Pasinaudokite keliais patarimais:

1. Alkoholio ir pagirių kvapai skiriasi.

Nemalonaus kvapo neliks tik tada, kai organizmas išskaidys alkoholio produktus ir jie pasišalins. Šis procesas gali trukti nuo kelių valandų iki kelių parų. Viskas priklauso nuo išgerto alkoholio kiekio ir jo stiprumo. Tiesa, yra būdų nemaloniam kvapui panaikinti.

2. Kaip panaikinti nemalonų alkoholio kvapą

Įsidėmėkite – praktinės gudrybės alkotesterio neapgaus, kita vertus, 15–40 min. aplinkiniams nesmirdėsite.

1) Išsivalykite dantis

Geriausia išsivalyti dantis pasta su mėtų arba mentolo aromatu, kad jis nustelbtų nemalonų kvapą. Kruopščiai išsivalykite dantis, dantenas, taip pat ir liežuvį (je pavyks, nuvalykite liežuvį iki pat gerklės). Kuo geriau išvalysite burnos ertmę, tuo ilgiau kvapas iš burnos bus gaivus.

2) Paskalaukite burną ir gerklę

Šis patarimas – ankstesniojo pratęsimas arba alternatyva. Iš pradžių paskalaukite burną ir gerklę vandeniu, paskui – higienine priemone. Gaivus aromatas padės užmaskuoti nemalonų aromatą.

3) Išgerkite kavos

Kava neutralizuoja daugelį nemalonių kvapų. Išsivirkite stiprios, geriausia – natūralios kavos be cukraus ir be kitų priedų. Prieš kiekvieną gurkšnį padarykite pauzę ir kelias sekundes palaikykite kavą burnoje. Jei neturite galimybės išsivirti kavos, pakramtykite kavos pupelių.

4) Pakramtykite kramtomosios gumos

Tai greitas būdas užmaskuoti nemalonų kvapą iš burnos, kita vertus, jis turi minusą. Kramtomąja guma taip dažnai maskuoja alkoholio kvapą, kad ji gali išduoti jūsų bandymą jį nuslėpti.

5) Pakramtykite natūralių neutralizatorių

Vakarėlio, šventės metu atkreipkite dėmesį į produktus, kurie gali sušvelninti alkoholio kvapą. Jį gali prislopinti petražolės, keptos saulėgrąžų sėklos, kalendra, muskato riešutas, nes šių produktų sudėtyje yra kvapiųjų eterinių aliejų.

Galima pakramtyti česnakų ar svogūnų – jie permuš alkoholio kvapą, bet gaivaus burnos kvapo nesitikėkite.

Pagirios

3. Vaduojamės iš pagirių

Jeigu po alkoholio vartojimo praėjo daugiau nei valanda, prie pateiktų patarimų reikia pridėti ir sunkiąją artileriją. Taip paspartinsite alkoholio šalinimo iš organizmo procesą.

1) Daugiau gerkite

Kad išvengtumėte intoksikacijos, gerkite daugiau kofeino turinčių gėrimų – kavos, žaliosios ir juodosios arbatos. Šie gėrimai yra diuretikai, taigi skatins ir greitesnį alkoholio pasišalinimą iš organizmo.

2) Išsimaudykite po šiltu dušu ar pagulėkite vonioje

Šiltas vanduo atvers poras, su prakaitu pasišalins toksinai. Jei nesergate širdies ir kraujagyslių ligomis, galite pastovėti po kontrastiniu dušu – jis spartina medžiagų apykaitą.

3) Suvalgykite maistingus pusryčius

Ryte valgykite baltymingo maisto, kad kepenys greičiau perdirbtų etanolį. Pavyzdžiui, išsikepkite kiaušinių ar pasikepkite neriebios mėsos.

Kitas patarimas – pabarstykite pusryčius pipirais, užsidėkite garstyčių. Aštrūs prieskoniai spartina medžiagų apykaitą.

4) Išvėdinkite kambarį ir padarykite mankštą

Po audringo vakarėlio tikrai nesinori galvoti apie sportą, tačiau organizmui reikia deguonies, kad greičiau atsikratytų linksmybių padarinių. Atverkite langus, pakvėpuokite grynu oru, kad plaučiai prasivėdintų. Sunkių fizinių pratimų nedarykite – pakaks lengvos mankštos, kad pažadintumėte organizmą.

5) Išgerkite preparatų nuo pagirių

Vaistinėse parduodama įvairių preparatų nuo pagirių. Juose yra unitiolo ir gintaro rūgšties, kurie spartina medžiagų apykaitą, todėl alkoholis greičiau pasišalina iš organizmo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)