė Gabrielė.

Maisto auditorė Gabrielė pirmą kartą „Le Diner en Blanc“ sudalyvavo švęsdama savo draugės gimtadienį: „Mane taip sužavėjo šio renginio atmosfera, kad pasakiau sakau, jog čia reikia dalyvauti kasmet.

Po kurio laiko, visiškai atsitiktinai pamačiusi skelbimą, kviečiantį prisijungti prie koordinatorių komandos, ilgai nedvejojau ir nuo tada, jau ketverius metus, esu su „Le Diner en Blanc“ komanda, kurios sąstatas beveik nesikeičia.

Šis mūsų susibūrimas, darbas „Le Diner en Blanc“ jau tapo vasaros pabaigimo tradicija, juokaujame, kad tai tapo tarsi kasmetiniu šeimos susibūrimu. Tiek vakarienės svečiai, tiek vakarienę organizuojantys žmonės yra labai gražūs ir elegantiški: tiek savo vidumi, tiek išore.

Tad nenuostabu, kad ir šventės atmosfera yra nepaprastai pakili, prabangi ir magiška – juk patys žmonės tai padaro, jie patys sau susikurią nuostabią šventę savo fantazijos ir pastangų dėka“.

Registruotis į „Le Diner en Blanc“ galite paspaudę nuorodą: https://register.dinerenblanc.com/vilnius/lt/register?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)